Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Autóápolás,tisztítószerek stb.

2012.10.10. 18:47

2literes.apenta írta:A karosszériáról meg a tükörlapról mivel lehet letakarítani a vízkövet? Ami nem marja meg a fényezést.

Tükörlapról leszedem ingyen és az üvegekről, de a karosszériáról ha durva akkor polír, ha nem akkor wax, ha annyira sem, akkor egy viaszolás elég.

2012.10.10. 18:52

XenonBalazs írta:
2literes.apenta írta:A karosszériáról meg a tükörlapról mivel lehet letakarítani a vízkövet? Ami nem marja meg a fényezést.

Tükörlapról leszedem ingyen és az üvegekről, de a karosszériáról ha durva akkor polír, ha nem akkor wax, ha annyira sem, akkor egy viaszolás elég.

Köszi, csak az a baj, hogy messze vagy tőlem, de azért köszönöm.
Igazából az ajtó falcoknál van egy két helyen (megszáradt vízcsepp formájában)

Sima vízkőoldót nem merem a fényezésre önteni. Nincs valami szer ami leviszi és meg is marad a fényezés?

2012.10.10. 18:54

2literes.apenta írta:
XenonBalazs írta:

Köszi, csak az a baj, hogy messze vagy tőlem, de azért köszönöm.
Igazából az ajtó falcoknál van egy két helyen (megszáradt vízcsepp formájában)

Sima vízkőoldót nem merem a fényezésre önteni. Nincs valami szer ami leviszi és meg is marad a fényezés?

Ja akkor az már régi cucc.... Ahhaaa. Bogároldó és szivacs és víz, majd viasz ronggyal

2012.10.10. 19:16

XenonBalazs írta:Ja akkor az már régi cucc.... Ahhaaa. Bogároldó és szivacs és víz, majd viasz ronggyal

Tudnál nekem ajánlani hozzá bogároldót?

2012.10.10. 19:44

2literes.apenta írta:
XenonBalazs írta:Ja akkor az már régi cucc.... Ahhaaa. Bogároldó és szivacs és víz, majd viasz ronggyal

Tudnál nekem ajánlani hozzá bogároldót?

Nem mondom, hogy Mafra, de a lényeg, hogy ne károsítsa a műanyagot!!!!

2012.10.11. 09:46

Házi praktika? Ecetes víz? Majd Balázs referál, hogy károsítja-e a fényezést, de szerintem nem.

2012.10.11. 10:43

Talán ebben a topikban elfér:

az autó olajos-zsíros részeinek (pl. motortér) tisztításához semmiképpen ne használjatok konyhai célokra készített HIDEG ZSÍROLDÓ-t, ugyanis a fényezést is megmarja pár perc alatt (igaz, hogy kb. 100x hatékonyabban oldja a szennyeződést, mint a Brigeciol :oops: ).
Szerencsére nem a kocsin próbáltam ki, hanem a cimborám utánfutóján, mert összekentük a hátsó híd tisztítása során, és ő javasolta, hogy ezzel a szerrel pucoljam le. :facepalm:

2012.10.11. 19:41

kovessyroli írta:Talán ebben a topikban elfér:

az autó olajos-zsíros részeinek (pl. motortér) tisztításához semmiképpen ne használjatok konyhai célokra készített HIDEG ZSÍROLDÓ-t, ugyanis a fényezést is megmarja pár perc alatt (igaz, hogy kb. 100x hatékonyabban oldja a szennyeződést, mint a Brigeciol :oops: ).
Szerencsére nem a kocsin próbáltam ki, hanem a cimborám utánfutóján, mert összekentük a hátsó híd tisztítása során, és ő javasolta, hogy ezzel a szerrel pucoljam le. :facepalm:

Én ezt a szert csak az autóból kiszerelt alkatrészeknél szoktam alkalmazni, ott viszont egy magasnyomású mosóval kombinálva csodát tud tenni. :franko:

2012.10.11. 19:43

Helo
Egy BMW- nél nincs olajos- zsíros motortér :wink:

2012.10.12. 12:02

lepke írta:

Helo

Helo

Én is csak a benzines Bmw-ekre gondoltam :nyelves: :mrgreen: :nyelves: :mrgreen: :nyelves:

2012.10.12. 18:42

:franko:
kovessyroli írta:
lepke írta:

Helo

Helo

Én is csak a benzines Bmw-ekre gondoltam :nyelves: :mrgreen: :nyelves: :mrgreen: :nyelves:

:franko:
:taps:

2012.10.15. 21:12

LeviM5 írta:Nagyon ajánlom mindenkinek :!: Nekem nagyon bejön, szépen beszívódik és csodálatos bőr szagot ad. Kikában lehet kapni, 1200 Ft körül van. Eddig a legjobb cucc (a kb 10-15 fajtából) amit eddig próbáltam.

Kép

Helo!Ma voltam ausztriában a hozzánk legközelebbi kika ban hogy ezt beszerezzem ,mert a fülembe tetted a bogarat ezzel , és amugy is van egy bőrkanapém amit ott vettem ...odaertem nemtaláltam sehol a cuccot, es megkerdeztem Majd közölték hogy elfogyotttt mert elég kapós :D na mondom sájze, legközelebb

2012.10.24. 15:54

Ez mennyire lehet jó/tartós? :roll:

2012.10.24. 23:39

adam001 írta:
LeviM5 írta:Nagyon ajánlom mindenkinek :!: Nekem nagyon bejön, szépen beszívódik és csodálatos bőr szagot ad. Kikában lehet kapni, 1200 Ft körül van. Eddig a legjobb cucc (a kb 10-15 fajtából) amit eddig próbáltam.

Kép

Helo!Ma voltam ausztriában a hozzánk legközelebbi kika ban hogy ezt beszerezzem ,mert a fülembe tetted a bogarat ezzel , és amugy is van egy bőrkanapém amit ott vettem ...odaertem nemtaláltam sehol a cuccot, es megkerdeztem Majd közölték hogy elfogyotttt mert elég kapós :D na mondom sájze, legközelebb

Hoppá! :D Én azóta is nagy megelégedettséggel használom!

2012.10.24. 23:51

Hoppá! :D Én azóta is nagy megelégedettséggel használom!
[/quote]

És nemtudnál szerezni nnekem 1 tubussal :D ?

2012.10.25. 00:11

adam001 írta:Hoppá! :D Én azóta is nagy megelégedettséggel használom!

És nemtudnál szerezni nnekem 1 tubussal :D ?[/quote]
Ha nem sürgős! Pár héten belül lehet járok kika felé. :wink:

2012.10.25. 00:16

LeviM5 írta:
adam001 írta:Hoppá! :D Én azóta is nagy megelégedettséggel használom!

És nemtudnál szerezni nnekem 1 tubussal :D ?

Ha nem sürgős! Pár héten belül lehet járok kika felé. :wink:[/quote]

Okés!

2012.10.25. 20:15

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2012.10.30. 11:43

Nekem intenzív mosós cuccom van. Most télire melyik tartályba milyen tisztítószert ajánlotok? És milyen arányban hígítva?
És honnan tudom, melyik tartály melyik? :D

2012.10.30. 12:16

csiatt írta:Nekem intenzív mosós cuccom van. Most télire melyik tartályba milyen tisztítószert ajánlotok? És milyen arányban hígítva?
És honnan tudom, melyik tartály melyik? :D

Elsősorban BMW tisztítószert, van itt pár alkatrészes, akik tudnak hozni. A normál mosóba 50-50%-ban higított elég (higítatlanul valami -65-ig is jó lenne), az intenzívbe meg intenzívet.
Az intenzív mosó tartály fent van a doblemezen, a normál pedig lent a doblemez és a lökös között, utóbbinak csak a betöltőnyílását láthatod.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: csiatt
Értékelés: 4.76%
Hozzászólás küldése

VigLink badge