Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Autóápolás,tisztítószerek stb.

2012.02.12. 22:10

XenonBalazs írta:
Hú vagy villám kezed van vagy nem tudom hogy csinálod.... Nekem 8 óra, ha kézzel csinálom! ( és akkor nem sörözöm :lol: )

Najó de mi egyszerre nyolcan dolgozunk a kocsin..mire jó a nagy család :twisted: Viccet félretéve felületesen, sztem te sírva fakadnál amikor a munka végén meglátnád a egy-két helyen a résekben a fehér waxmaradékot :oops:

2012.02.13. 09:26

afcajax írta:
XenonBalazs írta:
Hú vagy villám kezed van vagy nem tudom hogy csinálod.... Nekem 8 óra, ha kézzel csinálom! ( és akkor nem sörözöm :lol: )

Najó de mi egyszerre nyolcan dolgozunk a kocsin..mire jó a nagy család :twisted: Viccet félretéve felületesen, sztem te sírva fakadnál amikor a munka végén meglátnád a egy-két helyen a résekben a fehér waxmaradékot :oops:

:facepalm: Így már érthető! :lol:

2012.02.13. 11:34

H!

rózsaszín viaszom a megfagyott a télen... tudom nem kell a garázsban tartani.de nem vihetek mindent be kályha mellé... :wink:

Xenon vélemény? kiolvad felhasználom majd...

írhatnál valamit a szerek tárolásáról! (ne azt hogy tartsuk szekrényben,polcon) :D

Köszi

2012.02.15. 11:21

MChris írta:H!

rózsaszín viaszom a megfagyott a télen... tudom nem kell a garázsban tartani.de nem vihetek mindent be kályha mellé... :wink:

Xenon vélemény? kiolvad felhasználom majd...

írhatnál valamit a szerek tárolásáról! (ne azt hogy tartsuk szekrényben,polcon) :D

Köszi

Szerek tárolása: MChris elől jól elzárt helyen! :lol: Ne a szekrénybe, és a polcon tartsátok, hanem szorosan magatokhoz ölelve :lol:

Amúgy..... a viasznak annyira nem gáz, ha megfagy, kicsit veszít a hatásfokából, de az nem észrevehető! ( Télen nem használod, ezért lehibernáltad. )
A gumi ápoló, a műanyag ápoló, bőr ápoló, ha megfagy az kuka utána, mert az anyagok szétválnak benne, és " megromlik ".
Ja és a felni tisztító is ide tartozik, és a bogároldó!

Ugyan akkor a nagy meleg se jó nekik, pl csomagtartó nyáron! Akkor meg hígabbá válnak a szerek, a bogár oldó néha szét is pukkan! Volt már ilyen, mikor Siófokon kitettem a rendelt szert haverom lábtörlőjére, és 3 nap eltelt, majd mikor megérkezett a nyaralóba, akkor látta, hogy flakon szétdurrant, és hívott, hogy köszöni, de mért kellett szétlőni?

Amit javasolok télre, hogy konyhaszekrénybe, vagy tisztítószeres szekrénybe betenni, nyáron jó a garázs.

2012.02.15. 14:19

XenonBalazs írta:...Amit javasolok télre, hogy konyhaszekrénybe, vagy tisztítószeres szekrénybe betenni, nyáron jó a garázs.

Hát akkor ezt "elkúrtuk"!
:cry:
MChris! Előbb is kérdezhetted volna! :evil: :)

2012.02.18. 11:35

Jerry írta:
XenonBalazs írta:...Amit javasolok télre, hogy konyhaszekrénybe, vagy tisztítószeres szekrénybe betenni, nyáron jó a garázs.

A viasznak nem lesz baja!

De nem hiszem el, hogy a kocsiban tároljátok :facepalm: Nekem ami ott van Dextron III szervó olaj, és egy fagyálló, ezeknek biztos nem lesz bajuk!

2012.02.18. 13:26

XenonBalazs írta:
Jerry írta:

A viasznak nem lesz baja!

De nem hiszem el, hogy a kocsiban tároljátok :facepalm: Nekem ami ott van Dextron III szervó olaj, és egy fagyálló, ezeknek biztos nem lesz bajuk!

Nem, nem a kocsiban. Garázsban.
De ahhoz még gyúrnom kell kicsit, hogy egy fűtött garázs megengedhessek magamnak. :)

2012.02.20. 01:19

Jerry írta:

Előbb is szólhattál volna Balu! :doglotlo:
A ház alatt nem fűtött a garázsom, ezért van rá esély, hogy amikor kint -20volt, a garázsban is fagypont alatt volt a hőmérséklet.
Ja a konyhaszekrény a legjobb megoldás! :taps: , hátha megkóstolja valaki gyereke. Vagy éjjel mámorosan a Heinekken helyett a viaszos flakont húzod meg (utána már nem is kell rágni a kaját, lecsuszik magától egészben :mrgreen: ).Ilyen tárolási módszert szerintem ne tanácsolj senkinek.
Téli ápolószer nincs? Tudod, mint a gázolaj. :facepalm: :nyelves:

2012.02.20. 08:36

kiara írta:
Jerry írta:

Előbb is szólhattál volna Balu! :doglotlo:
A ház alatt nem fűtött a garázsom, ezért van rá esély, hogy amikor kint -20volt, a garázsban is fagypont alatt volt a hőmérséklet.
Ja a konyhaszekrény a legjobb megoldás! :taps: , hátha megkóstolja valaki gyereke. Vagy éjjel mámorosan a Heinekken helyett a viaszos flakont húzod meg (utána már nem is kell rágni a kaját, lecsuszik magától egészben :mrgreen: ).Ilyen tárolási módszert szerintem ne tanácsolj senkinek.
Téli ápolószer nincs? Tudod, mint a gázolaj. :facepalm: :nyelves:

Ha a garázsban nem a földön volt, akkor nem valószínű, hogy megfagyott!
Nekem pl be van dugva egy 2000W-os kis hősugárzó a tárolóba, hogy véletlen se legyen fagy. ( Majd egyszer lángra kap pár milla cucc )
Amúgy azt is írtam, hogy ahol a tisztítószereket tároljátok otthon!

2012.02.24. 21:36

Szerintetek ilyenkor tél végén érdemes egy alvázmosást eszközölni a téli sós latyak után a rohadás megelőzése céljából vagy kizárólag esztétikai jelentősége van?

2012.02.24. 21:47

afcajax írta:Szerintetek ilyenkor tél végén érdemes egy alvázmosást eszközölni a téli sós latyak után a rohadás megelőzése céljából vagy kizárólag esztétikai jelentősége van?

Valószínű érdemes. Ajánljunk megbízható autómosót? :mrgreen:

2012.02.24. 22:01

Labi írta:
afcajax írta:Szerintetek ilyenkor tél végén érdemes egy alvázmosást eszközölni a téli sós latyak után a rohadás megelőzése céljából vagy kizárólag esztétikai jelentősége van?

Valószínű érdemes. Ajánljunk megbízható autómosót? :mrgreen:

Mindenképp, de olyat ami közel van a lakásomhoz :mrgreen:

2012.03.01. 08:22

Ezt a hozzászólást a szerzőnek 2literes.apenta az itt látható tagok köszönték meg: spider2
Értékelés: 4.76%

2012.03.01. 10:00

2literes.apenta írta:

Ezek után, én biztosan nem is használnám, bele ülni sem mernék :taps:

2012.03.01. 10:10

csavitouring írta:
2literes.apenta írta:

Nála egy autómosás, az min. 2 órás művelet :D

2012.03.06. 17:20

leslie írta:
csavitouring írta:
2literes.apenta írta:

A Precíz mindenit!!!!! :shock:
A kerékdobokat én is kimosom szivaccsal, a felniket tél végeztével elmosom.
Na de a fültisztító pálcika az már sok sokk :shock:
A vízlefújás csak annyiból jó, hogy nem tudod összekarcolni véletlen sem a kocsit!

2012.03.06. 18:08

XenonBalazs írta:
leslie írta:
csavitouring írta:
2literes.apenta írta:

A Precíz mindenit!!!!! :shock:
A kerékdobokat én is kimosom szivaccsal, a felniket tél végeztével elmosom.
Na de a fültisztító pálcika az már sok sokk :shock:
A vízlefújás csak annyiból jó, hogy nem tudod összekarcolni véletlen sem a kocsit!

Készülj, nyáron viszem a cápát! :D

2012.03.06. 18:40

Aztamindenit! :shock:
Szép munka! :franko:

Tavaly tavasszal levettem a felniket, lemosom és lefestem a kerékdobokat feketére, fém részeket ezüstre. Olajcserére meg festékkel-alvázvédővel megyek, és itt-ott lefújom, a rozsdásodás megelőzésére. :wink:
Idén is tervezem. Van amikor segítőm is van! :D
De a fülpiszkáló már nekem is sok! :lol: Fogkeféig megyek el.

Kép
Kép
Kép

2012.03.06. 21:19

LeviM5 írta:Aztamindenit! :shock:
Szép munka! :franko:

Tavaly tavasszal levettem a felniket, lemosom és lefestem a kerékdobokat feketére, fém részeket ezüstre. Olajcserére meg festékkel-alvázvédővel megyek, és itt-ott lefújom, a rozsdásodás megelőzésére. :wink:
Idén is tervezem. Van amikor segítőm is van! :D
De a fülpiszkáló már nekem is sok! :lol: Fogkeféig megyek el.

Kép

Az a nagydarab pali ismerős valahonnan...
Talán a nappalimban láttam utoljára... :mrgreen:

2012.03.07. 00:13

Holnap kemény nap lesz.... Jen egy itt ott polír off Opel, és még jönnek bemutatózni a Mafrások az új bőr balzsamot ( Anti stat leather ) Egyszer basznák el a BMW-t, akkor fizetnének rendesen!!!!!!
Állítólag valami víz lepergető bőr impregnálóval rukkoltak elő, ami rohadt drága. 5L 95.000,- amiből persze le jön 40% Kiváncsi vagyok! Remélem hagynak itt tesztet, és hozzák már a kárpittisztítót is!
Majd írok, hogy milyen, de előbb tesztelem.
Hozzászólás küldése

VigLink badge