Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 vásárlás

2012.11.08. 01:00

hamoriarpi írta:
csiatt írta:
...azt akartam kifejezni, hogy ki minek nevezi...

Nem.
A solar az solar. Az üveg toló-billenőtető meg üveg toló-billenőtető. :mrgreen:

napfénytető <?> üveg toló billenőtető <?> panorámatető

2012.11.08. 08:14

csiatt írta:
hamoriarpi írta:
csiatt írta:
...azt akartam kifejezni, hogy ki minek nevezi...

Nem.

napfénytető <?> üveg toló billenőtető <?> panorámatető

Nem egyenlő! Különösen ha nem csak BMW viszonylatban nézzük.

Szerintem...

2012.11.08. 08:14

hamoriarpi írta:Nem.

:lol: :franko:

2012.11.08. 11:08

A fentiekben Grétsy László "Álljunk meg egy szóra" műsorának első, elektronikus adását élvezhettük :facepalm:
És megtaláltuk Jackson jogutódját :mrgreen:

2012.11.08. 12:13

Egyébként felröppent a napokban, hogy munkába járni, meg gazdaságosság, satöbbi..
Komolyan nem értem, miért nem jó egy E36 kisbenzin vagy kisdízel munkába járni.. hamar melegszik, lehet csapni vágni, és értéke konvergál a rajta lévő gumikéhoz.

Úgy érzem egy fura társadalmi megfelelés, vagy beidegződés van az emberekben, hogy E60-al kell csapni a budafokin 3 kmh-val reggel.. vagy X5-tel.

2012.11.08. 12:18

PapaBoss írta:Egyébként felröppent a napokban, hogy munkába járni, meg gazdaságosság, satöbbi..
Komolyan nem értem, miért nem jó egy E36 kisbenzin vagy kisdízel munkába járni.. hamar melegszik, lehet csapni vágni, és értéke konvergál a rajta lévő gumikéhoz.

Úgy érzem egy fura társadalmi megfelelés, vagy beidegződés van az emberekben, hogy E60-al kell csapni a budafokin 3 kmh-val reggel.. vagy X5-tel.

Azért az E39 lényegesen jobb szerintem az E36-nál, nekem volt ez is az is.
Fenntartásban meg simán borogathatod az E36-ra is, főleg, ha idősebb.
Én is munkába, és családiba használom az E39-et, de azért hosszabb utakra is.
Sokkal csendesebb, kényelmesebb, biztonságosabb mint egy E36 (nem mintha az rossz lenne)
A szervizköltségekre amit bebuksz, annyival kevesebb az amortizáció pld. egy új astrához képest.

2012.11.08. 12:23

csipi írta:Azért az E39 lényegesen jobb szerintem az E36-nál, nekem volt ez is az is.
Sokkal csendesebb, kényelmesebb, biztonságosabb mint egy E36 (nem mintha az rossz lenne)
A szervizköltségekre amit bebuksz, annyival kevesebb az amortizáció pld. egy új astrához képest.

Nem is a konkrét modell a fontos, hanem, hogy az emberek nem tudják milyen CÉLRA vesznek / vegyenek autót.
Terhelés, szabadidő, biztonság, költség, hobbi? Tisztelet a kivételnek, de akikkel találkozok mostanában, csapágygolyót sem adnék a kezükbe, mert az is elromlana.

Céltalan hiteles vásárolgatás, csilli villi - egyébként átlag családnak nem megengedhető - E60, E65-ök, meg X5-ök... a hülyítés.
Aztán sírnak, hogy 100 ropi a tárcsa bele.. és a gyerek az oviba nem tud 1500-ért színházba menni, meg a szinezőkönyvet kifizetni..

Na mindegy, csak kibüffent belőlem.. ma
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PapaBoss 2012.11.08. 12:24-kor.

2012.11.08. 12:23

PapaBoss írta:Egyébként felröppent a napokban, hogy munkába járni, meg gazdaságosság, satöbbi..

Nekem is volt egy ilyen koncepcióm, hogy a 30i V8 mellé veszek egy panorámatetős Twingót és azzal csak munkába járok.
Aztán azt vettem észre, hogy 2 hete már csak Twingózok, így gyorsan bevittem egy kereskedésbe, és elkezdtem használni a V8-at.
Csak városban használva, óvatos gázkezeléssel 13l-t fogyasztott, nyáron a V8.
Gyorsan meguntam a heti 15eft-os tankolásokat, amivel gyakorlatilag csak a munkába járásomat mobilizáltam, és ment a levesbe a V8.
Én még mindig azt mondom, hogy a legjobb kompromisszum a "nagy" (vagy inkább teljesen elegendő) teljesítmény és az ésszerű fenntarthatóság között a diesel E39.
A 25d is jó kis motor, a 30d meg k@rva jó. :mrgreen:
20d-t nem is próbáltam, úgyis annyi mindenről le kell mondani a mai világban, és amíg megtehetem, én 6 hengeressel szeretnék járni :roker:

2012.11.08. 14:09

PapaBoss írta:
csipi írta:Azért az E39 lényegesen jobb szerintem az E36-nál, nekem volt ez is az is.

Nem is a konkrét modell a fontos, hanem, hogy az emberek nem tudják milyen CÉLRA vesznek / vegyenek autót.
Terhelés, szabadidő, biztonság, költség, hobbi? Tisztelet a kivételnek, de akikkel találkozok mostanában, csapágygolyót sem adnék a kezükbe, mert az is elromlana.

Céltalan hiteles vásárolgatás, csilli villi - egyébként átlag családnak nem megengedhető - E60, E65-ök, meg X5-ök... a hülyítés.
Aztán sírnak, hogy 100 ropi a tárcsa bele.. és a gyerek az oviba nem tud 1500-ért színházba menni, meg a szinezőkönyvet kifizetni..

Na mindegy, csak kibüffent belőlem.. ma

Egyet értek veled, a magyarokban van ez a meg felelni való kényszer! Igaz hogy éhen döglik de akkor is bmw--el jár,szervizelni nem tudja be vinni és milyen sz@arok ezek a kocsik.Ha tényleg melóba járni kell az autó tökéletes egy 20D de egyébként is elég.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek festo az itt látható tagok köszönték meg: barbrady
Értékelés: 4.76%

2012.11.08. 14:18

kovessyroli írta:

Nekem is volt egy ilyen koncepcióm, hogy a 30i V8 mellé veszek egy panorámatetős Twingót és azzal csak munkába járok.
Aztán azt vettem észre, hogy 2 hete már csak Twingózok, így gyorsan bevittem egy kereskedésbe, és elkezdtem használni a V8-at.
Gyorsan meguntam a heti 15eft-os tankolásokat, amivel gyakorlatilag csak a munkába járásomat mobilizáltam, és ment a levesbe a V8.
Én még mindig azt mondom, hogy a legjobb kompromisszum a "nagy" (vagy inkább teljesen elegendő) teljesítmény és az ésszerű fenntarthatóság között a diesel E39.
20d-t nem is próbáltam, úgyis annyi mindenről le kell mondani a mai világban, és amíg megtehetem, én 6 hengeressel szeretnék járni :roker:

Mindkettőtökkel egyet kell, hogy értsek.
( éppen ezért nem tudok már jó ideje dönteni, hogy mit is vegyek... )

2012.11.08. 18:46

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni erről az autóról. http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/530 ... et-6331870

Nem makulátlan, de tetszik és korrektnek tűnik a tulaj. Nyíregyházán van, valaki nem ismeri esetleg?????
Jövő héten meg szeretném nézni, tudna valaki esetleg a környéken segíteni???????

2012.11.08. 18:48

jlaci74 írta:
kovessyroli írta:

Mindkettőtökkel egyet kell, hogy értsek.
( éppen ezért nem tudok már jó ideje dönteni, hogy mit is vegyek... )

Én Roli véleményén vagyok
Nekem úgy alakult, hogy pillanatnyilag a céges kocsi amivel járok 1.4HDi, Citroen 4.8-4.9 literes, túlnyomó részt városi fogyasztással, teljes használatra nálam van. Cserébe az munkám során elfogyasztott üzemanyagot teljes egészében én állom, viszont netto fizetem. Eddig(7év) egy 3.0 MV6 omega volt/van a családi kocsi. Városi szaladgálásokat kizárólag cégessel intéztem. Aztán már majdnem mindent. Eredmény: Omega sokszor 1 teljes hónapig nem mozdult! De ha nem lenne a céges, akkor nem hiszem, hogy jó szívvel tartanék fenn egy kis autót a városba szaladgálni, és egy nagy autót az országútra. Annak semmi értelme. A kis autó árából+a fenntartásából elég jól ki lehet pótolgatni a kisebb, és a nagyobb különbségét. Persze, ha a nagyobb, ésszerűen nagyobb. Nevén nevezve, ezért jó egy diesel E39! Most nálam fordult is a kocka! Ha összeáll a 30d, a vidéki melóimat azzal fogom megcsinálni, mert sokkal kényelmesebb lesz BMW-vel menni dolgozni. A fogyasztása az eddigiek alapján ígéretes. A hdi 100 felett országúton pontosan ugyanannyit eszik mint a 30d, sőt!A tempó növekedésével a 30d felé billen a mérleg nyelve. A hangzavarról nem beszélve ami 90 felett megjön benne. Üzemanyagot így is, úgy is, én fizetem. Városi dolgaim ezentúl is a kicsivel oldom meg, bár a 10-11 literes városi fogyasztást be lehetne vállalni, ha nem lenne a céges egérkamion. De míg csak egy saját autóm lenne, és azt túlnyomórészt városban használnám, akkor sem szorítanám bele a családomat egy kiskocsiba, a saját használati érdekeimet szem előtt tartva, már csak egy lehetséges karambol túlélési esélyeire gondolván sem.

2012.11.08. 19:09

petya1 írta:Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni erről az autóról. http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/530 ... et-6331870

Nem makulátlan, de tetszik és korrektnek tűnik a tulaj. Nyíregyházán van, valaki nem ismeri esetleg?????
Jövő héten meg szeretném nézni, tudna valaki esetleg a környéken segíteni???????

Fehéret nem vehetsz!
Az még a klubbon belül is ritka! És nem szeretem a konkurenciát! :mrgreen:
Komolyra fordítva a szót, ha most keresnék autót, akkor ez bizony komoly esélyes lenne nálam is! Nagyon szép!
Mivel elfogult vagyok, így a hibák keresését a többi klubtársra bíznám! :roll:

2012.11.08. 19:19

Szépnek szép, de évjárat és/vagy tv méret, lámpa spriccni nem stimmel.

Első ránézésre, de ettől még lehet jó bolt.

Szerintem...

2012.11.08. 19:27

Imco írta:

Szerintem...

Kormány se. Fura hogy 2002-es, de régi belső...

2012.11.08. 19:31

LeviM5 írta:
Imco írta:

Szerintem...

Kormány se. Fura hogy 2002-es, de régi belső...

Beszéltem a tulajjal, azt mondta az eredeti navi berepedt, és ez olcsóbb volt, harmadáron vette.

2012.11.08. 19:42

petya1 írta:Beszéltem a tulajjal, azt mondta az eredeti navi berepedt, és ez olcsóbb volt, harmadáron vette.

És a kormányt kérdezted? Kislufisnak kéne lenni ebben az évjáratban. (amúgy sem lehet az egyindítóst-kétindítóst variálni, próbáltam volna pár éve én is cserélni kislufisra, az jobban tetszett, vastagabb a karima, kerek a közepe, de nem lehetett)

Betenni 4:3-as navit a nagy helyére, hát... :? :? :?

2012.11.08. 19:47

LeviM5 írta:
petya1 írta:Beszéltem a tulajjal, azt mondta az eredeti navi berepedt, és ez olcsóbb volt, harmadáron vette.

És a kormányt kérdezted? Kislufisnak kéne lenni ebben az évjáratban. (amúgy sem lehet az egyindítóst-kétindítóst variálni, próbáltam volna pár éve én is cserélni kislufisra, az jobban tetszett, vastagabb a karima, kerek a közepe, de nem lehetett)

Nagy lufis M-es létezik 2 indítósban is, de csak 2000/09-ig szerelték, ahogy a 4:3-as navit is. Felettébb gyanús...

2012.11.08. 19:56

barbrady írta:
LeviM5 írta:

Nagy lufis M-es létezik 2 indítósban is, de csak 2000/09-ig szerelték, ahogy a 4:3-as navit is. Felettébb gyanús...

Biztos a szokásos játék: 2000-es évjárat, de 2002-ben lett behozva, amiért egyesek úgy gondolják, hogy jogosultak azt 2002-esként hirdetni. Mintha a magyarországi élete előtt végig szalonkirakatban állt volna... :facepalm:

2012.11.08. 19:59

Jerry írta:
barbrady írta:
LeviM5 írta:

Biztos a szokásos játék: 2000-es évjárat, de 2002-ben lett behozva, amiért egyesek úgy gondolják, hogy jogosultak azt 2002-esként hirdetni. Mintha a magyarországi élete előtt végig szalonkirakatban állt volna... :facepalm:

El kell kérni a VIN kódját, és egyből kiderül mikori az autó. Mikor vásároltam az enyémet, el sem mentem megnézni enélkül.
Hozzászólás küldése

VigLink badge