2015.05.27. 21:50
kopasze-28 írta:az mitől lehet h rohadt gyengén veszi az adást a rádiom?a helyi adót is pocsékul hozza be,van h a városba is recseg súg,alig szól?
antenna kábel bedugva,ugye touringnál az üvegbe van az antenna szál
A 2 függőleges az FM antenna.
Az oszlopban /bal C/ van erősítő is neki.
Körültekintően vizsgáld át.
Talán először a rádióban nézd meg hogy be van-e dugva, ill. ha kihúzod akkor van-e változás.
2015.05.28. 12:53
a rádió modulba be van dugva,azt néztem,az oszlopba is be van dugva,ma kiolvastuk a hibákat diaggal,a rádiónál is irt 1 hibát,kitörőltük,utána már nem
2015.06.02. 11:32
Sziasztok!
A HIFI topikba már írtam, de letisztult bennem a történet: a kocsimban lévő (S666A Radio BMW Business CD RDS Radio BMW Business CD RDS) gyári rádióhoz szeretnék mp3 lejátszót csatlakoztatni, mint virtuális CD tár.
Igen ám, de a DSP gomb ott vigyorog rám, azaz nem kompatibilis sem a
Yatour, sem a
Dension, legalábbis én ezt olvastam a weblapokon.
Valamit nem értek: mi köze a DSP-nek a CD-tárhoz? Nem erősítőhöz akarom csatlakoztatni, ráadásul a tippek közötti
E39-be épített rádióknál olvasható, hogy a rádióm kezeli a CD tárat.
Most akkor mihez kezdjek? Van FM transzmitterem, de nem arról szeretném hallgatni a kedvenc zenéimet.
Kérlek, segítsetek!
2015.06.02. 11:51
FuReady írta:Valamit nem értek: mi köze a DSP-nek a CD-tárhoz? Nem erősítőhöz akarom csatlakoztatni, ráadásul a tippek közötti
DSP-s rendszernél a CD tár nem analóg módon, hanem digitálisan (SPDIF) csatlakozik az erősítőhöz.
Biztos hogy DSP-s rendszered van, van külön erősítő a csomagtartódban?
Ha valóban DSP-s, akkor esetleg a GROM AUDIO termékeit nézegetheted. Itt egy
link, ahol felsorolják a szükséges cuccokat is.
2015.06.02. 12:12
PeterE39 írta:FuReady írta:Valamit nem értek: mi köze a DSP-nek a CD-tárhoz? Nem erősítőhöz akarom csatlakoztatni, ráadásul a tippek közötti
DSP-s rendszernél a CD tár nem analóg módon, hanem digitálisan (SPDIF) csatlakozik az erősítőhöz.
A csomagtartóban nincs erősítő.
A rádión ott a DSP gomb, ahogy ezen a képen:

Laikusként én ebből arra gondoltam, hogy a rádióm DSP-s: rosszul gondoltam?
2015.06.02. 12:23
FuReady írta:PeterE39 írta:FuReady írta:Valamit nem értek: mi köze a DSP-nek a CD-tárhoz? Nem erősítőhöz akarom csatlakoztatni, ráadásul a tippek közötti
A csomagtartóban nincs erősítő.
A rádión ott a DSP gomb, ahogy ezen a képen:

Laikusként én ebből arra gondoltam, hogy a rádióm DSP-s: rosszul gondoltam?

Ebből csak annyi derül ki, hogy a MID amit látunk (ez nem a rádió, csak kijelző, a rádió a CD egységben van) egy DSP-s autóból származik.
2015.06.02. 12:29
PeterE39 írta:Ebből csak annyi derül ki, hogy a MID amit látunk (ez nem a rádió, csak kijelző, a rádió a CD egységben van) egy DSP-s autóból származik.
Értem, tehát ki kell szerelnem, hogy kiderüljön a dolog?
Vagy megállapítható máshogy is? Ha kiszerelem, mit kell néznem? A csatlakozókat?
2015.06.02. 12:37
FuReady írta:PeterE39 írta:Ebből csak annyi derül ki, hogy a MID amit látunk (ez nem a rádió, csak kijelző, a rádió a CD egységben van) egy DSP-s autóból származik.
Vagy megállapítható máshogy is? Ha kiszerelem, mit kell néznem? A csatlakozókat?
Majd valaki kijavít ha rosszul gondolom, de tudtommal DSP rendszer nem létezik DSP erősítő nélkül, aminek pediglen a csomagtartóban kellene lennie, a CD tár (hűlt) helye környékén.
De talán Gallaca is írt a HIFI topicban a DSP rendszer esetén meglévő hangszórókról, és azok ellenőrzéséről.
2015.06.02. 12:38
FuReady írta:PeterE39 írta:Ebből csak annyi derül ki, hogy a MID amit látunk (ez nem a rádió, csak kijelző, a rádió a CD egységben van) egy DSP-s autóból származik.
Először én szakirodalmat/WDS-t néznék, majd annak tükrében állapítanám meg, hogy "mi a helyzet" nálam.
2015.06.02. 13:01
Hátul megnézed, hogy a csomagtartóban bal odalon van-e egy nagy fekete erősítőd, vagy sincs! Ha van, akkor elvileg DSP a rendszered, ha nincs, akkor esélyes, hogy nem. De egyébként VIN alapján is meg tudod nézni, hogy gyárilag volt-e benne. Az, hogy a MID-en ott van a DSP gomb, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy van is benne, ahogy írták is, lehet, hogy csak olyat raktak bele, mikor kicserélték a régi rádiót. Egyébként ha megnyomod a DSP gombot, történik is valami a kijelzőn, vagy sem?
2015.06.02. 15:24
Sziasztok!
Az áldozat egy 97-es évjáratú Touringban lévő kazettás Business fejegység. Sajnos állandölón rakoncátlankodik....lefagy...mindenféle kriksz-krakszokat ír ki a kijelző(nem pixelhibás).
Valamikor tökéletesen működik aztán egyszer csak kikapcsol...eltűnik a kijelzőről minden felirat. Vagy,ha nem tűnik el,akkor jönnek a hieroglifák majd egy kis idő múlva kikapcsol és annyi. Olyan is van,hogy nem kapcsol ki akkor megbolondul a kijelző,de hiába nyomok bármit nem reagál semmire. Ilyenkor kikapcsolni sem lehet, persze egy idő után ilyenkor ki is kapcsol úgy,hogy a kijelző még világít...akkor is,ha a kocsit leállítom és a kulcsot kiveszem a gyújtáskapcsolóból.
Valakinek valami ötlet? Javítható? Én ehhez teljesen hüle vagyok....nem kell hozzá nyomatékkulcs és nem is megy a dolog:)
Válaszokat és a segítségeket előre is köszönöm!
Üdv!
2015.06.02. 18:57
vaszarig írta:FuReady írta:PeterE39 írta:Ebből csak annyi derül ki, hogy a MID amit látunk (ez nem a rádió, csak kijelző, a rádió a CD egységben van) egy DSP-s autóból származik.
Hátul megnézed, hogy a csomagtartóban bal odalon van-e egy nagy fekete erősítőd, vagy sincs! Ha van, akkor elvileg DSP a rendszered, ha nincs, akkor esélyes, hogy nem. De egyébként VIN alapján is meg tudod nézni, hogy gyárilag volt-e benne. Az, hogy a MID-en ott van a DSP gomb, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy van is benne, ahogy írták is, lehet, hogy csak olyat raktak bele, mikor kicserélték a régi rádiót. Egyébként ha megnyomod a DSP gombot, történik is valami a kijelzőn, vagy sem?
Munkából hazaérve egyből mentem megnézni, mi történik, ha megnyomom a DSP gombot...
EZT RETTENETESEN BENÉZTEM, ugyanis nincs DSP gomb... Hogy én ezt hol álmodtam, hogy van? Ne haragudjatok...

(így viszont bármelyik mp3 lejátszó csatlakoztatható)
2015.06.07. 12:31
Szevasztok!
Vettem az autóba egy cd-s fejegységet. Azt csinálja, hogy mikor gyújtást adok, a hangot csak bal előröl adja, egy bizonyos hangerősségen. Beállítom utána a balance-t, meg a fadert is, majd kiveszem a kulcsot, és vissza teszem, elveszti a beállítást, és megint csak bal előröl adja a hangot, ugyanazon a hangerősségen, és megint be kell a balance-t meg a fadert állítani. Viszont ha csak kikapcsolom és bekapcsolom, megjegyzi. Előző kazis fej nem vesztette el a beállításokat. Köszi előre is a segítséget!
2015.06.07. 14:16
MrOneTwo írta:Szevasztok!
Vettem az autóba egy cd-s fejegységet. Azt csinálja, hogy mikor gyújtást adok, a hangot csak bal előröl adja, egy bizonyos hangerősségen. Beállítom utána a balance-t, meg a fadert is, majd kiveszem a kulcsot, és vissza teszem, elveszti a beállítást, és megint csak bal előröl adja a hangot, ugyanazon a hangerősségen, és megint be kell a balance-t meg a fadert állítani. Viszont ha csak kikapcsolom és bekapcsolom, megjegyzi. Előző kazis fej nem vesztette el a beállításokat. Köszi előre is a segítséget!
Rossz amit vettél. Ennyi!
2015.06.07. 16:33
2literes.apenta írta:MrOneTwo írta:Szevasztok!
Rossz amit vettél. Ennyi!
Akkor miért jegyzi meg, a BASS, a TREBLE, a CD állást, meg a rádió állomásokat, mert a MID csak az órát jegyzi, minden mást a fejegység. Miért csak a Fader Balance-t meg a hangerő állást felejti el, vagyis nem elfelejti hanem nem abba a pozícióba kapcsolja vissza, mint előtte volt, mert gondolom a fader meg balance-nak is középen lenne az alap állása. Szóval csak van valami magyarázat, illetve ha tényleg rossz miért mi a rossz, ill. hogy lehetne javítani, mert amúgy tökéletes nagyon szépen olvassa a CD-t, minden.
2015.06.19. 18:38
Sziasztok. A BMW professionalhoz is lehet tenni ezt a cd emulátort? Mert a cd tár elromlott, a használt tár meg ki tudja meddig lesz működőképes ha vennék.
A kocsi 1999es évjáratú. Ja és DSP-s. Meg hallottam olyat is , hogy auxot csinálni a magno bemenethez
2015.06.26. 05:23
csikes77 írta:Sziasztok. A BMW professionalhoz is lehet tenni ezt a cd emulátort? Mert a cd tár elromlott, a használt tár meg ki tudja meddig lesz működőképes ha vennék.
A kocsi 1999es évjáratú. Ja és DSP-s. Meg hallottam olyat is , hogy auxot csinálni a magno bemenethez
Ha volt benne CD tar, akkor lehet tenni emulatort. Ma mar tobbre is mesz veluk (MP3, USB, SD kartya stb), mint a sima CD valtoval.
2015.06.29. 11:14
Kezd betelni a hócipőm:)
Rádióm teljesen izé...az is feltűnt már,ha meleg van akkor szinte mindjárt meghibban.
H40 S41es hibakódot vagy miszöszt ír ki a kijelzőre...
megfagy...elmegy a kijelző...kikapcsol...sőt olyan is volt már,hogy megfagyott,kivettem a helyéről és tovább szólt szépen a rádió...
Lehet ezt javítani? Nem világvége,de hétvégén mentem Miskolcra és jó lett volna,ha szól a rádió...
A segítségeket előre is köszönöm!