Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.02.05. 12:37

BMW_Power írta:
kzoli819 írta:Hy!

Nekem hátsó ablaktörlő problémám van! Amikor bekapcsolom, csak kattan egy hangosat, de nem megy. Biztosíték jó, mosó megy. Volt már valakinek ilyen problem?

Nyisd fel a hátsó ablakot, kézzel kattintsd vissza a zárat - üveg lecsukást emulálunk- kapcsold be az ablaktörlöt majd nézd meg hogy a tárcsa ott a zárnál forog-e ide oda. ha forog akkor próbáld a felnyitott ablaknál megmozgatni kézzel az ablaktörlöt, könnyen kell mennie. ha nem akkor neked is berohadt :-( alul van egy lyuk spricc oda wd40 és mozgatni sokat. Engem is szivatott a mocsok.

Megcsináltam és még mindig nem megy :x
Esetleg további megoldásokról tud valaki valamit?
Vagy ezekután csak a csere lehetséges?

2007.02.05. 17:45

Sziasztok!

Egy E39 525d-vel van problémám. 16-9-es Navi,és cd-tár is van.A gond az,hogy nem ismeri fel a cd tárat. Nem tudok átváltani cdre,sem kazettára. Lehet a gombbal van a probléma,mert a fölötte lévő FM gomb sem reagál. Remélem nem kell cserélni az egész panelt.

Ja és márkaszervizben látatlanban(telefonon) egy 160.000-es vezérlőcserét emlegettek..

Úgy kezdődött az egész,hogy magától átváltott cd hallgatás közben rádióra,és utána kb két percig vissza sem tudtam váltani. Aztán egyre gyakrabban csinálta,most meg kampec teljesen.

Előre is kösz a válaszokat.

2007.02.05. 18:06

KissiT írta:Sziasztok!

Egy E39 525d-vel van problémám. 16-9-es Navi,és cd-tár is van.A gond az,hogy nem ismeri fel a cd tárat. Nem tudok átváltani cdre,sem kazettára. Lehet a gombbal van a probléma,mert a fölötte lévő FM gomb sem reagál. Remélem nem kell cserélni az egész panelt.

Ja és márkaszervizben látatlanban(telefonon) egy 160.000-es vezérlőcserét emlegettek..

Úgy kezdődött az egész,hogy magától átváltott cd hallgatás közben rádióra,és utána kb két percig vissza sem tudtam váltani. Aztán egyre gyakrabban csinálta,most meg kampec teljesen.

Előre is kösz a válaszokat.

Az is lehet,hogy a busz kábel kontaktos! Le kéne húzni a cd tár adatkábelét és úgy meg nézni a magnó funkciót hogy működik-e.Ha igen akor lehet a cd tár szarakszik.
Amúgy meg lehet 100-120körül kapni fejegységet de kétlem hogy az lenne a gond.

2007.02.05. 19:37

Köszi a választ!

Esetleg tud vki Bács-Kiskun megyében(kiskőrösi vagyok) egy korrekt Bmw szerelőt vagy HI-FI-st? Én nem nagyon értek hozzá,nem akarom piszkálni.

Sötétedő visszapillantó

2007.02.07. 16:17

Sziasztok!

Problémám a következő. A belső tükör elvileg fényre sötétedő lenne, de az enyém sajna nem sötétedik, és elég bosszantó, főleg úgy, hogy még az állító kallantyú sincs rajta, mint a többi autón, kézi állításnál.
Ha valaki tudja a megoldást, legyen szíves, és ossza meg velem.

Előre is köszi.

Tamás

2007.02.09. 17:00

Hali Mindenkinek!!

Most egy kis segítségre lenne szükségem. (KÜLSŐ HŐMÉRŐ)

Mult héten vettem észre Ausztriában a síparkolóban ahol azért repkedtek

a mínuszok hogy nálam + 12 fok van (a fűtés is természetes kicsit más volt)

Nosza gondoltam semmi vész kb 6 hónapja vettem az érzékelőt (más ok miatt)

a Wallisba még garis- a héten visszavittem szó nélkül cserélték-

új érzékelő berak hiba ugyan az (csak a Wallisba meg ne tudják:-) )

Kicsit gyanús volt hogy kivéve az autó nem a "szokásos" -40 fokot mutatta

de akkor már benne voltam és végigcsináltam.

Hiba ugyan az mindíg sokkal többet mutat a valóságosnál.

Már azt várom egyszer megszólal a hangvezérsés "csávókám hova fűtesz

mint barom ebbe a gyönyörű időbe menjünk inkább a strandra"

Ha járt már így valaki vagy más oknál fogva tudja a megoldást kérem ne tartsa

vissza az "észt" közölje velem. (bocsi hogy hosszú lett a duma)

2007.02.09. 17:14

nem lett hosszú csak ritka:D

2007.02.09. 17:15

az érzékelő kábeled nem ér hozzá semmihez a motortérbe???
(olyan valamire gondolok ami melegithetné?)

2007.02.09. 19:26

pappkari írta:nem lett hosszú csak ritka:D

Csak azért ritka mert az indexből ide is bemásoltam (lusta voltam még 1X
leírni)
Háááát a kábel további részét valóban nem néztem de maga a kábel
hőfoka nem hiszem hogy hatással lenne a végeredményre. (hiszen
gondolom a patron adja a jelet)
De már gondoltam rá hogy végig kellene nézni nincs e megtörve stb...
azért köszi az 5letet

2007.02.09. 21:24

qqriq-1 írta:

leírni)
azért köszi az 5letet

Ha szakat lenne akkor -40 -et kéne mutatnia!Inkáb összeér egy kicsit lehet valahol össze oxidalt és az ad neki egy bizonyos ellenállás értéket.Hapedig ez párhuzamos az érzékelővel akkor igen más érték jönki a szenzornak.Mivel a szenzor az egy ellenállás.

2007.02.09. 22:21

admin írta:
qqriq-1 írta:

leírni)
azért köszi az 5letet

Ha szakat lenne akkor -40 -et kéne mutatnia!Inkáb összeér egy kicsit lehet valahol össze oxidalt és az ad neki egy bizonyos ellenállás értéket.Hapedig ez párhuzamos az érzékelővel akkor igen más érték jönki a szenzornak.Mivel a szenzor az egy ellenállás.

Szia Laci!
Akkor végig kell követnem a kábelt (legalábbis ameddig lehet hisz belemegy egy kötegbe)
Hétvégén utánanézek Kösssssssssssz!!

2007.02.09. 22:45

Ma elvittem a gépet a "dokibácsihoz". Csináltak egy hibakiolvasást.

Szép kis lista jött össze:
2. és 6. henger porlasztója kicsit eltér a megengedettől, hamarosan cserélhetem. :cry:
Az EGR szelep is köhög picit. :|
Az ABS is benyögött egyszer egy kis hibát.

Akkor döbbentem le, amikor az AC-t is kiírta. :nono:
Azonal megnyugtattak, hogy azt már kicserélték, de nem törölték a hibaüzenetet.

+ még a hátsó ablaktörlöt kell megcsinálni, az segédfütő kályha is szarakodik. A lökhárítókat is le kéne fujatni, mert az előző gazdájának nehezen ment a parkolás és meghúzta mind a négy sarkát az autónak.
A hátsó sárvédőn van egy horpadás, amit ki kell nyomatni.

Ha a következő találkozóra rendbe akarom tetetni, mélyen a zsebembe kell nyúlni :sírás:

Közben még a bátyjám is nyaggat, hogy vegyek egy garnitúra király alufelnit a gépre :mereg:

2007.02.11. 01:56

Sziasztok!
Nos az én problémám a következő volna, a bal tükrömnek a belső két sarka el volt szineződve ilyen fos zöldesbarna szinre, kicsit zavart de nem vettem figyelemben, hanem most pár nap alatt az egész tükröm ilyen szinű lett és iszonyatosan elüt a másik tükör szinétől, ezáltal nagyon rossz bele nézni is :(
Mi ennek az oka, találkozott már más is ilyen jelenséggel??

És akkor a szokásos kérdések:)
Körülbellül mennyibe fájna egy tükörlap kicserélése, bontottan lehet ilyet varázsolni, vagy külön tükörlapot nem is kaphatok?
Vagy ha nem elrenditő összeg akkor eredetiben érdemes??Bár gyanús nekem hogy nem 2 forint egy ilyen sötétedős tükörlap :(

Válaszokat köszi előre is :)

2007.02.15. 17:07

Sziasztok,

az én kocsimnál is előjött valami elektromos gond. Megyek az autópályán 80-nal, mert extra LKW konvoj haladt előttünk, szakad az eső, egyszercsak világít az akku visszejelző. Aztán rá pár percre az ABS és ASR visszajelzés. Ezután 1-2 percen belül ablaktörlő kikapcsol... :) egy élmény így menni dugóban. A következő meg a fényszóró volt. Azonnal leálltam, de többet nem indult a gép. Pár indítózás után már a helyzetjelzővel is spórolnom kellett a segítség megérkezéséig. Mindezt éjfél körül 1 órán keresztül.
A lényeg, 3 bikáztatással jutottam haza (kb 30km). Ma viszem a kocsit egy szervizbe, ha nem tudják vállalni, akkor irány a szakszervíz.
Szerintem generátor probléma lehet, vagy valahol egy zárlat.
Az egészhez még hozzátartozik, hogy a csomagtartó zárszerkezeténél mindig kiugrik a helyéről a rugó, ezt már 5 perc alatt javítani tudom :) Lehet, hogy az oda vezető kábel sérült és szívja le az akkut? Tudom, egyszerűen nézzem meg, de mindez nem egészen 1 napja történt, hajnali fél 2-kor nem sok kedvem volt hozzá :)
Valakinek valami ötlete? Mennyibe kerülhet egy generátor?

Üdv:
Chrys

2007.02.15. 17:17

"Valakinek valami ötlete? Mennyibe kerülhet egy generátor? "

Hali!
Szerintem előbb egy JÓ autóvillamosságist keress fel mert lehet hogy
csak a kefe-egység ment tönkre és az talán javítható mert szakszervízben
biztos hogy" uramcserélnikellazegészgenerátortittaszámlaegymillióforint"
lesz amit hallani fogsz.
Sok szerencsét (majd számolj be okulás végett)

2007.02.15. 17:26

qqriq-1 írta:"Valakinek valami ötlete? Mennyibe kerülhet egy generátor? "

Hali!
lesz amit hallani fogsz.

Ezt itt kint nem igazán tudom megtenni, csak 2 szervizt ismerek. Az A.T.U.-t (akiknek állítólag nem magas a munkadíjuk) és egy BMW szakszervizt (J.B.Lell). Remélem igazad lesz és nem komolyabb a gond. Bár ez a tegnapon már nem változtat semmit... :)

2007.02.15. 19:49

Chrys írta:
qqriq-1 írta:"Valakinek valami ötlete? Mennyibe kerülhet egy generátor? "

Hali!
lesz amit hallani fogsz.

Ezt itt kint nem igazán tudom megtenni, csak 2 szervizt ismerek. Az A.T.U.-t (akiknek állítólag nem magas a munkadíjuk) és egy BMW szakszervizt (J.B.Lell). Remélem igazad lesz és nem komolyabb a gond. Bár ez a tegnapon már nem változtat semmit... :)

Én is jártam így a 23-assal 60km-re otthonról, hazahozott akkumlátorról, de azt a cirkuszt amit művelt hazáig, :? mint a szinházban, szép lassan kapcsolgatta le a különböző fogyasztókat, ahogy esett az akkumlátor feszültség. Itthon aztán kiderült, hogy a generátor szénkeféje kopott annyira el, hogy a rugó már nem tudta annyira benyomni, hogy hozzáérjen a csúszó gyürühöz.

Ha már lekerült a generátor, akkor már kapott új csapágyakat, csúszógyürüket, szénkeféket. Az egész mutatvány nem került 15-20-nál többe.

2007.02.16. 09:45

Tegnap elvittem a gépet az ATU-hoz. A szerelő rácsatlakozott egy műszerrel az akkura,nekem indítani kellett meg a világítást bekapcsolni, rögtön a generátort találta hibásnak. Az új cucc beszereléssel együtt egy kicsivel lenne kevesebb 500€-nál. ÉS persze ők nem javítanak... De korrektek voltak, mert adtak egy címet, ahol foglalkoznak javítással.
Most néztem az ebay-en az árakat. Használt generátort már lehet kapni 100€-tól, de azt úgysem vennék. Újat 200-300€ között.
Bár hozzátartozik a dologhoz, hogy egy méréssel szerintem nem 100%-os a hibabehatárolás.Nagy valószínűséggel igaza van,de attól még lehet valahol kábelhiba,kontakt probléma, meg van valami szabályzó áramkör is a generátor mellett, ani persze nem kerül 400€-ba.

2007.02.16. 09:57

Chrys írta:Tegnap elvittem a gépet az ATU-hoz. A szerelő rácsatlakozott egy műszerrel az akkura,nekem indítani kellett meg a világítást bekapcsolni, rögtön a generátort találta hibásnak. Az új cucc beszereléssel együtt egy kicsivel lenne kevesebb 500€-nál. ÉS persze ők nem javítanak... De korrektek voltak, mert adtak egy címet, ahol foglalkoznak javítással.
Most néztem az ebay-en az árakat. Használt generátort már lehet kapni 100€-tól, de azt úgysem vennék. Újat 200-300€ között.
Bár hozzátartozik a dologhoz, hogy egy méréssel szerintem nem 100%-os a hibabehatárolás.Nagy valószínűséggel igaza van,de attól még lehet valahol kábelhiba,kontakt probléma, meg van valami szabályzó áramkör is a generátor mellett, ani persze nem kerül 400€-ba.

Én még mindig azt mondom, hogy a generátor javitattással járnál a legjobban, felújitás a nem a világ pénze, és megint elmegy jó sokáig.
A használt lutri, lehet kifogod, de valszinü, hogy az is felújitásra szorul.

2007.02.16. 11:55

geisz írta:
Chrys írta:Tegnap elvittem a gépet az ATU-hoz. A szerelő rácsatlakozott egy műszerrel az akkura,nekem indítani kellett meg a világítást bekapcsolni, rögtön a generátort találta hibásnak. Az új cucc beszereléssel együtt egy kicsivel lenne kevesebb 500€-nál. ÉS persze ők nem javítanak... De korrektek voltak, mert adtak egy címet, ahol foglalkoznak javítással.

Én még mindig azt mondom, hogy a generátor javitattással járnál a legjobban, felújitás a nem a világ pénze, és megint elmegy jó sokáig.
A használt lutri, lehet kifogod, de valszinü, hogy az is felújitásra szorul.

Igaza van Geisznek!
Fel kell újitani! Pár ezer Ft, és megint jó 5 évig!
Hozzászólás küldése

VigLink badge