Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Autóápolás,tisztítószerek stb.

2012.05.31. 22:11

muhaati írta:
XenonBalazs írta:Ha valamiben tudok segíteni hívj bizalommal, csak 10:00 után! ( Reggel még nem vagyok képben :lol: )

11:00 után meg már nem! :nyelves:

Pontosítok:
Fél 11 :!: :mrgreen:

2012.05.31. 23:07

Szia Balázs.

Érdeklődnék, hogy van e olyan csodaszered, amit ha a rozsdára ráecsetelsz, akkor az átalakítja egy festhető, feketés felületté? :) Pl. a Fertan -hoz hasonló cuccra gondolok.

2012.06.01. 09:26

MPowerPH írta:Szia Balázs.

Érdeklődnék, hogy van e olyan csodaszered, amit ha a rozsdára ráecsetelsz, akkor az átalakítja egy festhető, feketés felületté? :) Pl. a Fertan -hoz hasonló cuccra gondolok.

Olyanom nincs, de ajánlom a rozsda átalakítót Evipas háztartási boltba lehet venni, de előtte le kell csiszolni a rozsdát utána ecsetelni ezzel, majd alapozó és fény. Hol rohad a kocsi?

2012.06.01. 09:49

XenonBalazs írta:
Hol rohad a kocsi?

Pakson... :facepalm: :lol:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek strobi az itt látható tagok köszönték meg: admin
Értékelés: 4.76%

2012.06.01. 09:50

XenonBalazs írta:.... Hol rohad a kocsi?

Egy helyen, ... de körbe.... :mrgreen:

2012.06.01. 10:04

jlaci74 írta:

:hehe :hehe :hehe

Én meg azt hittem én leszek a "paraszt" Paks-al... :lol:

2012.06.01. 11:33

Jó kedvetekben vagytok. :D

Én hülyeségem, 7 év alatt egyszer sem néztem be alá... Előző tulaj rányitotta valamire a bal első ajtót, gondolom egy magasabb padkára, és egy 10cm-es sávban az ajtó alja megsérült közép tájt. Kívülről abszolút nem látható, véletlenül akadtam rá. Ronggyal törölgettem, és az lett rozsda színű. Benéztem alá, és a belső fele azon a kis részen oda van. Alapozóm és kikevert festékem van az autóhoz.

2012.06.01. 11:50

MPowerPH írta:Jó kedvetekben vagytok. :D

Én hülyeségem, 7 év alatt egyszer sem néztem be alá... Előző tulaj rányitotta valamire a bal első ajtót, gondolom egy magasabb padkára, és egy 10cm-es sávban az ajtó alja megsérült közép tájt. Kívülről abszolút nem látható, véletlenül akadtam rá. Ronggyal törölgettem, és az lett rozsda színű. Benéztem alá, és a belső fele azon a kis részen oda van. Alapozóm és kikevert festékem van az autóhoz.

Viccet félretéve, ha nem látható helyen van a rozsda én elgondolkodnék a mechanikus eltávolításon a vegyi helyett.
Lehet, hogy régimódi vagyok, de jobban bíznék benne hosszú távon.
Ha hozzáférhető helyen van akkor flexbe ( sarokköszörű :mrgreen: ) fogható legyezőkorongot neki, majd jöhet az alapozó ( 2K-s ) és a szín + lakk ( 2K ).

2012.06.01. 14:03

jlaci74 írta:
Ha hozzáférhető helyen van akkor flexbe ( sarokköszörű :mrgreen: ) fogható legyezőkorongot neki, majd jöhet az alapozó ( 2K-s ) és a szín + lakk ( 2K ).

"Az 1920-as évek végére a mérnököknek sikerült helyettesíteni a flexibilis tengelyt egy fogaskerekes kialakítással. Ez volt a világ első sarokcsiszolója, és szintén a FLEX márkanév alatt került forgalomba. A Flex mint új szó kezdett bekerülni a köztudatba.

1935-ben az Ackermann + Schmitt megalkotott egy alacsony fordulatszámú csiszológépet. 1954-ben leleplezték az első magas fordulatszámú sarokcsiszolót, a DL 9-et. Addigra a Flex a csiszolás szinonimája lett, és a ?flexelés?ige teljesen átvette a helyét az addig használatos ?csiszolva vágás?-nak a német köznyelvben."
:nyelves: :nyelves: :nyelves:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74

2012.06.01. 19:47

strobi írta:
jlaci74 írta:

Nem, Te Szoboszlón vagy paraszt! :facepalm: :lol:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Labi az itt látható tagok köszönték meg: simi64

Autóápolás,tisztítószerek stb.

2012.06.01. 20:38

Labi írta:
strobi írta:
jlaci74 írta:

Nem, Te Szoboszlón vagy paraszt! :facepalm: :lol:

Meg Ebesen:) :)

iPhone Tapatalk

2012.06.04. 09:48

Kedves Klubtársak!

Tanácsot szeretnék kérni: tükörpolír a felnim pereme, és múltkor nekiestem krómtisztítóval mert kezdett koszosodni a ferrodoltól, de ahelyett, hogy fényes maradt volna, vagy fényesebb lett volna, elvesztette tükrösségét, és inkább mattult. Azóta próbáltal waxolni is hátha, de nem lett olyan mint régen.

Hogyan nyerhetem vissza a tükrösséget, illetve a jövőben hogyan tisztítsam/ápoljam a tükörpolírt?

Kössz
N.

2012.06.04. 10:11

noup írta:Kedves Klubtársak!

Tanácsot szeretnék kérni: tükörpolír a felnim pereme, és múltkor nekiestem krómtisztítóval mert kezdett koszosodni a ferrodoltól, de ahelyett, hogy fényes maradt volna, vagy fényesebb lett volna, elvesztette tükrösségét, és inkább mattult. Azóta próbáltal waxolni is hátha, de nem lett olyan mint régen.

Hogyan nyerhetem vissza a tükrösséget, illetve a jövőben hogyan tisztítsam/ápoljam a tükörpolírt?

Kössz
N.

Sima metálhoz való lakktisztítóval kellett volna, mivel a tükörpolír rész lakkozva is van, tehát nem a polírozott fémfelületet fényesítetted vele, hanem a rajta lévő lakkréteget karcoltad szénné. Keresd meg xenon urat. Géppel hátha meg lehet menteni.

2012.06.04. 11:46

hamoriarpi írta:

Kössz
N.

Sima metálhoz való lakktisztítóval kellett volna, mivel a tükörpolír rész lakkozva is van, tehát nem a polírozott fémfelületet fényesítetted vele, hanem a rajta lévő lakkréteget karcoltad szénné. Keresd meg xenon urat. Géppel hátha meg lehet menteni.

Polír felnivel óvatosan áztatni finoman mikroszálassal törölni, mert minden karcolja!!!!!! Még a wax is tönkre teszi!!!!!! ( Ezért jobb a fényezett ) Polír felnit minden nap le kell öblíteni vízzel, és letörölgetni!!!!

Már sajnos nincs felni polírozó gépem és pasztám :(

Akit tudnék ajánlani ez ügyben Szabolcs megye profi a srác 06 30 224 98 56

Autóápolás,tisztítószerek stb.

2012.06.04. 18:30

XenonBalazs írta:
hamoriarpi írta:

Kössz
N.

Polír felnivel óvatosan áztatni finoman mikroszálassal törölni, mert minden karcolja!!!!!! Még a wax is tönkre teszi!!!!!! ( Ezért jobb a fényezett ) Polír felnit minden nap le kell öblíteni vízzel, és letörölgetni!!!!

Már sajnos nincs felni polírozó gépem és pasztám :(

Akit tudnék ajánlani ez ügyben Szabolcs megye profi a srác 06 30 224 98 56

Hát igen én is ugy bánok vele mint a himes tojassal csak magasnyomasu es finom szivacs vagy az se....

2012.06.04. 20:40

Kössz
N.

Szia!

Tőlem ezt vitték olyan felnikre, amik nem voltak polírozás után lakkozva:
http://sonax.hu/index.php?module=termekek&tid=35

Ha sikerül visszaállítanod az eredeti állapotát, akkor pedig ezt ajánlom:
http://sonax.hu/index.php?module=termekek&tid=132

Ha nem boldogulsz tudok adni két számot is polírozásra ( Nyh. )

2012.06.04. 22:07

jlaci74 írta:

Kössz
N.

Szia!

Tőlem ezt vitték olyan felnikre, amik nem voltak polírozás után lakkozva:
http://sonax.hu/index.php?module=termekek&tid=35

Ha sikerül visszaállítanod az eredeti állapotát, akkor pedig ezt ajánlom:
http://sonax.hu/index.php?module=termekek&tid=132

Ha nem boldogulsz tudok adni két számot is polírozásra ( Nyh. )

Na ez a második elgondolkodtató... szerintem nekem sincs lakkozva , de szép most is.

2012.06.04. 23:01

Köszönöm Balázsnak a kárpittisztítást! :franko:

:hehe :hehe

Kép

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: 2 tibi666, XenonBalazs
Értékelés: 9.52%

2012.07.09. 15:11

Sziasztok,
Fel szeretném kézileg polírozni az autót mert ráférne. Ezt a terméket néztem ki, igazából jól leírják, h milyen csak a telefonba mondták, h valamennyi mattit. Esetleg ismeritek?!
Vagy aki polírozott már, az ajánlaná ilyen jellemzők mellett ezt a terméket?!

Turtle Wax Rubbing Compound

Köszönöm!

2012.07.09. 20:12

depence írta:Sziasztok,
Fel szeretném kézileg polírozni az autót mert ráférne. Ezt a terméket néztem ki, igazából jól leírják, h milyen csak a telefonba mondták, h valamennyi mattit. Esetleg ismeritek?!
Vagy aki polírozott már, az ajánlaná ilyen jellemzők mellett ezt a terméket?!

Turtle Wax Rubbing Compound

Köszönöm!

Jó a cucc, de kézzel nem állnék neki :facepalm:
Hozzászólás küldése

VigLink badge