* *
Pontos idő: 2026.08.02. 02:49

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5127 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 257  KövetkezÅ‘
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.24. 23:59 
haladó
haladó

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Blog: Blog megtekintése (0)
Milyen erdekes felteves, hogy majd az E60-as forumon fogunk irogatni.
1.: Megnezem e60.hu nincs
2.: Mondom biztos van nemet oldal...... :twisted:

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.25. 00:04 
haladó
haladó

Adott köszi: 7 alkalommal
Kapott köszik: 5 alkalommal
krisztian írta:
:!
party írta:
kovessyroli írta:
látom bekapcsolódtak az e60-asok is a fogyis topicba. :lol:
apám, de irigy vagyok, veszettül teccenek ezek a 60-ok. :lol:

Hali kivülröl már Én is megbarátkoztam vele, de belülröl még nem ... nagyon kinai műanyag designja van még szoknom kell/ most letépik az arcom az e-60 asok.. 8O /...még az e-39 a király!!! igaz pár éve a 34 röl mondtam ezt... és az én TDS-em is 10 körül evett vegyesen, ha hosszabb utra 8 lityi elég volt, pedig 17x225-ös "lábakon" tipegett..[/quote

Igazat beszélsz,de meg kell barátkozni a 60-asokkal mert egy pár év,és az E-60as fórumon fogjuk írkálni sorainkat :wink:
:sör:

Az E-34 nálam is a legszebb autó volt jó pár évig :!: De ezzel biztosan nem vagyunk egyedül...
Azért nem kellene túl sokat ütni hogy belemenjek egy E-60 30i M-packet cseréjébe :D
Üdv

Én is egyetértek az elöttem szólóakkal, kívülről E60 M-pakett a király, de belülről... sebaj az új 5-ösben visszatérnek a gombok, és a régi stílus, persze modernizálva. Úgyhogy most úgy gondolom nekem E60 kimarad, nyúzom még 4-5 évig a mostani E39-em, addig rakosgatom bele az extrákat aztán jöhet az új 5er. :) Persze ha az égiek is úgy akarják...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.25. 00:08 
haladó
haladó

zajcev írta:

:) Azért kevés autó válik legendává még a gyártása során, mégha BMW-ről van is szó.
Igaz az E38 már akkor az volt mikor még ki sem jött.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.25. 00:09 
haladó
haladó

lukacsas írta:
zajcev írta:

:) Azért kevés autó válik legendává még a gyártása során, mégha BMW-ről van is szó.

Ugy latom nem nezted meg az e60.de -t .... 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.25. 00:11 
haladó
haladó

zajcev írta:
lukacsas írta:
zajcev írta:

Pill... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.25. 00:14 
haladó
haladó

lukacsas írta:
zajcev írta:
lukacsas írta:
zajcev írta:

Pill... :)

Hát ez nagyon durva "rajongói " oldal...
Ajánlom megtekintését a többi klubtagnak is. A hatás nem marad el...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.25. 09:14 
haladó
haladó

Ja ok a sracok a "masik" klubbol.... :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.25. 10:21 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
Kivitele: Sedan
zajcev írta:
Ja ok a sracok a "masik" klubbol.... :twisted:

nehezen tudom elhinni, hogy a németek átengedték a buziknak az E60 elnevezést.
hol van már a németeknél is a nemzeti érzület, kivesztek már náluk is azok, akik képesek voltak a panzerekkel átmasírozni egész európán úgy, hogy közben minden nemzet letérdelt előttük.
nagyot fordult a világ, csak simán nekiállsz E60-azni németo-ban, aztán ne csodálkozzál, ha lebuziznak. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.25. 18:13 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 1
Széria kód: E39
Évjárata: 2001
saw írta:
party írta:
kovessyroli írta:
látom bekapcsolódtak az e60-asok is a fogyis topicba. :lol:
apám, de irigy vagyok, veszettül teccenek ezek a 60-ok. :lol:

Hali kivülröl már Én is megbarátkoztam vele, de belülröl még nem ... nagyon kinai műanyag designja van még szoknom kell/ most letépik az arcom az e-60 asok.. 8O /...még az e-39 a király!!! igaz pár éve a 34 röl mondtam ezt... és az én TDS-em is 10 körül evett vegyesen, ha hosszabb utra 8 lityi elég volt, pedig 17x225-ös "lábakon" tipegett..

Arcletépés indul :wink: amúgy kicsit tényleg szokatlan, de inkább azért, mert olyan "üres" a középkonzol. Alig van pár gomb, szinte csak egy kijelző az egész. De nekem nagyon tetszik. És egy kérdés a végére, ami kimaradt az előző hozzászólásomból: ti mennyi különbséget éreztek a prémium-sima üzemanyagok között?

Hali nos úgylátom nem vagyok egyedül aki nem elégedett maradéktalanul az e-60 belsejével... :P az üzem anyagról annyit, van egy "spanom" aki tanker autón dolgozik, és tőle kapok adalékot amitől prémium lesz a gázolaj...nem spórolok vele, hogy ettöl vagy sem de "normális" autózással 6.5 körül el lehet topogni.. kicsit vadabbul, 7 lityi.. azt mondjs a skacc, hogy ezek az adalékolt kenőcsök tisztitják a porlasztót stb.. csökkenti a korom képződést, tehát nemárt néha iet tankolni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.27. 21:47 
Újonc
Újonc

Széria kód: E60
Motor tipusa: 30d
Évjárata: 2006
Arcletépés indul :wink: amúgy kicsit tényleg szokatlan, de inkább azért, mert olyan "üres" a középkonzol. Alig van pár gomb, szinte csak egy kijelző az egész. De nekem nagyon tetszik. És egy kérdés a végére, ami kimaradt az előző hozzászólásomból: ti mennyi különbséget éreztek a prémium-sima üzemanyagok között?[/quote]

Hali nos úgylátom nem vagyok egyedül aki nem elégedett maradéktalanul az e-60 belsejével... :P az üzem anyagról annyit, van egy "spanom" aki tanker autón dolgozik, és tőle kapok adalékot amitől prémium lesz a gázolaj...nem spórolok vele, hogy ettöl vagy sem de "normális" autózással 6.5 körül el lehet topogni.. kicsit vadabbul, 7 lityi.. azt mondjs a skacc, hogy ezek az adalékolt kenőcsök tisztitják a porlasztót stb.. csökkenti a korom képződést, tehát nemárt néha iet tankolni.[/quote]

Jól jönne egy ilyen "span" mindenkinek :D Én mostmár leadtam a voksom a shell v-power dízelnél, tudom ajánlani a haller u.-i kutat, náluk permanensen olcsóbb is 7-9Ft/Lit. -el mint bármelyik másik shell állomáson.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.28. 19:42 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
saw írta:
Arcletépés indul :wink: amúgy kicsit tényleg szokatlan, de inkább azért, mert olyan "üres" a középkonzol. Alig van pár gomb, szinte csak egy kijelző az egész. De nekem nagyon tetszik. És egy kérdés a végére, ami kimaradt az előző hozzászólásomból: ti mennyi különbséget éreztek a prémium-sima üzemanyagok között?

Hali nos úgylátom nem vagyok egyedül aki nem elégedett maradéktalanul az e-60 belsejével... :P az üzem anyagról annyit, van egy "spanom" aki tanker autón dolgozik, és tőle kapok adalékot amitől prémium lesz a gázolaj...nem spórolok vele, hogy ettöl vagy sem de "normális" autózással 6.5 körül el lehet topogni.. kicsit vadabbul, 7 lityi.. azt mondjs a skacc, hogy ezek az adalékolt kenőcsök tisztitják a porlasztót stb.. csökkenti a korom képződést, tehát nemárt néha iet tankolni.[/quote]

Jól jönne egy ilyen "span" mindenkinek :D Én mostmár leadtam a voksom a shell v-power dízelnél, tudom ajánlani a haller u.-i kutat, náluk permanensen olcsóbb is 7-9Ft/Lit. -el mint bármelyik másik shell állomáson.[/quote]
Szia!

Próbáldki az AGIP-os BLUEDIESELT olcsób mint a V-power és nekem egész jól bejött.

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.09.30. 12:36 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 30d
Évjárata: 2006
Szia!

Próbáldki az AGIP-os BLUEDIESELT olcsób mint a V-power és nekem egész jól bejött.[/quote]

Köszi a tippet, megnézem legközelebb hogy milyen.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.01. 10:34 
Újonc
Újonc

Nekem a TDS csak városban, klímával, kisdugóval 10.

Ilyen cetánszám növelő adalékot tudok adni ha kell valakinek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.02. 13:24 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Sziasztok!

Fel dobok egy fogyasztással kapcsolatos témát:
Avagy hogyan kéne meg sejteni a pillanatnyi fogyasztásból a átlag fogyasztást. Pl. vásárlás elött :D

A Körkeresztben beszélgettem az Istvánnal és a "mit jelent a kimélő üzem" kapcsán el mesélt egy kis elméletet:
A benzines autó legideálisabb fordulat száma a maximális fordulatszám 1/3-ánál és a legnagyobb teljesítmény a 2/3-nál található általában. Érdekessége, hogy mivel ez fordulat szám ezért minden váltó állásban más és más aktuális sebesség tartozik ehhez a fordulathoz.
A legideálisabb fordulatszám alatt azt értjük, hogy itt a legalacsonyabb a fogyasztása a járműnek igazából ezen kéne tartanunk hosszú távon a rpm mutatót.
A legnagyobb teljesítmény az a pont ahol például emelkedőn a legjobb teljesítményt kapjuk.
A dizel kocsiknál ez a két fordulat szám 10-20%-al alacsonyabb.

A kettő számítása:
Alap a maximális fordulatszám ami vagy egyszerűen a hol kezdődik a piros mező. Vagy a gyári specifikációkból nézhető meg.
Például az én E30 318i M40 kézi váltósom 6000/min az óra. Gyári speckó M40B18 6200/min.

Ebből most kereken (6000 alapján):
legideálisabb fordulat: 2000/min
legnagyobb teljesítmény: 4000/min
A pontosabb adatokat a motor nyomaték, fogyasztás és fordulatszám diagramjából lehet kiszámolni a legideálisabbhoz.
Az 1/3 és 2/3-ad jó a közelítésünkhöz.

Érdemes megfigyelni amenyiben kímélni akarjuk a motort akkor ezt az 1/3-os fordulatszámot kéne tartani hosszú távon. Ez persze váltó függvénye.
Az én kocsimon például az 1/3-ok:
1.es: 18km/h
2.es:30km/h
3.as:44km/h
4.es:58km/h
5.ös:72km/h
Ebből is látszik hogy a 4.es ben 60km/óra városi sebességre lett tervezve a kocsi még 20 évvel ezelött.
Érdemes ezekre a sebességekre emlékezni és ha tényleg kimélő módon megyünk akkor ezeket a fokozatokat használni.

Bármely kocsi lég ellenállását 80km/h fölött szokták figyelemben venni, mert addig elhanyagolható. Utánna négyzetes arányban áll a sebességel.
Amikor elérjük 120km/h sebességet utánna rohamosan nő a tüzelőanyag (bezin), olaj fogyasztás és persze ekkor kezdük alaposan igénybe venni az autót.

Az fogyasztásokat csak a 4-es és 5-ös fokozatban érdemes nézni. Feltételezzük a pill.fogyasztás mérő jól működik.
Az én kocsimra 4.esben 60-nál 7.5l/100km és 5.ös fokozatban 7.2l/100km fogyasztási adatokat adott. Ami nagyon pontos közelítés figyelembe véve, hogy 3 éve voltam vele Horvátország Splitben (még csak Zágrábig autópályán) országúton haladva 80-100km/h közötti sebesség és a teljes átlagfogyasztásom (a minimum amit valaha látam a 10 év alatt) 7.0l/100km a teljes heti útra.

Nos akkor a kérdés vajon nektek különböző E39-es motoroknál mennyi az 1/3-ad os sebességek és mennyi a 4.-es és 5-ös fogyasztás? Dizelek mondjuk vonjanak le 10%-ot a fordulatszámokból.
Ezeknek a fogyasztási értékeknek elméletileg közelítenie kéne az általatok mért legkisebb fogyasztásotokhoz.

Jackson, aki szó menést kapott.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.02. 18:36 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 528
Évjárata: 1996
jackson írta:
Sziasztok!

Fel dobok egy fogyasztással kapcsolatos témát:
Avagy hogyan kéne meg sejteni a pillanatnyi fogyasztásból a átlag fogyasztást. Pl. vásárlás elött :D

A Körkeresztben beszélgettem az Istvánnal és a "mit jelent a kimélő üzem" kapcsán el mesélt egy kis elméletet:
A benzines autó legideálisabb fordulat száma a maximális fordulatszám 1/3-ánál és a legnagyobb teljesítmény a 2/3-nál található általában. Érdekessége, hogy mivel ez fordulat szám ezért minden váltó állásban más és más aktuális sebesség tartozik ehhez a fordulathoz.
A legideálisabb fordulatszám alatt azt értjük, hogy itt a legalacsonyabb a fogyasztása a járműnek igazából ezen kéne tartanunk hosszú távon a rpm mutatót.
A legnagyobb teljesítmény az a pont ahol például emelkedőn a legjobb teljesítményt kapjuk.
A dizel kocsiknál ez a két fordulat szám 10-20%-al alacsonyabb.

A kettő számítása:
Alap a maximális fordulatszám ami vagy egyszerűen a hol kezdődik a piros mező. Vagy a gyári specifikációkból nézhető meg.

Például az én E30 318i M40 kézi váltósom 6000/min az óra. Gyári speckó M40B18 6200/min.

Ebből most kereken (6000 alapján):
legideálisabb fordulat: 2000/min
legnagyobb teljesítmény: 4000/min
A pontosabb adatokat a motor nyomaték, fogyasztás és fordulatszám diagramjából lehet kiszámolni a legideálisabbhoz.
Az 1/3 és 2/3-ad jó a közelítésünkhöz.

Érdemes megfigyelni amenyiben kímélni akarjuk a motort akkor ezt az 1/3-os fordulatszámot kéne tartani hosszú távon. Ez persze váltó függvénye.
Az én kocsimon például az 1/3-ok:
1.es: 18km/h
2.es:30km/h
3.as:44km/h
4.es:58km/h
5.ös:72km/h
Ebből is látszik hogy a 4.es ben 60km/óra városi sebességre lett tervezve a kocsi még 20 évvel ezelött.
Érdemes ezekre a sebességekre emlékezni és ha tényleg kimélő módon megyünk akkor ezeket a fokozatokat használni.

Bármely kocsi lég ellenállását 80km/h fölött szokták figyelemben venni, mert addig elhanyagolható. Utánna négyzetes arányban áll a sebességel.
Amikor elérjük 120km/h sebességet utánna rohamosan nő a tüzelőanyag (bezin), olaj fogyasztás és persze ekkor kezdük alaposan igénybe venni az autót.

Az fogyasztásokat csak a 4-es és 5-ös fokozatban érdemes nézni. Feltételezzük a pill.fogyasztás mérő jól működik.
Az én kocsimra 4.esben 60-nál 7.5l/100km és 5.ös fokozatban 7.2l/100km fogyasztási adatokat adott. Ami nagyon pontos közelítés figyelembe véve, hogy 3 éve voltam vele Horvátország Splitben (még csak Zágrábig autópályán) országúton haladva 80-100km/h közötti sebesség és a teljes átlagfogyasztásom (a minimum amit valaha látam a 10 év alatt) 7.0l/100km a teljes heti útra.

Nos akkor a kérdés vajon nektek különböző E39-es motoroknál mennyi az 1/3-ad os sebességek és mennyi a 4.-es és 5-ös fogyasztás? Dizelek mondjuk vonjanak le 10%-ot a fordulatszámokból.
Ezeknek a fogyasztási értékeknek elméletileg közelítenie kéne az általatok mért legkisebb fogyasztásotokhoz.

Jackson, aki szó menést kapott.

Szia
Valamikor regen leltem a neten a programot, ami a valtoattetelekbol, kerekemertet, stb. szamolja az adott fordulatszamhoz tartozo sebesseget. Ha gondolod megkeresem.
Egyebkent nalam 60 km/h-nal lehet kacsolni a 3-ast. otosben 2000-es fordulat kb. 90 km/h

Tamas

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.02. 19:40 
Moderátor
Moderátor

ptamas írta:
Ha gondolod megkeresem. Egyebkent nalam 60 km/h-nal lehet kacsolni a 3-ast. otosben 2000-es fordulat kb. 90 km/h
Tamas

Előre is köszi, igen szeretném a progit.
A "60-nál 3-as" mit jelent mennyi a 2000-es fordulat 3.as és 4.es-ben?

Üdv: Jackson

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.02. 21:30 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Motor tipusa: 530d
Évjárata: 2004
Hú,ezt ti már nagyon tudományosan nézitek. 8O
Én csak azt tudom,hogy 800km pályán,a mindenkori kötelező sebességhatárok betartásával 2200ft spóroltam,míg hazaértem. :twisted:
Inkább,jöttem volna 180körül,és 3órával hamarabb vagyok itthon. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.03. 09:49 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 13 alkalommal
Motor tipusa: 528i
Évjárata: 1998
Egyszerű változat 540-re.
Odafigyelve egy "teli" tankal : 600 Km
Villantgatva : 550 Km
Tökösen : 500 Km
Ennyi, lehet mér, nézni, akkor is ennyi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.03. 14:44 
Moderátor
Moderátor

tom írta:
Hú,ezt ti már nagyon tudományosan nézitek.

Csak azt vettem fel, hogy a pillanatnyi fogysztás mutató értékéből lehet arra következtetni mennyi lehet a kocsi fogyasztása és ebből milyen állapota van egy vásárlás elött.
Más részt ha kimélni akarod a kocsit (pl. kék mezőben induláskor) akkor ebben az 1/3 körüli fordulat szám körül kéne használni. És ha a 2/3 fölött jársz :D akkor nyírod a motort.

Ja és korrigálnom kell mer mindig elnézem a fogyasztás mérőt :) 4.esben: 7l/100km és 5.ben: 6,3l/100km. kábé mert azért nehéz hasalni a 6-8l jelzések közötti részt. Ha tartósan 90km/h val megyek akkor a minimum pillatnyi fogyasztás érték: 6,0l/100Km persze más rpm-en.

Nem én vagyok az egyetlen aki ennek ellenére 2/3 felett élvezkedett :lol:
Jackson, aki szintén :drive

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.04. 15:49 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Motor tipusa: 1.4-es
Évjárata: 1996
Oldboy írta:
Egyszerű változat 540-re.
Odafigyelve egy "teli" tankal : 600 Km
Villantgatva : 550 Km
Tökösen : 500 Km
Ennyi, lehet mér, nézni, akkor is ennyi.

Hello oldboy!

Nekem a tökösen volt már 330Km-is... :oops:
A többi hellyel közel annyi... igaz városon kivül 130-140-el volt "odafigyelve 720km is"
Nem is értem miért kell ezeket a dolgokat igy számolni...,hogy 1/3 meg 2/3 nem azért vesztek BMW-t hogy 4,2L/100km legyen az átlagfogyi!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5127 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 257  KövetkezÅ‘

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]