Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.03.11. 11:41

efer írta:
krisztian írta:
efer írta:
krisztian írta:Sziasztok.
Tanácsot kérnék tőletek,mert egy csípetnyit magasabb lett a fogyasztásom mint eddig volt. :(
Tehát:528I,KÉZIVÁLTÓS(mert azzal olyan élvezetes a vezetés mint a pék lánya(i)!! :D )
190e valós km szervízkönyves,a motor szerintem nem kopott(utolsó olajcsere óta 13000km-t mentem
a nívópálcán szemmel látható olajfogyasztás nincs!!)235/40x18-as gumik.
Benzinszűrő cserlve.
Napi fix 60km-t megyek ebből 40km autóút(150km/h),20 km város nem taposós.
Átlag:13L/100km.
Kb. 9 hónapja van nálam eddig átlag 11l/100km volt.
Van ötlet mit nézzek meg :?:

2.A computer mindig kb. 1 literrel kevesebb átlagfogyasztást mutat a valósnál :!: :?: :!: :?: MIÉRT :?:
Van rá megoldás?

Ámulva nézem amikor írjátok a 10l alatti fogyasztásokat,hogy csináljátok :?: :?: :?:

KÖSZI
KRISZTIAN

van egy olyan topik, ahol a 28i kartergázvisszavezetőjének típushibájáról van szó. az csinálhat ilyet.
épp be akartam linkelni, amikor láttam, hogy oda írtál már korábban. megoldódott az a probléma? ha nem, érdemes újra szemügyre venni. (azért belinkelem)

légtömegmérő vagy lambdaszonda még esetleg, azokat mind ki lehet mérni, ha gépre dugják.

nekem most egy 1500km-es túra után 9.9 lett az átlag. odafelé végig zuhogó esőben (és hegynek fel) majdnem 11-et mutatott, aztán mire hazaértünk lement 9.9-re. 140 tempomat szinte végig (DE-ben néha kicsit több...)

bytheway: tapasztalta már valaki, hogy esőben többet fogyaszt? logikusnak tűnhet a nagyobb gördülési ellenállás miatt. meg ahhoz is energia kell végül is, hogy azt a sok vizet felemelje a levegőbe, amit ködfüggönyként maga mögött húz az autó.

A kartelgázvisszavezető szelepet a vásárlás után(9 hónapja)azonnal cseréltettem garanciába!!!
EZÚTON IS ÚJRA KÖSZÖNETET ERDEMEL A NAGYSZERŰ LEÍRÁSOD :!:
Ha lambdaszonda vagy létömegmérő hibáját kiírja a műszer,akkor valószinű hogy jók mert kb.3 hete vittem
a szervízbe egy coil-t kellet cserélni mert csak 5 henger ment,tehát rá volt dugva a gépre és csak ez a coil hibát
mutatta ki ezen kívül semmi :!:

nem biztos, hogy hibaként kiírja ezeket a hibákat. a motor működése közben nézték meg nekem, hogy normálisnak tekinthető értékekkel vezérel-e a lambda, illetve reális-e a légtömegmérő által adott érték.

a kartervisszavezető rendszerben csak a szelepet cserélték, vagy azt a csövet a motor tetején is?

Igen cserélték mert lyukas volt az is!
Pénteken van időpontom a BMWhez kiméretem járó motornál ezt a két dolgot!
De ha minden jó lesz(ami valószínű) akkor MI A BAJ :twisted:

2009.03.11. 11:51

:?:
jackson írta:
krisztian írta:Sziasztok.
Tanácsot kérnék tőletek,mert egy csípetnyit magasabb lett a fogyasztásom mint eddig volt. :(
Tehát:528I,KÉZIVÁLTÓS(mert azzal olyan élvezetes a vezetés mint a pék lánya(i)!! :D )
190e valós km szervízkönyves,a motor szerintem nem kopott(utolsó olajcsere óta 13000km-t mentem
a nívópálcán szemmel látható olajfogyasztás nincs!!)235/40x18-as gumik.
Benzinszűrő cserlve.
Napi fix 60km-t megyek ebből 40km autóút(150km/h),20 km város nem taposós.
Átlag:13L/100km.
Kb. 9 hónapja van nálam eddig átlag 11l/100km volt.
Van ötlet mit nézzek meg :?:

2.A computer mindig kb. 1 literrel kevesebb átlagfogyasztást mutat a valósnál :!: :?: :!: :?: MIÉRT :?:
Van rá megoldás?

Ámulva nézem amikor írjátok a 10l alatti fogyasztásokat,hogy csináljátok :?: :?: :?:

Krisztián aki tanácsot kér :) :) :)
KÖSZI
KRISZTIAN

A első gáz géza. Tényleg valami bibi lessz csak azt nem tudom mi. Magam egy komolyabb szerviz vizsgálattal kezdeném...
HI JACKO.
Mire gondolsz amikor KOMOLY vizsgálatot írsz

2009.03.11. 12:57

krisztian írta::?:
A első gáz géza. Tényleg valami bibi lessz csak azt nem tudom mi. Magam egy komolyabb szerviz vizsgálattal kezdeném...
HI JACKO.

Hát olyanra mint amit az efer is írt:
- lamda szonda,
- levegőtömegmérő stb.
Milyen szervizbe viszed ha nem titok? Wallis? Mert azért a levegőtömegmérő hiba behatároláshoz nem elég egyszeri szaki ahhoz érteni is kel hozzá.

Jackson, aki kérdésre kérdéssel válaszol 8)

2009.03.11. 15:09

jackson írta:
HI JACKO.

- lamda szonda,
- levegőtömegmérő stb.
Milyen szervizbe viszed ha nem titok? Wallis? Mert azért a levegőtömegmérő hiba behatároláshoz nem elég egyszeri szaki ahhoz érteni is kel hozzá.

Nem titok.BMW szervízbe viszem Lincolnba értenek hozzá az tuti,csak a gép nem mutat semmi hibát :!:

2009.03.11. 15:48

krisztian írta:
jackson írta:
HI JACKO.

- lamda szonda,
- levegőtömegmérő stb.

Nem titok.BMW szervízbe viszem Lincolnba értenek hozzá az tuti,csak a gép nem mutat semmi hibát :!:

Bocs de nem értem a Lincoln-t, nekem csak az USA Lincoln emlékmű ugrik be róla :lol:
Akkor mi ha az nem?

Jackson, az értetlen

2009.03.11. 16:09

jackson írta:
krisztian írta:
jackson írta:
HI JACKO.

- lamda szonda,
- levegőtömegmérő stb.

Bocs de nem értem a Lincoln-t, nekem csak az USA Lincoln emlékmű ugrik be róla :lol:
Akkor mi ha az nem?

Jackson, az értetlen

Kukkants rá az adatlapjára: tartózkodási hely - Lincoln (valahol csak van egy ilyen nevű város...)

2009.03.11. 16:43

efer írta:
jackson írta:
krisztian írta:
jackson írta:
HI JACKO.

- lamda szonda,
- levegőtömegmérő stb.

Akkor mi ha az nem?

Jackson, az értetlen

Kukkants rá az adatlapjára: tartózkodási hely - Lincoln (valahol csak van egy ilyen nevű város...)

Birmingham-tól ÉK-re

2009.03.11. 16:56

simi64 írta:
efer írta:
jackson írta:
krisztian írta:
jackson írta:
HI JACKO.

- lamda szonda,
- levegőtömegmérő stb.

Akkor mi ha az nem?

Jackson, az értetlen

Birmingham-tól ÉK-re

Üdv.
Azt tudom, hogy Amerikába volt egy Ábrahám nevű fickó és az is Lincoln volt :nyelves: .
Ciao: luigi :franko:

2009.03.11. 21:36

simi64 írta:
efer írta:
jackson írta:
krisztian írta:
jackson írta:
HI JACKO.

- lamda szonda,
- levegőtömegmérő stb.

Akkor mi ha az nem?

Jackson, az értetlen

Birmingham-tól ÉK-re

Pont ezt nem értettem már az adatlapján is azt, hittem magyar és csak titkoskodik a beirt adattal (tudom jackson hülye securitis). Arra nem gondoltam, hogy egy angliai Lincoln településről nyomja és kérdezi mi a gond.
Bocs krisztián de kicsit nehéz a logikám: Ha értenek hozzá nálam azt jelenti, hogy a gép kiirása nélkül is tudják mi a hiba és egyből javitják.

Ami jelentős difi lehet, te angol benzinnel közlekedsz aminek köze nem lehet a magyarhoz (bocs MOL-os voltam). Tehát az UK vs. HU üzemanyagfogyasztás hasonlitás nem teljesen korrekt. Minden esetre neked is feltünt a növekedés és erre ha kint lennék már nekem is rágnám a kefét mi lehet a gond. Gumikat látom 235/40x18 a gyári adatok között nincs ilyen méret.
Többiek gumi doktorok: Lehet ilyet felrakni? Okozhat ilyen növekvő fogyasztás gondot? Olyanra gondolok pl. nem szabvány méret ezért jobban megkopott és utánna elő jött a magasabb fogyasztás stb.
Változott valami az elmúlt időszakban? Idegesebben vezetsz? Nem figyelsz oda? Új lámpák a szokott út vonalon stb? Ilyen irányba is lehet nyomozni.

Jackson, aki ötletel

2009.03.16. 16:21

Sziasztok!

Az én gépem a következőképpen tápol:
Csak város:
Reggel beülök az autóba,megyek 14 km-t és leállítom este vissza a 14 km és ez így megy minden nap.Szóval szinte sosem melegszik be szegénykém és így 16,5-17,5-öt közötti értéket
mutat a computer.

Vegyes /város-országút kb. felesben/ normál tempó:
14 körüli az érték.

Csak országút,vagy pálya átlag 140-150 km/h sebességnél 10-11 L

245/45-ös gumik vannak rajta 17-es felniken.

Szerintetek nagyon gáz ez egy 535-től :?: :?: :?:
Egyébként a gyári adat csak városban 16,7 L-eres fogyasztás.
Várom a hozzászólásaitokat!
Előre is köszi!

2009.03.16. 17:12

pepe írta:Sziasztok!

Az én gépem a következőképpen tápol:
Csak város:
Reggel beülök az autóba,megyek 14 km-t és leállítom este vissza a 14 km és ez így megy minden nap.Szóval szinte sosem melegszik be szegénykém és így 16,5-17,5-öt közötti értéket
mutat a computer.

Vegyes /város-országút kb. felesben/ normál tempó:
14 körüli az érték.

Csak országút,vagy pálya átlag 140-150 km/h sebességnél 10-11 L

245/45-ös gumik vannak rajta 17-es felniken.

Szerintetek nagyon gáz ez egy 535-től :?: :?: :?:
Egyébként a gyári adat csak városban 16,7 L-eres fogyasztás.
Várom a hozzászólásaitokat!
Előre is köszi!

Szerintem nem, reális amit írtál :franko: Bár több klubtársunk nem hiszi a 10l-es országúti fogyasztást :nyelves: :nyelves:

2009.03.25. 14:08

Sziasztok!
A fogyasztásról irnák pár szót
E60 535d
Bridgestone gumik elöl 245/35/19
házul 275/30/19
átlag 9.8 liter
130 km 7.6 li
180 km 9.8 li
220 km 13.6 li
262 km 19.8 li
Üdv zoli

2009.05.11. 16:45

Sziasztok!

Na belecsavartunk a Bömbikébe 600km-t és az átlag 7,9-re jött ki. Ennek kb. 50%-a város, főleg Szolnok, de volt benne két pesti dugó is. Mondjuk nem nagyon toltam neki, de azért volt pár koromfelhős padlógáz :D Egyszóval nálam simán hozza a gyári értékeket.

2009.05.11. 16:49

lepke írta:Sziasztok!
E60 535d
házul 275/30/19
átlag 9.8 liter
130 km 7.6 li
180 km 9.8 li
220 km 13.6 li
262 km 19.8 li
Üdv zoli

300?

2009.05.11. 17:05

simi64 írta:
lepke írta:Sziasztok!
E60 535d
házul 275/30/19
átlag 9.8 liter
130 km 7.6 li
180 km 9.8 li
220 km 13.6 li
262 km 19.8 li
Üdv zoli

300?

Helo simi
:lol: :lol: :lol:
üdv zoli

2009.05.11. 17:53

Nekem átlagfogyasztás kb így jön ki:
Város - 10.3
Autópálya - 7.8

Balage

2009.05.11. 19:25

Balage írta:Nekem átlagfogyasztás kb így jön ki:
Város - 10.3
Autópálya - 7.8

Balage

Helo Balage
Autópálya......KM/ó :?: :?:
üdv zoli

2009.05.11. 19:38

Autópálya 140-160 néhol több:) Németországból haza kb 1300 km
A város az csak és kizárólag városi használat mellett tele tankból kb 700-710 km-t mertem menni, de még volt benne vagy 30 km

Üdv:

Balage

2009.05.11. 20:34

Balage írta:Autópálya 140-160 néhol több:) Németországból haza kb 1300 km
A város az csak és kizárólag városi használat mellett tele tankból kb 700-710 km-t mertem menni, de még volt benne vagy 30 km

Üdv:

Balage

Helo
Az a fogyi Tökéletes
üdv zoli

2009.05.12. 14:10

Sziasztok!

Nemrég került hozzám haver bömöse,de már most biztos hogy megveszem tőle! :D
Ez egy 92-es 525-ös kaszni,de mivel a blokk 1000 kilóméterenként megevett több mint egy liter olajat,ki lett cserélve egy 99-2000-es dupla vanos-os 2,8-as blokkra. :roll:

Eddigi tapasztalatok: Ha saját tempóban közlekedem(amiben van nyugodt haladás és csikorgó gumi egyaránt) akkor 10,5, ha minden egyes rohadt táblát betartva gurulok, akkor 9,8, ha autópályán tiltáshatár közelében+falukon át (sem 50-nel) nyomom,akkor is csak 10,8 volt a fogyasztása.
Úgyhogy ha ezt egy bmw fikázó is elolvassa,hát üzenem neki,hogy be....ja!!!! :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge