Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Hűtőviz

2014.01.25. 01:46

Padre540 írta:
justsig írta:Sziasztok,

1999/12 havi E39-el kapcsolatba lenne egy kérdésem.
Hűtővizet szerettem volna az autóból leengedni. Kezdetben gondoltam lehúzom a hűtőből kimenő vízcsövet, na igen, de ez nem bilinccsel van rögzítve, hanem egy bilincsre hasonlító fémgyűrű tartja, amit roncsolás nélkül nem igen lehet oldani...Levágni nem akartam a csövet, majd bilincsezni, mégiscsak ami gyári és jó, azt minek piszkáljam alapon?! Kitekertem a hűtő alján található bajonettzáras leengedő csapot, a víz egyből el is kezdett kifolyni, vödör egyből alá, majd egy 20 mp folyás után elállt...Eléggé csodálkozom, mert kb. 1,5 liter víz ami összesen kifolyt a hűtőből, pedig a művelet elkezdésekor a kiegyenlítő tartály is szinten volt. Baromira keveslem a kifolyt mennyiséget, azt gondoltam azért egy zárt rendszerben 2,5l-es motornak kicsit több hűtőízre van szüksége..A hűtőcsöveket, megfogtam, megmozgattam, érezhetően üresek..Normális ez a mennyiség? A blokkból ilyenkor nem kéne kifolynia, és összesen 7-8 liternek lennie? Lehet felesleges az aggodalmam, de kérlek nyugtassatok, vagy "nyugtalanítsatok" meg...

Köszönöm a segítségetek!

A fémgyűrűt felfelé meghúzod és letolod a vízcsövet.Gondolod minden cserénél levágják? :D
Mivel a termosztát zárva van ezért nem folyik ki az egész folyadék.Ha jól tudom van a blokk oldalán egy csavar,azt ki, és leenged.

Az M52 hűtőjének a bal alján van leeresztőcsap, egy kis kék pöcköt kell kiszedni, és elfordítani vagy kihúzni a kerek "csapot" (nem emlékszem pontosan), nézd meg hátha M54-nél is így van. A blokkból, meg ahogy Padre írta a 3-as 4-es henger között van a leeresztőcsavar a kipufogó oldalon.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Qwerti az itt látható tagok köszönték meg: Zo78
Értékelés: 4.76%

2014.01.25. 15:32

én ősszel cseréltem le a vizet.a könyve 10-11l vizet ír,de kb 6-7liter jött le.megnyitottam a hűtő és a blokkon lévő csavart is.nem lehet az egészet lecserélni egyszerre?

2014.01.25. 21:51

atti523i írta:én ősszel cseréltem le a vizet.a könyve 10-11l vizet ír,de kb 6-7liter jött le.megnyitottam a hűtő és a blokkon lévő csavart is.nem lehet az egészet lecserélni egyszerre?

Nem volt feltolva a fűtés maxra, így a fűtőkörben ott maradt a víz egy része.
Általában a blokk csavarját szokták elhibázni.

2014.01.27. 23:48

Bekerültek az új termosztátők. Ma figyelgettem a bemelegedest, de nem lett sztem gyorsabb.

Az.egyébként normális, hogy felmegy pl 73ra, majd alapjaraton járva 2-3 percig lemegy 70re?

Tapatalk 2-vel küldve az én LT26i-ről

2014.01.28. 00:02

Haminda írta:Bekerültek az új termosztátők. Ma figyelgettem a bemelegedest, de nem lett sztem gyorsabb.

Az.egyébként normális, hogy felmegy pl 73ra, majd alapjaraton járva 2-3 percig lemegy 70re?

Tapatalk 2-vel küldve az én LT26i-ről

Nekem is 75-85fokon jár.

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

2014.01.30. 16:13

Új termosztátok, működő webasto, mégsem áll függőlegesbe 5 km alatt a kocsi...
(pedig indulás előtt 10 perccel már indul az állófűtés)

2014.01.30. 16:19

Haminda írta:Új termosztátok, működő webasto, mégsem áll függőlegesbe 5 km alatt a kocsi...

Szerintem nem is fog... :(
Kevés lesz az az 5km.

2014.01.30. 16:20

Padre540 írta:
Haminda írta:Új termosztátok, működő webasto, mégsem áll függőlegesbe 5 km alatt a kocsi...

Kevés lesz az az 5km.

:( akkor kénytelen leszek távolabb költözni a munkahelyemtől :facepalm: :mrgreen:

(valahol pedig láttam olyan bejegyzést, hogy 500 méter után függőlegesben volt a mutató...)

2014.01.30. 16:27

Haminda írta:
Padre540 írta:

Kevés lesz az az 5km.

:( akkor kénytelen leszek távolabb költözni a munkahelyemtől :facepalm: :mrgreen:
(valahol pedig láttam olyan bejegyzést, hogy 500 méter után függőlegesben volt a mutató...)

Azért túlzás lenne elköltözni.
Elég ha egy körkörös útvonalon közelíted meg a munkahelyed :)

2014.01.30. 16:34

Arra még nem gondoltál, hogy hideg van ???

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2014.02.01. 14:34

muhaati írta:
Arra még nem gondoltál, hogy hideg van ???

Mé hideg van?.... :mrgreen:

2014.02.03. 18:53

Haminda írta:
Padre540 írta:

Kevés lesz az az 5km.

Detto. Amikor meg + 6-10 fokok voltak akkor nekem is függőbe állt a mutató.
Amióta hideg van azóta nem láttam egyenesben. No para szerintem.

2014.02.03. 20:39

530D-nél mennyi az optimális vízhőfok? Most új termosztáttal gyorsan beáll függőbe (75 fok fölött, de titkossal ez 90-ig felkúszik országúton, városban 92-ig is, de ott megáll). Érdekes, hogy 75-92 között már végig függőben áll a mutató. Ez normális jelenség?

2014.02.03. 21:13

csiatt írta:530D-nél mennyi az optimális vízhőfok? Most új termosztáttal gyorsan beáll függőbe (75 fok fölött, de titkossal ez 90-ig felkúszik országúton, városban 92-ig is, de ott megáll). Érdekes, hogy 75-92 között már végig függőben áll a mutató. Ez normális jelenség?

Normális,mindegyik függőben áll 75-nél,még a benzines is.

2014.02.03. 21:32

Padre540 írta:
csiatt írta:530D-nél mennyi az optimális vízhőfok? Most új termosztáttal gyorsan beáll függőbe (75 fok fölött, de titkossal ez 90-ig felkúszik országúton, városban 92-ig is, de ott megáll). Érdekes, hogy 75-92 között már végig függőben áll a mutató. Ez normális jelenség?

Nem a 75 a kérdés, henem, hogy 92-ig is felmegy titkos szerint, és a mutató 75 és 92 között semmit nem mozdul.
És a másik kérdésem. Hány fok az ideális?

2014.02.03. 21:49

csiatt írta:
Padre540 írta:

Nem a 75 a kérdés, henem, hogy 92-ig is felmegy titkos szerint, és a mutató 75 és 92 között semmit nem mozdul.

Minden jelenség teljesen normális,még a 92 is.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2014.02.03. 22:33

PeterE39 írta:
Haminda írta:
Padre540 írta:

Kevés lesz az az 5km.

Azért túlzás lenne elköltözni.
Elég ha egy körkörös útvonalon közelíted meg a munkahelyed :)

Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen... :roll:

2014.02.04. 00:11

Zo78 írta:Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen... :roll:

Na arra hőfokra azért fogadnék valamit! :)
Kályhád sincs, ha nem tévedek.
Nézd meg a titkos menüben is, mert a mutatod megtréfálhat. :)

2014.02.04. 08:26

csiatt írta:
Padre540 írta:

Ja és felette is ám..Olyan 100-102 foknál még nem mozdul ki jobbra.

2014.02.04. 08:55

Imco írta:
Zo78 írta:Lehet hogy nem mérvadó, hiszen a kérdés diesel motorra vonatkozik, de nekem a múlt heti -17 C hajnali indulás kb 1 perc helyben járás után 1km kellett hogy a mutató lecövekeljen középen... :roll:

Na arra hőfokra azért fogadnék valamit! :)
Kályhád sincs, ha nem tévedek.
Nézd meg a titkos menüben is, mert a mutatod megtréfálhat. :)

Nincs kályhám... :shock: Megnézem.
Hozzászólás küldése

VigLink badge