![]() |
2010.04.03. 20:39
2010.04.04. 10:29
MM írta:bmw750i írta:bomostomi írta:Sziasztok!
Olvasgattam itt a váltó olajcserével kapcsolatos hozzászóllásokat. Nem tudom ki hogy van vele, de én is nemrég cseréltem olajat, és igen csak megérte, mert life time olaj ide vagy oda, mert azt is mondják, hogy automatában nem kell cserélni, szerintem igenis kell, 200ezrenként minimum. Az én váltóm hál isetennek eddig hibátlan, egy pici rántás volt mikor betettem D-be, de mióta lecseréltettem az olajat (kb. 5 óra kellett neki mire kifolyt "minden") az is elmúlt. Még annyit fűznék hozzá, hogy tökéletesen leengedni nem lehet, de ha már az a 7-8 liter lejön akkor profi vagy. Jah és én a castrol kimondottan automatáknak gyártott olajára esküszöm, vagy pedig a gyári bmw olajra.
Hát a BMW autómatái csak az Esso LT 71141 és a Shell LA 2634 olajokat szeretik, Castrolról még nem hallottam.
200.000km kicsit túlzás, ha jót akarsz ennyi idő alatt 3x cserélsz olajat.
sztem mind1 az olaj márkája a lényeg hogy a viszkozitása és tulajdonságai megegyezenek a gyári előírásokkal. a castrol is teljesen jó lehet bele ha teljesítni a megfelelő paramétereket.
2010.04.04. 18:13
2010.04.04. 18:45
BaliMW írta:Sziasztok!
Van egy 120d automatám, pirosnál, dugóban D-ben időnként ugrál, rángatja az autót, néha, mintha kimaradna egy ütem....ahogy elindulok, a rángatás megszűnik. Voltam két szervizben, az egyik a váltó elektronikát frissített de a probléma nem szűnt meg, a másik váltó olaj és szűrő cserét javasolt potom 70.000,-Ft-ért!!
Jelenleg senki nem tudja, hogy mi baja lehet....A computer semmi hibát nem mutat, a Wallis azt mondta, hogy figyeljem az autót!! Az autóban 150.000 km van. Tavaly év közben jelentkezett a probléma néhányszor de hosszabb ideje már nem érzékeltem. Aztán pár hete elvittem olajcserére és azóta csinálja hol erősebben hol egyáltalán nem....A váltásokkal szerintem nincs probléma, minden sebesség fokozatot szépen pakolgat.
Ha lenne bármilyen infótok, azt megköszönném!!
Köszi!
Balázs
2010.04.04. 18:50
BaliMW írta:Sziasztok!
Van egy 120d automatám, pirosnál, dugóban D-ben időnként ugrál, rángatja az autót, néha, mintha kimaradna egy ütem....ahogy elindulok, a rángatás megszűnik. Voltam két szervizben, az egyik a váltó elektronikát frissített de a probléma nem szűnt meg, a másik váltó olaj és szűrő cserét javasolt potom 70.000,-Ft-ért!!
Jelenleg senki nem tudja, hogy mi baja lehet....A computer semmi hibát nem mutat, a Wallis azt mondta, hogy figyeljem az autót!! Az autóban 150.000 km van. Tavaly év közben jelentkezett a probléma néhányszor de hosszabb ideje már nem érzékeltem. Aztán pár hete elvittem olajcserére és azóta csinálja hol erősebben hol egyáltalán nem....A váltásokkal szerintem nincs probléma, minden sebesség fokozatot szépen pakolgat.
Ha lenne bármilyen infótok, azt megköszönném!!
Köszi!
Balázs
2010.04.04. 19:01
2010.04.06. 00:45
basildon írta:Felhívtam a váltóolajcserélő embert. Megbeszéltük a próbaút és az olajcsere nagyjábóli időpontját. Azért a próbakör, mert gondoltam, nézze meg egy tapasztalt váltójavító. Hátha kiderül valami, amiről én azt hiszem, hogy úgy jó, és közben mégsem. Munkadíjról nem esett szó, majd meglátjuk a végén. A fogorvos is mindig talál még valamit![]()
2010.04.08. 23:47
2010.04.09. 13:55
2010.04.09. 14:01
mert23 írta:Urak!
E39 530D időnként váltóprogram hibát ír ki, ilyenkor csúszik rendesen. (mintha manuális váltóval csak 4. vagy 5. fokozatban lehetne menni) Megállás és újraindítás után eltűnik a hiba, viszont ami folyamatosan jelentkezik, az az hogyha menet közben leveszem a gázt, a fordulatszám nem esik vissza, marad ahol volt. (2-3 ezer, ahogy éppen mentem).
Van valakinek valami ötlete?
2010.04.10. 23:40
bmw750i írta:MM írta:Megfelelő paramétereket megtalálod a ZF honlapján, ott egyértelműen le van írva, vagy Esso vagy Shell.
Amúgy ennek kell, hogy megfeleljen: ZF TE-ML 11B / 14B
Itt egy link is: ZF váltó olajak
Ezen az oldalon mindenki sok érdekeset találhat, aut. váltó felújító kitteket, alkatrészeket stb.: TSGparts
2010.04.11. 11:26
MM írta:bmw750i írta:MM írta:Megfelelő paramétereket megtalálod a ZF honlapján, ott egyértelműen le van írva, vagy Esso vagy Shell.
Amúgy ennek kell, hogy megfeleljen: ZF TE-ML 11B / 14B
Itt egy link is: ZF váltó olajak
Ezen az oldalon mindenki sok érdekeset találhat, aut. váltó felújító kitteket, alkatrészeket stb.: TSGparts
De vannak más márkájú olajok, amikhez oda van irva hogy megfelel az Esso LT 71141 és a Shell LA 2634-nak... ilyen pl a Valvoline Maxlife ATF.
én speciel nemtudtam beszerezlni a gyári olajokból beszerezni értelmes áron megfelelő mennyiséget.
2010.04.20. 16:52
rato44 írta:mert23 írta:Urak!
E39 530D időnként váltóprogram hibát ír ki, ilyenkor csúszik rendesen. (mintha manuális váltóval csak 4. vagy 5. fokozatban lehetne menni) Megállás és újraindítás után eltűnik a hiba, viszont ami folyamatosan jelentkezik, az az hogyha menet közben leveszem a gázt, a fordulatszám nem esik vissza, marad ahol volt. (2-3 ezer, ahogy éppen mentem).
hááát sok jóót senki nem fog mondani..
Több mint valószínű h váltócsere előtt állsz.
"(mintha manuális váltóval csak 4. vagy 5. fokozatban lehetne menni) " a váltód vészprogramba van és csak két sebességet kapcsol.
"iszont ami folyamatosan jelentkezik, az az hogyha menet közben leveszem a gázt, a fordulatszám nem esik vissza, marad ahol volt. (2-3 ezer, ahogy éppen mentem)." ez ha jól tudom váltóelektronikai hiba.
Komoly gondok vannak a váltóddal az biztos. Olvass lejjebb és keresd ki Papp Tamás telszámát.
2010.04.20. 19:35
2010.04.20. 19:59
misixx540i írta:Sziasztok!
Ha az autómataváltóval valami gondotok van akkor én tudok egy embert aki nagyon jó és nem drága Csepelen.Ha valakit érdekel megadom a számát 06209525518 Nagy István.Én nem viszem máshová.
2010.04.20. 21:05
Pocilaci írta:rato44 írta:mert23 írta:Urak!
hááát sok jóót senki nem fog mondani..
Több mint valószínű h váltócsere előtt állsz.
"(mintha manuális váltóval csak 4. vagy 5. fokozatban lehetne menni) " a váltód vészprogramba van és csak két sebességet kapcsol.
"iszont ami folyamatosan jelentkezik, az az hogyha menet közben leveszem a gázt, a fordulatszám nem esik vissza, marad ahol volt. (2-3 ezer, ahogy éppen mentem)." ez ha jól tudom váltóelektronikai hiba.
Komoly gondok vannak a váltóddal az biztos. Olvass lejjebb és keresd ki Papp Tamás telszámát.
Bezony az minimum olajcsere és egy elektronika csere ( vagy programozás)
Pont ma akasztottuk a kocsi alá a steptronic váltót....a régi (hagyományos automata) pont ezeket a hibákat produkálta....Az olaj kicsit el volt égve a váltóban....mondjuk van km benne....
Holnap kipróbáljuk....kellett kicsit kábelezni és még nem indítottuk be....de minden passzolt mechanikusan....
2010.04.20. 22:40
2010.04.20. 22:44
svan írta:Üdv Urak!
A problémám a következő lenne...az autóm (1997.es 528IA-as) először nem váltott fel csak harmadik sebességig. Viszont addig elég szépen. Utána mivel steptronic váltó van benne manuálisan felváltottam negyedik-ötödikbe. Erre a problémámra azt ajánlották, hogy cseréljek váltó olajat és az majd megoldja a problémámat. Nos ez meg is történt, viszont nem történt olyan nagy változás. Most már ugyan negyedikig felvált magától de az ötödiket még mindig nem akarja magától.
Van esetleg valakinek ötlete,hogy ez mi lehet?
Illetve mivel és hogyan lehet orvosolni?
Köszönöm!!!
Attila.
2010.04.21. 08:47
svan írta:Üdv Urak!
A problémám a következő lenne...az autóm (1997.es 528IA-as) először nem váltott fel csak harmadik sebességig. Viszont addig elég szépen. Utána mivel steptronic váltó van benne manuálisan felváltottam negyedik-ötödikbe. Erre a problémámra azt ajánlották, hogy cseréljek váltó olajat és az majd megoldja a problémámat. Nos ez meg is történt, viszont nem történt olyan nagy változás. Most már ugyan negyedikig felvált magától de az ötödiket még mindig nem akarja magától.
Van esetleg valakinek ötlete,hogy ez mi lehet?
Illetve mivel és hogyan lehet orvosolni?
Köszönöm!!!
Attila.
2010.04.21. 14:18
jackson írta:misixx540i írta:Sziasztok!
Ha az autómataváltóval valami gondotok van akkor én tudok egy embert aki nagyon jó és nem drága Csepelen.Ha valakit érdekel megadom a számát 06209525518 Nagy István.Én nem viszem máshová.
És garanciát vállalsz a melója után? Mert például ha vissza olvasol akkor láthatod, hogy nagyon megszivta a kollega a székesfehérvári csapattal. A Papp Tamás már legalább többször bizonyitott.
Jackson, aki azért óvatosságra inti a többieket![]()
ui: de ez nem jelenti azt hogy nem lehet ő is jó szaki csak még nem ismerjük