![]() |
2011.04.08. 22:21
LeviM5 írta:Rjani530d írta:hamoriarpi írta:Rjani530d írta:MPowerPH írta:És szerintetek ez? Mivel nem találok BBS-t sehol sem. Itt csak két kérdés van. Az egyik. Előre sok a 245-ös gumi, mi a jó váltóméret? 225/45 R18 és a 235/40 R18 is megfelelő? Csak azért fura, mert ugye elől akkor 235/40 R18, hátul meg 245/40 R18?
A másik. Futómű mennyire örül az ilyen peres gumiknak? Magyar utak szétszedik, vagy bevállalható? Vagy térjek vissza inkább a 17"-osok keresésére?
Ja, még valami. Mennyire fogja vissza az autót a mostani 225-ös szélességhez képest a 235 vagy 245?
Ha a képtárban megnézed, nekem is a styling 43-as van. 17 col, 235/45-ös gumikkal. Én nem tudom, hogy milyen a 18-as, de a 17-essel baromi jó az autópályán menni, de rossz úton sokkal rosszabb vele menni, mint a 16-ossal.Már ez a gumi is túl peres. Nyomvályúkban úgy elviszi az autót, hogy sokkal jobban oda kell figyelni a kormányra, mint a téli 16-os garnitúrával. Szóval szép vele a kocsi, de ezt a 17-est is a gödörbetömködéses időszak után lehet feltenni, kizárólag nyáron. Akkor milyen lehet a 18-as!?
Persze ez a magam véleménye. Nem a felnik, gumik rosszak, hanem az utak sajnos.
Igazán nagy különbség 16 és 17 között van. Több tag véleménye szerint 17 és 18 között minimális a differencia.
Én is 16-tal járok. Ezt szeretem.
Nekem szerncsém van, mert 500m tőlem az M1-es. Ezen kívül nekem is jobban bejön a 16-os. Komfortra biztos.
M5 gyári felni:
245/40 R18 8,5 col felnin
275/35 R18 9,5 col felnin
Nálam Schnitzer ültetéssel a gyári M5 futómű teljesen jól használható. Nyomvájú viszi, ez tény, sokat kell korrigálni.
De nem "eszi" a futóművet, gumit sem, és állítani sem kell sokat, 3,5év alatt 2x voltam. (mert 1x elb@szták)
Persze attól is függ ki, hol használja sokat. Pestre 16-os. Vidéken lehet 18-is. Szerintem.
2011.04.12. 22:00
MPowerPH írta:Szia.
Előre is, bocsi a zavarásért. De gyorsban kell döntenem, és valaki hozzáértőnek akartam írni. Ha nem jelzek vissza, hogy nem kell, akkor holnap hozzák a 18"-os felniket. Ugye erre a gyárinak megfelelően a 245/40 R18-as gumikat pakolnám rá. Egy miatt félek, az pedig a futómű. Már biztos volt dolgot ilyennel... Leírnád mivel kell számolnom, ha mégis felteszem ezeket? Lezúzza a futóművet, vagy nem lesz vészes a váltás 225/55-ről? Végül is csak 2cm a különbség szélességben. Te ajánlod, vagy nem ajánlod? Nem szívesen költenék még a futóműre is évente.
Kösz a segítséget, MPowerPH
jackson írta:Nem tudok válaszolni, mivel nem tudom milyen kocsid van légyszíves töltsd ki az adatlapot mert más kell M5-re és 520i-re.
Nagyobb gumi:
- komolyabb futómű igénybe vétel,
- jobban ráz
- nagyobb kanyar sebesség és jobb fék út stb. mivel azért előnyei is vannak.
Nekem speciel BP.-re a 17"-es is sok télen. Jövőre cserélek 16"-ra
Jackson, aki ennyit tud mondani
MPowerPH írta:Ez egy 1999-es 528i. Nem Bp.-n használom az autót, azzal nincs probléma. A téli az maradna 16", csak nyárra akarok beújítani. De ha ez miatt majd egy komplett futómű felújításra lesz szükség, akkor nem erőltetem.
MPowerPH
2011.04.12. 23:20
jackson írta:
Légyszi segítsetek ha össze vadásztam 1999-es 528i és 8,5J*18 ET20 felni Styling 65 replika gumi 245/40R18-at rakna rá előre és hátra is.
És aggódik a futómű miatt. Én nem tenném alapból de neki már volt peresebb gumija is igaz könnyű Golf-on. Tehát feltételezem van fogalma a rázásról.
Jackson, aki kérdi a véleményeteket
2011.04.12. 23:42
LeviM5 írta:jackson írta:
Légyszi segítsetek ha össze vadásztam 1999-es 528i és 8,5J*18 ET20 felni Styling 65 replika gumi 245/40R18-at rakna rá előre és hátra is.
És aggódik a futómű miatt. Én nem tenném alapból de neki már volt peresebb gumija is igaz könnyű Golf-on. Tehát feltételezem van fogalma a rázásról.
Már leírtam. Pesten 16. Vidék 18.
Nálam nem "eszi" a futóművet, gumit sem, pedig M és ültetett! Futóművet is 3 évente állítok, ha kell.
Ha aggódnék, 16-ost vennék. Ha nem aggódok bármekkorát. 235-245 méret nem is nagy egy E39re.
Így is lesz /40, az elég, főleg vidéken, nem a pesti kátyukon meg csatornafedeleken.
De szerintem Jako 17-esei, 235/40 vagy 45-tel bőven jók lennének. (amik felvannak húzva a plafonra)
2011.04.13. 06:56
LeviM5 írta:jackson írta:Légyszi segítsetek ha össze vadásztam 1999-es 528i és 8,5J*18 ET20 felni Styling 65 replika gumi 245/40R18-at rakna rá előre és hátra is.
Nálam nem "eszi" a futóművet, gumit sem, pedig M és ültetett! Futóművet is 3 évente állítok, ha kell.
Ha aggódnék, 16-ost vennék. Ha nem aggódok bármekkorát. 235-245 méret nem is nagy egy E39re.
Így is lesz /40, az elég, főleg vidéken, nem a pesti kátyukon meg csatornafedeleken.
De szerintem Jako 17-esei, 235/40 vagy 45-tel bőven jók lennének. (amik felvannak húzva a plafonra)
2011.04.13. 19:21
kzolee írta:LeviM5 írta:jackson írta:Légyszi segítsetek ha össze vadásztam 1999-es 528i és 8,5J*18 ET20 felni Styling 65 replika gumi 245/40R18-at rakna rá előre és hátra is.
Szerintem a 8 coll széles felnire lehet 235 vagy 245 széles, de a 8,5 - es esetén már csak 245 széles gumi a jó.
Átmérőben pedig sokat számít a használat módja, egyéni igények is ....Nekem jó a 18 vidéken, van aki pesten is 19-essel jár
2011.04.15. 08:52
Rjani530d írta:kzolee írta:LeviM5 írta:jackson írta:Légyszi segítsetek ha össze vadásztam 1999-es 528i és 8,5J*18 ET20 felni Styling 65 replika gumi 245/40R18-at rakna rá előre és hátra is.
Szerintem a 8 coll széles felnire lehet 235 vagy 245 széles, de a 8,5 - es esetén már csak 245 széles gumi a jó.
Átmérőben pedig sokat számít a használat módja, egyéni igények is ....Nekem jó a 18 vidéken, van aki pesten is 19-essel jár
Szerintem is kell a 245 a 8,5-re. Rá tudod tenni a 235-öt is, de trapézos lesz.
2011.04.16. 14:17
2011.04.16. 16:35
MPowerPH írta:És szerintetek E39-re felmegy egy szintén 8,5J*18 Styling 65 -ös felni, csak ET40-es? Elvileg ez is E39-re van, legalábbis a doboz szerint. Tulajdonképen az ET szám számomra köd, nem tudom mit befolyásol.
mod: Ah, ahogy nézem csak átalakítóval lehetséges.
2011.04.17. 10:12
Johny540 írta:MPowerPH írta:És szerintetek E39-re felmegy egy szintén 8,5J*18 Styling 65 -ös felni, csak ET40-es? Elvileg ez is E39-re van, legalábbis a doboz szerint. Tulajdonképen az ET szám számomra köd, nem tudom mit befolyásol.
Minél kisebb az Et szám,annál kintebb lesz a felnid.E39-re 20-as Et számúnál nagyobbat nem raknék.Inkább Et 10,13,14 körüli áll jól rajta.
Megjegyezném egyébként,hogy VIDÉKen sem sokkal jobbak az utak mint pesten.Én most adtam el a 18"-t mert már hánytam az egésztől.Mindíg megveszem a 18-ast,aztán eljön a tavasz,és a téli után már dobom le,és adom el,mert iszonyat vele közlekedni.Én ezután is azt mondom,max. 17".
Ja?És üdvözletem a közútkezelőknek!
2011.05.15. 17:09
madox írta:Johny540 írta:MPowerPH írta:És szerintetek E39-re felmegy egy szintén 8,5J*18 Styling 65 -ös felni, csak ET40-es? Elvileg ez is E39-re van, legalábbis a doboz szerint. Tulajdonképen az ET szám számomra köd, nem tudom mit befolyásol.
Minél kisebb az Et szám,annál kintebb lesz a felnid.E39-re 20-as Et számúnál nagyobbat nem raknék.Inkább Et 10,13,14 körüli áll jól rajta.
Megjegyezném egyébként,hogy VIDÉKen sem sokkal jobbak az utak mint pesten.Én most adtam el a 18"-t mert már hánytam az egésztől.Mindíg megveszem a 18-ast,aztán eljön a tavasz,és a téli után már dobom le,és adom el,mert iszonyat vele közlekedni.Én ezután is azt mondom,max. 17".
Az utak valóban rosszak, de én a 19-ből nem engedek, meg persze a Big Brake miatt kisebb nem is megy fel![]()
De ha találnék valami szép 20-ast, lehet azt tenném a kék villám alá
2011.05.15. 19:13
MPowerPH írta:madox írta:Johny540 írta:MPowerPH írta:És szerintetek E39-re felmegy egy szintén 8,5J*18 Styling 65 -ös felni, csak ET40-es? Elvileg ez is E39-re van, legalábbis a doboz szerint. Tulajdonképen az ET szám számomra köd, nem tudom mit befolyásol.
Az Alessio híresen az egyik legsilányabb felnigyártó. Hajlik, de nem kicsit. Ha nem akarsz sokat rászánni, akkor szerintem valami német gyártású replikát nézz.
Az utak valóban rosszak, de én a 19-ből nem engedek, meg persze a Big Brake miatt kisebb nem is megy fel![]()
De ha találnék valami szép 20-ast, lehet azt tenném a kék villám alá
Köszi a válaszokat. Közben utána jártam, 17" elég lesz nekem is.Ellenben majdnem lehetetlen normálisat találni.
![]()
Várok egy visszajelzést innen a fórumról, közben azért nézelődök. Erről mi a véleményetek? Persze gumi nélkül.
2011.05.15. 22:02
hamoriarpi írta:Az Alessio híresen az egyik legsilányabb felnigyártó. Hajlik, de nem kicsit. Ha nem akarsz sokat rászánni, akkor szerintem valami német gyártású replikát nézz.
2011.05.15. 22:08
MPowerPH írta:hamoriarpi írta:Az Alessio híresen az egyik legsilányabb felnigyártó. Hajlik, de nem kicsit. Ha nem akarsz sokat rászánni, akkor szerintem valami német gyártású replikát nézz.
Igen, olvastam az elemzést a felni gyártókról. Közepes minőség, kiváló ár. Igazából nem az árazással van a probléma. Az a gond, hogy nem találok normálisat. Ez csak mentő megoldás lenne, ez még úgy ahogy tetszik. Végiglapoztam az összes hirdetési oldalt, és ez az egyetlen olyan, ami normálisan néz ki. Igazából bízok Jackson -ban, és a faja BBS-eiben.
2011.05.15. 22:19
jackson írta:MPowerPH írta:hamoriarpi írta:Az Alessio híresen az egyik legsilányabb felnigyártó. Hajlik, de nem kicsit. Ha nem akarsz sokat rászánni, akkor szerintem valami német gyártású replikát nézz.
Igen, olvastam az elemzést a felni gyártókról. Közepes minőség, kiváló ár. Igazából nem az árazással van a probléma. Az a gond, hogy nem találok normálisat. Ez csak mentő megoldás lenne, ez még úgy ahogy tetszik. Végiglapoztam az összes hirdetési oldalt, és ez az egyetlen olyan, ami normálisan néz ki. Igazából bízok Jackson -ban, és a faja BBS-eiben.
Bocs de gyári BMW Styling 42-es és nem BBS. Szóval csak jobb nála.
Vagy a BBS a beszállító erre a felnire?
Jackson, aki lóg neki
2011.05.22. 11:21
2011.05.22. 11:36
MPowerPH írta:Néztem egy Rondell -t.. Ezek a kis ET miatt nem ütköznének a sárvédő perembe? Kicsit ültetve van a gép, és túl alacsonynak tűnik az ET szám. Főleg a hátsók miatt félek, mert a mostani 16" ET20 felnivel a 225/55-ös abroncs kicsit be is lóg a sárvédő alá.
2011.05.22. 11:47
lepke írta:MPowerPH írta:Néztem egy Rondell -t.. Ezek a kis ET miatt nem ütköznének a sárvédő perembe? Kicsit ültetve van a gép, és túl alacsonynak tűnik az ET szám. Főleg a hátsók miatt félek, mert a mostani 16" ET20 felnivel a 225/55-ös abroncs kicsit be is lóg a sárvédő alá.
Helo
Az általad belinkelt felnik KÜLSŐ széle TÖBB mint 20 milliméterrel fog ki érni a mostani mérettű 16" ET20 225/55-ös kerekekhez képest
2011.05.22. 11:59
MPowerPH írta:lepke írta:MPowerPH írta:Néztem egy Rondell -t.. Ezek a kis ET miatt nem ütköznének a sárvédő perembe? Kicsit ültetve van a gép, és túl alacsonynak tűnik az ET szám. Főleg a hátsók miatt félek, mert a mostani 16" ET20 felnivel a 225/55-ös abroncs kicsit be is lóg a sárvédő alá.
Helo
Az általad belinkelt felnik KÜLSŐ széle TÖBB mint 20 milliméterrel fog ki érni a mostani mérettű 16" ET20 225/55-ös kerekekhez képest
Köszi a választ, akkor megyek méricskélni. Mert egy pöppet keveslem az ET számot. Mondjuk a 255-ös gumi egy kicsit befelé hajlik majd rajta, ott visszajön kb. 1cm.
2011.05.22. 12:14
lepke írta:MPowerPH írta:lepke írta:MPowerPH írta:Néztem egy Rondell -t.. Ezek a kis ET miatt nem ütköznének a sárvédő perembe? Kicsit ültetve van a gép, és túl alacsonynak tűnik az ET szám. Főleg a hátsók miatt félek, mert a mostani 16" ET20 felnivel a 225/55-ös abroncs kicsit be is lóg a sárvédő alá.
Helo
Köszi a választ, akkor megyek méricskélni. Mert egy pöppet keveslem az ET számot. Mondjuk a 255-ös gumi egy kicsit befelé hajlik majd rajta, ott visszajön kb. 1cm.
Helo
Ne üresen méricskéljél![]()
![]()
![]()
![]()
hátsó ülésekre mindenképpen ültessél be KETTŐ emberkét és akkor mutatja meg az igazi értéket,hogy belelóg a kaszniba vagy használható a kerék
Ehhez még azért hozzá kell számolni a (( hullámvasút )) hatást is, ezt letudod ellenőrizni akkor is HA bent ül a két ember és a csomagtartót meghintáztatod
Ebben az esetben HA nem éri a kaszni a gumit akkor HASZNÁLHATÓ a RONDELL felni