2007.10.24. 18:04
PMiki írta:Kaya írta:ma fogom szétszedni a müszerfalat és keresek valami megoldást a pixeéhibára.
nekem a kilométer óra alatti rész romlott el.
kb kétszer láttam ugyahogy amikor olyan kedve volt. amugy szinte soha semmi értékelhető.
végig olvastam a sok hozzászolást és ugy döntöttem h 30 ropiért gari nélkül... én is megprobálom.
referálok az eredményröl
Már a szétszedésnlé el lehete vérezni, a mutatók spirálrugója nagyon érzéken és azt már nem lehet cserélni.
De bátraké a szerencse.
PMiki
Igy van könyen kitéphető miközben szeded le a mutatókat!
De lehet kapni az eby-en 30euroért müszer motort max veszel 5db-ot!
És még a hitelesités is okozhat problémát!
2007.10.24. 20:31
igy néz ki h nem csesztem el.
világit minden pixel.
most rakom össze!!!!!
de marhára szétszedtem a müszert...
2007.10.24. 22:40
Mit kelett csinálni miután szétszedted? cseréltél valamit ? igazából a kulcs mozzanat érdekelne, ami a szétszedés után a pixelhiba javulását okozza
Egyébként gratula a müvelethez! Remélem minden renben megy majd az összerakással..
2007.10.24. 22:58
kivettem a müszerfalat és szétszedtem az egységet.
a mutatot nme akartam lehuzni a tengelyröl mert féltem h kiszakad a mororbol.
ugy döntöttem, h kiszedem az egész egységet a müanyag burkolatbol.
utána kivettem a fém keretét a display-nak és a 4 db csava már egy érdekes megoldással vettem ki.
kifurtam a müanyagot ott ahol a csavarok vannak.
az üvegre is és a panelra is rágörgöztem a foliát.
majd a müanyag dobozkát amiben a képernyö van ugy tettem a helyére h elötte kicsit alápolcoltam a gumicsikot ami nyomja
a foliát a panelhoz. vezetéket tettem a gumihenger alá.
összeraktam és tökéletesen müködik.
itt egy pár kép a folyamatrol :
2007.10.24. 23:07
Kaya írta:kivettem a müszerfalat és szétszedtem az egységet.
a mutatot nme akartam lehuzni a tengelyröl mert féltem h kiszakad a mororbol.
ugy döntöttem, h kiszedem az egész egységet a müanyag burkolatbol.
utána kivettem a fém keretét a display-nak és a 4 db csava már egy érdekes megoldással vettem ki.
kifurtam a müanyagot ott ahol a csavarok vannak.
az üvegre is és a panelra is rágörgöztem a foliát.
majd a müanyag dobozkát amiben a képernyö van ugy tettem a helyére h elötte kicsit alápolcoltam a gumicsikot ami nyomja
a foliát a panelhoz. vezetéket tettem a gumihenger alá.
összeraktam és tökéletesen müködik.
itt egy pár kép a folyamatrol :

Nem vagy semmi! Gratula!
2007.10.25. 08:13
köszi az infót, asszem én is nekiállok, amint lesz egy nyugis napom-félnapom a mutatványra, héha nekem is sikerült.
Én is csak gratulálni tudok!
2007.10.25. 12:29
Hi!
Gratulálok!
Ha erre jársz akkor odaadom a MID-em hogy azt is megnézd !(próbajavításra)
Köszi
2007.10.25. 12:57
bontsd ki a midet és megnézem.
ugyis érdekel mi lehet a baja amitöl a rádio elfelejti a balansz és a féder beállitást.
nem tudom mikor megyek de légyszi rendelj nekem egy garnitura fékbetétet mindenhová.
THX!!
2007.10.25. 21:27
Kaya írta:bontsd ki a midet és megnézem.
ugyis érdekel mi lehet a baja amitöl a rádio elfelejti a balansz és a féder beállitást.
nem tudom mikor megyek de légyszi rendelj nekem egy garnitura fékbetétet mindenhová.
THX!!
OK!
Kiszedni kb 2mp.
Az alkatrészekért jöhetsz van minden polcon!
2007.10.26. 02:16
oks, benézek valamelyik nap mert ugyis kell alkatrészre árkalkulácio.
akkor megnézzük a mid-et
vagy kibirod mid nélkül?
de az is jo ha eljösz ide a szervizbe. ako minnyá tudunk tuningolni
2007.10.26. 16:06
Sikerült kiszedni az órát, azzal nincs is nagyobb probléma, gondoltam beleteszem a nemrégen beszerzett karikákat a müszerek köré és megnézem mit lehetne kezdeni ezzel a pixelhibával, de.. csak egy kisebb probléma merült fel.. Hogy jön szét az óra?
Itt van az asztalon, de nem merem eröltetni.. azokat a müanyag kereszteket értelemszerüen el kel forgatni, de hogyan?
2007.10.26. 16:19
mount írta:Sikerült kiszedni az órát, azzal nincs is nagyobb probléma, gondoltam beleteszem a nemrégen beszerzett karikákat a müszerek köré és megnézem mit lehetne kezdeni ezzel a pixelhibával, de.. csak egy kisebb probléma merült fel.. Hogy jön szét az óra?

Itt van az asztalon, de nem merem eröltetni.. azokat a müanyag kereszteket értelemszerüen el kel forgatni, de hogyan?
A múlt héten én is kikaptam az órát és ugyanitt elakadtam. Biztos, hogy pofon egyszerű a dolog de sajna nem ment. Ha valaki ezt elárúlja már borítom is szét.
2007.10.26. 18:45
ugy jön szét a müszer egység h a kis kereszteket értelemszerüen elforgatod h szabadon kiengedje. utána pedig kicsike fülek is kapasztkodnak oldalt a permnél de nem nagyon fogják. azt egyszerü lesz kiszedni.
JA!!! még valami!
van egy kis keresztke a kellős közepén is.
ezt ugy éred el h a doboz hátilján van egy téglalap doboz is. az a központi világ agy. a mutatok enéplkül tök buták
a csatlakozok eltávolitása után egy kicsike müanyag gombot kell benyomni a hátulján a müszerfalnak és ha benyomtad akkor a világagy oldalra elcsusztathato sinböl kijön.
alatta a kis kereszttel középen...
persze h ez fogja a legerősebben össze...
2007.10.26. 19:34
Szétjött, köszi az infót!
Össze is raktam a karikákkal, mert nem mertem tovább feszegetni a dolgot, mert nem tiszta, hhogy miként jött ki az lcd amivel a gond van nállam is (pixelhiba), látom, hogy fogja 4db csavar, de azokhoz hogy jutok el?
2007.10.26. 19:42
Kaya írta:ugy jön szét a müszer egység h a kis kereszteket értelemszerüen elforgatod h szabadon kiengedje. utána pedig kicsike fülek is kapasztkodnak oldalt a permnél de nem nagyon fogják. azt egyszerü lesz kiszedni.
JA!!! még valami!
van egy kis keresztke a kellős közepén is.
ezt ugy éred el h a doboz hátilján van egy téglalap doboz is. az a központi világ agy. a mutatok enéplkül tök buták
a csatlakozok eltávolitása után egy kicsike müanyag gombot kell benyomni a hátulján a müszerfalnak és ha benyomtad akkor a világagy oldalra elcsusztathato sinböl kijön.
alatta a kis kereszttel középen...
persze h ez fogja a legerősebben össze...
A 99-es évjáratúnál már nincs az a téglalap doboz. A középső kereszt is látható. Az a gond, hogy rohadt nehezen fordíthatóak el és nem merem erőltetni. Ráadásul a középső süllyesztett, megfogni sem lehet.Essek neki egy fogóval?
2007.10.26. 21:33
Én egy fogóval csináltam, a középsőt miután elforgattam egy picit betudtam nyomni, nem pattant vissza (2-3x probára) azzal utána már nem volt gond, megkeztem a szélén, a nagyobbik fülnél benyomtam a pöcköt az 1ik kezemmel a másikkal pedig eltekertem a legözelebbi keresztet, aztán megvolt a második, és így sorba sikerült kioldani mindet, csak ovatosan kell csinálni mert elöször nekem a 3. fülnél járva simán visszapattintottam mindet egy rossz mozdulattal és kezdhettem előlről..
2007.10.26. 23:04
a csavarok rejtettek. ugy jönnek elő ha megfelelö helyen kifurod a fehér müanyagot
igy nem kell kitépni a mutato motorját
2007.10.27. 23:44
Hogy tudom meg, hol furjak, van valami trükk?
2007.10.28. 22:00
ugy tudod meg h a tuloldalrol látod a 4 csavit.
az ügyességeden mulik h tudsz e jol furni.
preciznek kell lenni. ha a furo mexalad akkor szétfurhatod a foliát amin egy csomo szál fut.
a két küzépsöt ugy furod h fölemeled a számlapot. felhajtod a szélét.
nem lesz egyszerü.
az egyik csavit meg úgy kell kifurni h pont ott vannak a panelra forrasztott kis ledek. 3 kis aplak 2-2 leddel.
pont két ablakocska találkozőásába jön ki a furat.
komolyan mondom h szivás....
tényleg csak akkor ajánlom ha elektronikával foglalkozol.
ha mégis elhibázod akkor nagy kudarc élményed lehet.
az is lehet h az egészet dobhatod el és vehetsz ujat.
ha még igyis vállalod akkor segithetek fényképekkel, infoval
2007.10.29. 09:15
Igazából elektronikával foglalkozom, konkrétan technikus vagyok a mindennapokban, már csak a kihívás miatt is megpróbálnám
Ha tudsz akkor segiteni képekkel, azt nagyon megköszönném!