![]() |
2007.12.04. 13:55
2007.12.07. 03:44
2007.12.07. 09:20
Janika_86 írta:Tom!
Ha jól emlékszem(végig olvastam a topicot) te írtad azt hogy "csak" az elektromos panel ment a tiédben tönkre.Azzal mi a helyzet?Javítható?Van belőle bontott,vagy csak új és hogy egyáltalán megéri-e a bontottat megvenni?Vettél?Mennyibe fájt?
Nekem is panelhibás lehet mert szétszedtük a multkor és minden klappol a kályhában.![]()
Egyébként külföldi fórumon irtak olyan tanácsot hogy a 47-es számú 20A -s biztosíték(csomagtartó jobb hátul) felel a működéséért,és érdemes mindenek előtt megnézni,mert a rendszer képes inaktíválni magát ha egyszer túlmelegedett,és utána bizti cseréig nem kapcsol be újra.Úgy lehet leellenőrizni,hogy beindítod az autót hátramész kiveszed a biztit majd 5 másodperc múlva visszadugod a helyére,kocsi leállít majd megismétled mégegyszer ugyanezt.És elvileg ha csak ez a baja akkor 3. indításra működik a kályha újra.Volt akinek ez segített...De nem nekem.
2007.12.07. 21:30
2007.12.08. 08:41
Janika_86 írta:Tom!
Ha jól emlékszem(végig olvastam a topicot) te írtad azt hogy "csak" az elektromos panel ment a tiédben tönkre.Azzal mi a helyzet?Javítható?Van belőle bontott,vagy csak új és hogy egyáltalán megéri-e a bontottat megvenni?Vettél?Mennyibe fájt?
Nekem is panelhibás lehet mert szétszedtük a multkor és minden klappol a kályhában.![]()
Egyébként külföldi fórumon irtak olyan tanácsot hogy a 47-es számú 20A -s biztosíték(csomagtartó jobb hátul) felel a működéséért,és érdemes mindenek előtt megnézni,mert a rendszer képes inaktíválni magát ha egyszer túlmelegedett,és utána bizti cseréig nem kapcsol be újra.Úgy lehet leellenőrizni,hogy beindítod az autót hátramész kiveszed a biztit majd 5 másodperc múlva visszadugod a helyére,kocsi leállít majd megismétled mégegyszer ugyanezt.És elvileg ha csak ez a baja akkor 3. indításra működik a kályha újra.Volt akinek ez segített...De nem nekem.
2007.12.08. 13:47
2007.12.08. 20:00
sxoe írta:És azt nem tudod megcsinálni ha nem jó, hogy a Webasto-sat belerakni és megnézni, hogy nem jó-e? Ha mégsem jó, akkor meg visszaviszed. Biztos meg lehet velük dumálni!
2007.12.08. 23:59
Bela írta:sxoe írta:És azt nem tudod megcsinálni ha nem jó, hogy a Webasto-sat belerakni és megnézni, hogy nem jó-e? Ha mégsem jó, akkor meg visszaviszed. Biztos meg lehet velük dumálni!
Az a baj, hogy én Miskolcon vagyok, a Webasto meg Pesten!
Nehéz kivitelezni.
Mégcsak le sem akarták küldeni utánvéttel nekem a kipufogó ventilátor, se futárral,
se sehogy (azt már kicseréltem, mert be volt állva).
Fel kellett menni érte!
Ilyet sem hallottam még!?
2007.12.09. 23:12
Bela írta:Janika_86 írta:Tom!
Nekem is panel gondom van. Külön külön működik minden, de ha összerakom nem akar menni, az autó
pedig küldi a vezérlő jelet!
Elvittem a BMW szalonba, rátették a számítógépre, nem is látta a kályhát (gondoltam)!
A nagyobbik csatlakozó 1-es lábáról lehet manuálisan indítani, de nekem úgy sem megy!
Tehát a panel rossz.
A webastonál lehet kapni komplett hőcserélővel együtt 49300+ÁFA.
De hallani olyan rémhíreket is, hogy a BMW beleégetett valami egyedit a gép epromjába, és a
webastotól vett panel nem lesz jó.
Most ott járok, hogy hétvégén kiszerelem az autóból és elviszem egy ismerőshöz, aki állófűtéssel foglalkozik itt Miskolcon.
Ő azt mondta, hogy javítható a panel, lehet hogy valamelyik hőérzékelő ment csak tönkre benne, mert az letiltja az egész
működést.
Majd meglátjuk.
Ha valami újat tudok, jelentkezem.
Üdv.
2007.12.11. 22:12
2007.12.11. 22:31
2007.12.11. 22:49
tom írta:
Miki!
Nem nagyon tudlak követni.
De nekem működés közben búg a kályha,a kocsi leállításakor meg elkezd fütyülni pár percig.
Egyébként olyan 5 és-5 között már használtam direktbe,meg programozva is és szépen felmelegített mindent.
Most akkor rosszat csináltam?
2007.12.11. 22:55
2007.12.11. 23:20
2007.12.11. 23:28
dcs73 írta:Ehez a tulmelegedéshez csak annyit hogy azért egy kint áló autó mondjuk -2-3 foknál ha fél órát megy az állófűtés nemmelegszik azért az fel olyan nagyon hogy szaunázni lehetne bent, és a víz is csak a kék közepe, tetejefelé ér el ,legalábis nálam
2007.12.11. 23:28
2007.12.11. 23:37
PMiki írta:dcs73 írta:Ehez a tulmelegedéshez csak annyit hogy azért egy kint áló autó mondjuk -2-3 foknál ha fél órát megy az állófűtés nemmelegszik azért az fel olyan nagyon hogy szaunázni lehetne bent, és a víz is csak a kék közepe, tetejefelé ér el ,legalábis nálam
Mint írtam én ~70 fokos vízről indultam a fűtésnél és nem -5 fokosról. De a forralásal az a baj, hogy természetesen nem az összes vizet forralja fel a kályha csak azt a keveset (~3 dl) ami akkor marad benne mikor az utastér fűtés szelepe lezár és a beépített szivattyúja nem tudja a megnövekedett ellenálásal szemben elég gyorsan keringetni a vizet (természetesen csak ha nem jár a motor).
PMiki
2007.12.11. 23:46
dcs73 írta:PMiki írta:dcs73 írta:Ehez a tulmelegedéshez csak annyit hogy azért egy kint áló autó mondjuk -2-3 foknál ha fél órát megy az állófűtés nemmelegszik azért az fel olyan nagyon hogy szaunázni lehetne bent, és a víz is csak a kék közepe, tetejefelé ér el ,legalábis nálam
Mint írtam én ~70 fokos vízről indultam a fűtésnél és nem -5 fokosról. De a forralásal az a baj, hogy természetesen nem az összes vizet forralja fel a kályha csak azt a keveset (~3 dl) ami akkor marad benne mikor az utastér fűtés szelepe lezár és a beépített szivattyúja nem tudja a megnövekedett ellenálásal szemben elég gyorsan keringetni a vizet (természetesen csak ha nem jár a motor).
PMiki
Lehet hogy én nemértek jól valamit, de 70fokos vizre mértakarsz ráfűtenihapedig úgy mint az enyém is melegen inditás után indul el a kályha akkor meg nincs semmi gond
2007.12.11. 23:48
PMiki írta:dcs73 írta:PMiki írta:dcs73 írta:Ehez a tulmelegedéshez csak annyit hogy azért egy kint áló autó mondjuk -2-3 foknál ha fél órát megy az állófűtés nemmelegszik azért az fel olyan nagyon hogy szaunázni lehetne bent, és a víz is csak a kék közepe, tetejefelé ér el ,legalábis nálam
PMiki
Lehet hogy én nemértek jól valamit, de 70fokos vizre mértakarsz ráfűtenihapedig úgy mint az enyém is melegen inditás után indul el a kályha akkor meg nincs semmi gond
Javítás közben próbálgattam.
PMiki
2007.12.12. 20:08