![]() |
2012.12.05. 18:45
jlaci74 írta:vonRypp írta:Gabesz81 írta:vonRypp írta:Köszönöm a tippeket, tanácsokat. Megpróbálok most hétvégén kimenni. Szombaton délelőtt nyitva van a kereskedés is. Okmányirodák hogy vannak nyitva München felé? Kell ugye export rendszám (ha jól tudom más intéznivaló nem kell kint), amit okmányirodában kell intézni. Úgy hallottam, hogy némelyik iroda hétvégén is nyitva van. Ennek hol lehet utánajárni? Nem tudok sajnos németül (kereskedővel angolul beszéltem)
Hogy érdemes behozni az autót? Export rendszám vagy P rendszám bérlés? A kereskedő tud intézni export rendszámot, de csak hétköznap, én meg csak hétvégén tudok magammal szakit vinni. Szóval vagy kimegyek hétköznap laikusként, és export rendszám, vagy hétvégén egy segítőkész BMW-ssel, aki ért hozzá, és lehet agyalni a behozatalon... Szerintetek?
szerintem ők tudnának neked segíteni behozatala témában innen a fórumról: zsolty-j, adam001, http://e39.hu/viewtopic.php?f=4&t=1865 ha a srácoknak nem alkalmas dobj egy pü-t és adok még elérhetőséget!
Zsolty-val már beszéltem korábban, ha jól emlékszem Ő a saját P-s rendszámával hozza be, azzal nincs gáz. Viszont az új jogszabályok szerint P-s rendszámot csak a tulajdonos vagy annak alkalmazottja használhat. A bírság úgy tudom, hogy 15-30ezer forint között mozog.
+ akár 1 évre visszavonhatják .
Nem játék...
2012.12.05. 18:52
vonRypp írta:Vicces... előbb egy pillanatra nem volt elérhető a hirdetést, azt hittem, hogy eladták, aztán most megint fent van, de már 1.000 euróval drágábban... 5.999-ért már kicsit húzós azért...
Írtam a fazonnak mailt, hogy most mi a franc van. Erre ezt írta: "I have increased the price, because there is very much traffic for the car."
2012.12.05. 18:56
hamoriarpi írta:vonRypp írta:Vicces... előbb egy pillanatra nem volt elérhető a hirdetést, azt hittem, hogy eladták, aztán most megint fent van, de már 1.000 euróval drágábban... 5.999-ért már kicsit húzós azért...
Írtam a fazonnak mailt, hogy most mi a franc van. Erre ezt írta: "I have increased the price, because there is very much traffic for the car."
Inkorrekt. Nincs török akcentusa?
2012.12.05. 18:59
vonRypp írta:hamoriarpi írta:vonRypp írta:Vicces... előbb egy pillanatra nem volt elérhető a hirdetést, azt hittem, hogy eladták, aztán most megint fent van, de már 1.000 euróval drágábban... 5.999-ért már kicsit húzós azért...
E-mailen beszéltem vele, de a neve is echte német (Till Knappkötter), és a beszélt nyelvek közt sincs felsorolva semmilyen arab/török nyelv. Kicsit én is meglepődtem ezen... Ilyen mentalitást max vaterán láttam eddig.
2012.12.05. 19:09
vonRypp írta:hamoriarpi írta:vonRypp írta:Vicces... előbb egy pillanatra nem volt elérhető a hirdetést, azt hittem, hogy eladták, aztán most megint fent van, de már 1.000 euróval drágábban... 5.999-ért már kicsit húzós azért...
E-mailen beszéltem vele, de a neve is echte német (Till Knappkötter), és a beszélt nyelvek közt sincs felsorolva semmilyen arab/török nyelv. Kicsit én is meglepődtem ezen... Ilyen mentalitást max vaterán láttam eddig.
2012.12.05. 19:14
zsolty-j írta:vonRypp írta:hamoriarpi írta:vonRypp írta:Vicces... előbb egy pillanatra nem volt elérhető a hirdetést, azt hittem, hogy eladták, aztán most megint fent van, de már 1.000 euróval drágábban... 5.999-ért már kicsit húzós azért...
A német néha rosszabb mint a török.
Kint nem szeretik a mélezgetést.
Mélre nem tartja meg neked a kocsit az biztos.
Az meg hogy össze vissza árazgatja,azt jelenti,hogy el kell felejteni.
Biztos nem indulnék ki egy ilyen kereskedőhöz!
2012.12.05. 19:18
zsolty-j írta:vonRypp írta:hamoriarpi írta:vonRypp írta:Vicces... előbb egy pillanatra nem volt elérhető a hirdetést, azt hittem, hogy eladták, aztán most megint fent van, de már 1.000 euróval drágábban... 5.999-ért már kicsit húzós azért...
2012.12.05. 19:34
vonRypp írta:Az a baj, hogy nagyon tetszik az autó, és 5k eurót nekem megér, 6-ot már nem biztos. Nem hiszem, hogy nagyon találok még egy ilyen felszereltségű autót, ami ráadásul nem is dögunalom fekete/fekete. Viszont semmilyen alternatívát nem találtam a környéken, amit megnéznék még. Szerelemből akarok autót venni, nem pedig azért mert "muszáj".
Szerk: most megint lekerült a hirdetés...
2012.12.05. 19:39
vonRypp írta:zsolty-j írta:vonRypp írta:hamoriarpi írta:vonRypp írta:Vicces... előbb egy pillanatra nem volt elérhető a hirdetést, azt hittem, hogy eladták, aztán most megint fent van, de már 1.000 euróval drágábban... 5.999-ért már kicsit húzós azért...
Az a baj, hogy nagyon tetszik az autó, és 5k eurót nekem megér, 6-ot már nem biztos. Nem hiszem, hogy nagyon találok még egy ilyen felszereltségű autót, ami ráadásul nem is dögunalom fekete/fekete. Viszont semmilyen alternatívát nem találtam a környéken, amit megnéznék még. Szerelemből akarok autót venni, nem pedig azért mert "muszáj".
Szerk: most megint lekerült a hirdetés...
2012.12.05. 19:47
vonRypp írta:Gabesz81 írta:vonRypp írta:Köszönöm a tippeket, tanácsokat. Megpróbálok most hétvégén kimenni. Szombaton délelőtt nyitva van a kereskedés is. Okmányirodák hogy vannak nyitva München felé? Kell ugye export rendszám (ha jól tudom más intéznivaló nem kell kint), amit okmányirodában kell intézni. Úgy hallottam, hogy némelyik iroda hétvégén is nyitva van. Ennek hol lehet utánajárni? Nem tudok sajnos németül (kereskedővel angolul beszéltem)
Hogy érdemes behozni az autót? Export rendszám vagy P rendszám bérlés? A kereskedő tud intézni export rendszámot, de csak hétköznap, én meg csak hétvégén tudok magammal szakit vinni. Szóval vagy kimegyek hétköznap laikusként, és export rendszám, vagy hétvégén egy segítőkész BMW-ssel, aki ért hozzá, és lehet agyalni a behozatalon... Szerintetek?
szerintem ők tudnának neked segíteni behozatala témában innen a fórumról: zsolty-j, adam001, viewtopic.php?f=4&t=1865 ha a srácoknak nem alkalmas dobj egy pü-t és adok még elérhetőséget!
Zsolty-val már beszéltem korábban, ha jól emlékszem Ő a saját P-s rendszámával hozza be, azzal nincs gáz. Viszont az új jogszabályok szerint P-s rendszámot csak a tulajdonos vagy annak alkalmazottja használhat. A bírság úgy tudom, hogy 15-30ezer forint között mozog.
2012.12.05. 20:55
A P-t a Románok miatt veszik el.AZ is így van ha saját a P vagy alkalmazott vagy a cégben és van használati engedélyed ,munka szerződésed akkor nem veszik el!adam001 írta:vonRypp írta:Gabesz81 írta:vonRypp írta:Köszönöm a tippeket, tanácsokat. Megpróbálok most hétvégén kimenni. Szombaton délelőtt nyitva van a kereskedés is. Okmányirodák hogy vannak nyitva München felé? Kell ugye export rendszám (ha jól tudom más intéznivaló nem kell kint), amit okmányirodában kell intézni. Úgy hallottam, hogy némelyik iroda hétvégén is nyitva van. Ennek hol lehet utánajárni? Nem tudok sajnos németül (kereskedővel angolul beszéltem)
szerintem ők tudnának neked segíteni behozatala témában innen a fórumról: zsolty-j, adam001, http://e39.hu/viewtopic.php?f=4&t=1865 ha a srácoknak nem alkalmas dobj egy pü-t és adok még elérhetőséget!
Helo a P-t le fogja venni a polizei Német-be plusz fizetsz nem keveset , és olaszba is rumli van már belőle!!! Rendszámot és okmányirodát hétvégén nem tudsz intézni!!!!max ha előre rendelsz!!!!!
2012.12.05. 21:14
festo írta:A P-t a Románok miatt veszik el.AZ is így van ha saját a P vagy alkalmazott vagy a cégben és van használati engedélyed ,munka szerződésed akkor nem veszik el!adam001 írta:vonRypp írta:Gabesz81 írta:vonRypp írta:Köszönöm a tippeket, tanácsokat. Megpróbálok most hétvégén kimenni. Szombaton délelőtt nyitva van a kereskedés is. Okmányirodák hogy vannak nyitva München felé? Kell ugye export rendszám (ha jól tudom más intéznivaló nem kell kint), amit okmányirodában kell intézni. Úgy hallottam, hogy némelyik iroda hétvégén is nyitva van. Ennek hol lehet utánajárni? Nem tudok sajnos németül (kereskedővel angolul beszéltem)
Helo a P-t le fogja venni a polizei Német-be plusz fizetsz nem keveset , és olaszba is rumli van már belőle!!! Rendszámot és okmányirodát hétvégén nem tudsz intézni!!!!max ha előre rendelsz!!!!!
2012.12.05. 21:16
adam001 írta:vonRypp írta:Gabesz81 írta:vonRypp írta:Köszönöm a tippeket, tanácsokat. Megpróbálok most hétvégén kimenni. Szombaton délelőtt nyitva van a kereskedés is. Okmányirodák hogy vannak nyitva München felé? Kell ugye export rendszám (ha jól tudom más intéznivaló nem kell kint), amit okmányirodában kell intézni. Úgy hallottam, hogy némelyik iroda hétvégén is nyitva van. Ennek hol lehet utánajárni? Nem tudok sajnos németül (kereskedővel angolul beszéltem)
2012.12.06. 09:30
jlaci74 írta:Gabeeen írta:Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok egy kis segítségért.
Egyre közelebb vagyok az autóvásárláshoz, de se megbízható szervizt, se szerelőt nem ismerek ahol kaphatnék segítséget a vásárláshoz.
Budafokon lakom, úgyhogy jó lenne Budapesten valaki.Esetleg, ha lenne segítőkész mindentudó fórumlakó akit egy pü. erejéig megbombázhatnék pár műszaki, szakmai kérdéssel az nagy segítség lehetne az esetleges későbbi bosszankodásomelkerülése érdekében.A kiválasztott 99% ,hogy 30d lesz de amatőrként nem akarok vakon beleülni egy esetleges rossz döntésbe.
No meg laikusként nem tehettem mást mint olvasgattam a népítélet bejegyzéseit, de "picit" belém vágták az ideget a "3x egymás után tönkrement vadi új turbóval", a kikerülhetetlenül gyári hibás és ebből kifolyólag motorgenerálhoz vezető szívósorral, no meg az "akár mit csinálsz erre havi kilót rá kell költeni, hogy menjen!" minősítésekkel.![]()
Köszi
Üdv.:Gábor
Én azt ajánlom, hogy ne mélyedj bele ennyire a témába, mert el fogsz veszni a részletekben. Minél többet olvasol utána, minél több emberrel beszélsz annál jobban össze fogsz zavarodni. Szerintem manapság egy e39 -et megvenni csak érzelmi alapon lehet és szabad. Ha találtál valamit ami tetszik, ülj bele, próbáld ki, ha vigyorogsz benne akkor nézesd át egy szakemberrel és ha minden ok, vedd meg.
Azzal legyél tisztába, hogy ezek a modellek 2-300e. km-t futottak minimum, úgyhogy bármikor benne van a pakliban egy költségesebb javítás is, de mindenre úgysem készülhetsz fel ...
( mert ha mindenre felkészülsz, akkor meg sem fogod venni ...)
2012.12.06. 10:56
Gabeeen írta:jlaci74 írta:Gabeeen írta:Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok egy kis segítségért.
Egyre közelebb vagyok az autóvásárláshoz, de se megbízható szervizt, se szerelőt nem ismerek ahol kaphatnék segítséget a vásárláshoz.
Budafokon lakom, úgyhogy jó lenne Budapesten valaki.Esetleg, ha lenne segítőkész mindentudó fórumlakó akit egy pü. erejéig megbombázhatnék pár műszaki, szakmai kérdéssel az nagy segítség lehetne az esetleges későbbi bosszankodásomelkerülése érdekében.A kiválasztott 99% ,hogy 30d lesz de amatőrként nem akarok vakon beleülni egy esetleges rossz döntésbe.
No meg laikusként nem tehettem mást mint olvasgattam a népítélet bejegyzéseit, de "picit" belém vágták az ideget a "3x egymás után tönkrement vadi új turbóval", a kikerülhetetlenül gyári hibás és ebből kifolyólag motorgenerálhoz vezető szívósorral, no meg az "akár mit csinálsz erre havi kilót rá kell költeni, hogy menjen!" minősítésekkel.![]()
Köszi
Üdv.:Gábor
Én azt ajánlom, hogy ne mélyedj bele ennyire a témába, mert el fogsz veszni a részletekben. Minél többet olvasol utána, minél több emberrel beszélsz annál jobban össze fogsz zavarodni. Szerintem manapság egy e39 -et megvenni csak érzelmi alapon lehet és szabad. Ha találtál valamit ami tetszik, ülj bele, próbáld ki, ha vigyorogsz benne akkor nézesd át egy szakemberrel és ha minden ok, vedd meg.
Azzal legyél tisztába, hogy ezek a modellek 2-300e. km-t futottak minimum, úgyhogy bármikor benne van a pakliban egy költségesebb javítás is, de mindenre úgysem készülhetsz fel ...
( mert ha mindenre felkészülsz, akkor meg sem fogod venni ...)
Köszönöm a gyors választ, megszívlelem de a kérdés még ugyan az.Szerelőt, illetve szervizt tud ajánlani a nagyérdemű?
2012.12.06. 11:02
ruckroland írta:A 30d-ről meg annyit, hogy az a motor 410nm-t tud az automata váltó viszont csak 390nm-t bír el. (felételezem, hogy a faceliftes verziót keresed) Így sajnos borítékolható egy jó kis váltófelújítás amennyiben taposták az autónak illetve nem cserélték rendszeresen a váltóban az olajat.
A letérdelő turbóról, a bepotyogó pillangószelepekről és az óriási ráköltésekről meg annyit, hogy nem véletlenül mondták ezeket, bár azért annyira nem sz@r a helyzet...![]()
Ettől függetlenül egy jó állapotban lévő kézi-váltós 530d jó választás lehet, amennyiben külföldről hozol be egyet és nem az itthoni 450 000km-t futott bontószökevényekből válogatsz...
2012.12.06. 15:12
kovessyroli írta:ruckroland írta:A 30d-ről meg annyit, hogy az a motor 410nm-t tud az automata váltó viszont csak 390nm-t bír el. (felételezem, hogy a faceliftes verziót keresed) Így sajnos borítékolható egy jó kis váltófelújítás amennyiben taposták az autónak illetve nem cserélték rendszeresen a váltóban az olajat.
A letérdelő turbóról, a bepotyogó pillangószelepekről és az óriási ráköltésekről meg annyit, hogy nem véletlenül mondták ezeket, bár azért annyira nem sz@r a helyzet...![]()
Ettől függetlenül egy jó állapotban lévő kézi-váltós 530d jó választás lehet, amennyiben külföldről hozol be egyet és nem az itthoni 450 000km-t futott bontószökevényekből válogatsz...
Véletlenül nem találkoztál Simivel![]()
![]()
Olvass bele azért néha a hiba és megoldás, valamint a minden, amit mondani akarsz topikba, és számold össze, hányan jelezték, hogy letérdelt a 30d váltója![]()
elvétve találsz egyet - egyet közöttük, pedig nem kevés 30d futkározik az utakon.
Általában a 30d-t már nem "hülyegyerek" autónak vették, így még lehet találni jót szerintem bőven, még itthon is.
2012.12.06. 21:18
2012.12.06. 23:00
Csizmadi írta:Köszönöm a sok építö jellegü hozzászólást , véleményt . Ma sikerült megvennem életem 6. BMW jét egy 530 d lett masszírozós üléssel . Ha valakinek diag kell Münchenben van egy magyar autókereskedö srác hétvégén is üzemel . Remélem minden rendben lesz az autóval .
2012.12.06. 23:12
vonRypp írta:Csizmadi írta:Köszönöm a sok építö jellegü hozzászólást , véleményt . Ma sikerült megvennem életem 6. BMW jét egy 530 d lett masszírozós üléssel . Ha valakinek diag kell Münchenben van egy magyar autókereskedö srác hétvégén is üzemel . Remélem minden rendben lesz az autóval .
Nekem jól jött volnaDe sajnos úgy néz ki, hogy lemaradtam az általam kiszemelt 530D-ről, mert azóta sem került vissza a hirdetés. Neked milyet sikerült lőni?