Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.08.28. 22:15

Ezt a tolókocsis szmájlit le fogom védetni, mint ismertetőjelem és védett logom! 8) :lol:

:roki

2007.08.28. 22:17

Potyolino írta:Köszönöm szépen a válaszokat! Még az "i" betűvel tisztában voltam, hogy benzines, de az A betűről hallottam már ismerőseim között, hogy ALPINA tuning által "feljavított" motorral rendelkező gépkocsi!

Még egy kérdésem lenne! Azaz kettő!

- Az 540i-ről olvastam a Totalcar-on népítéletek között, hogy a motorja nagyon kényes, és gyorsan tönkre megy! Akinek lenne erről tapasztalat kérem írjon!

- A másik kérdés az lenne, hogy minden kombiban légrugó van hátul, vagy csak extra felszereltségként teszik be az autókba, illetve igaz-e, hogy horror a javítása.

Tényleg köszönöm az összes választ az előző kérdésemre illetve ezekre előre is köszi!

Az ALPINA-t mindig kiírják, mert azzal büszkélkedni kell!!! :twisted:

A többit sajnos nemtom megválaszolni!

2007.08.28. 22:33

Szia Potyolino!

Nos csak a V8-as témában tudok segíteni: A motor nem kényes, vagyis nem kényesebb, mint a többi és nem megy hamar tönkre.....de nagyon sok hozzászólás van a topikokban, amik a V8 motorokat érinti. (nekem egyébként a motor a blokkot és azok mechanikus részeit jelentik) ...de eddig ezekre probléma nem volt! ....blokk repedésre, vagy hasonlókra gondolok...és mások sem panaszkodtak! .....Sokan megveszik persze, széthajtják, nem foglalkoznak vele azt eladják, majd a következő szerencsétlen tulaj kijelenti, kényes a paripa, meg költséges!! Az biztos, hogy többet kibír, mint egy 20-as motor, mert azok a felétől széthullanának! Nos akkor a 20-as kényesebb volna?? (csak költői kérdés volt) 8)

:roki ...bocs Sxoe!!!! :lol: :lol: :lol: ...tényleg jók!!

Üdv,

Labi

2007.08.28. 22:39

Hallani fogsz az ügyvédemről... :twisted: 8)

2007.08.28. 22:40

Labi írta:Szia Potyolino!

Nos csak a V8-as témában tudok segíteni: A motor nem kényes, vagyis nem kényesebb, mint a többi és nem megy hamar tönkre.....de nagyon sok hozzászólás van a topikokban, amik a V8 motorokat érinti. (nekem egyébként a motor a blokkot és azok mechanikus részeit jelentik) ...de eddig ezekre probléma nem volt! ....blokk repedésre, vagy hasonlókra gondolok...és mások sem panaszkodtak! .....Sokan megveszik persze, széthajtják, nem foglalkoznak vele azt eladják, majd a következő szerencsétlen tulaj kijelenti, kényes a paripa, meg költséges!! Az biztos, hogy többet kibír, mint egy 20-as motor, mert azok a felétől széthullanának! Nos akkor a 20-as kényesebb volna?? (csak költői kérdés volt) 8)

:roki ...bocs Sxoe!!!! :lol: :lol: :lol: ...tényleg jók!!

Üdv,

Labi

Köszönöm a választ! Reméltem valami hasonlót olvasok!

2007.08.28. 22:50

sxoe írta:Hallani fogsz az ügyvédemről... :twisted: 8)

Igen?? Akkor nesze: :lovoldozos :roki

Ja és admin helyett: :offtopic

Üdv,

Labi :lol:

2007.08.28. 22:57

Potyolino írta:
- A másik kérdés az lenne, hogy minden kombiban légrugó van hátul, vagy csak extra felszereltségként teszik be az autókba, illetve igaz-e, hogy horror a javítása.

Nincs minden kombiba légrugó például az enyémbe sincs.De amugy tényleg nem olcsó a javitás de ha azt nézük egy ilyen autón semmise olcsó.

2007.08.28. 23:26

Labi írta:Látom!!! :franko: :sör:

Én is üdvözöllek Pozyolino....nekem nem volt időm rá, mert siettem, de megelőztek....de még némi infó:

520, 523, 528, 530, 535, 540 ....ezek mind benzinesek I, vagy IA jelzéssel.

520, 525, 530 ....ezek mind a dízel barátaink jelzése....a többit már tudod!

Bámelyiket is választod, csak jó lehet! 8)

Üdv,

Labi

örülök az utolsó mondatodnak! végre nem dízel-benzin párharc lesz a dologból :)

2007.08.28. 23:34

collins írta:
Labi írta:Látom!!! :franko: :sör:

Én is üdvözöllek Pozyolino....nekem nem volt időm rá, mert siettem, de megelőztek....de még némi infó:

520, 523, 528, 530, 535, 540 ....ezek mind benzinesek I, vagy IA jelzéssel.

520, 525, 530 ....ezek mind a dízel barátaink jelzése....a többit már tudod!

Bámelyiket is választod, csak jó lehet! 8)

Üdv,

Labi

örülök az utolsó mondatodnak! végre nem dízel-benzin párharc lesz a dologból :)

Szia Collins!

háát igen az a téma mindenkinek fekszik! :)

2007.08.29. 13:36

Potyolino írta:Köszönöm szépen a válaszokat! Még az "i" betűvel tisztában voltam, hogy benzines, de az A betűről hallottam már ismerőseim között, hogy ALPINA tuning által "feljavított" motorral rendelkező gépkocsi!

- Az 540i-ről olvastam a Totalcar-on népítéletek között, hogy a motorja nagyon kényes, és gyorsan tönkre megy! Akinek lenne erről tapasztalat kérem írjon!

Tényleg köszönöm az összes választ az előző kérdésemre illetve ezekre előre is köszi!

Az Alpina BMW-knek a típusjelzése nem 520i.................540i, hanem B3, B5, B7 stb.

Az 540i--t csak egy helyre kell sokszor hordani. A benzinkútra. Mert hát ki tudja megálni, hogy 286 LE-s autónak ne nyomja padlóig a gázt. És olyankor meg fogyaszt a kicsike rendesen.

2007.08.29. 14:05

kzoli819 írta:

Az Alpina BMW-knek a típusjelzése nem 520i.................540i, hanem B3, B5, B7 stb.

Az 540i--t csak egy helyre kell sokszor hordani. A benzinkútra. Mert hát ki tudja megálni, hogy 286 LE-s autónak ne nyomja padlóig a gázt. És olyankor meg fogyaszt a kicsike rendesen.

Hali kzoli819!

Ha már leírtad, érdekelne az Alpinák számjelzése, hogy az mit is jelöl pontosan!! 3-5-7 stb... motorméret!? :oops: ...ezt má nem tom!

Köszi,

Labi

2007.08.29. 14:16

újra nekiláttam...

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1280
erről vélemény? ismeri valaki?
ha esetleg valaki a közelben dolgozik, és érdekli, ha mengézné, akkor megkérem, hogy irjon róla. én is elmegyek megnézni, remélem még ezen a héten.

köszi,
üdv!

2007.08.29. 14:20

collins írta:újra nekiláttam...

ha esetleg valaki a közelben dolgozik, és érdekli, ha mengézné, akkor megkérem, hogy irjon róla. én is elmegyek megnézni, remélem még ezen a héten.

köszi,
üdv!

Nekem azt íja ki, hogy nincs ilyen hírdetés. :roki

2007.08.29. 14:21

Labi írta:
kzoli819 írta:

Hali kzoli819!

Ha már leírtad, érdekelne az Alpinák számjelzése, hogy az mit is jelöl pontosan!! 3-5-7 stb... motorméret!? :oops: ...ezt má nem tom!

Köszi,

Labi

Pontosan én sem tudom. Ha jól tudom a benzinesek B-vel a dízelek D-vel kezdődnek. A 3; 5; 6; 7 a sorozatot jelöli. Tehát pl a D3 az egy 3-as szériás dízel.
De it megnézhetitek: http://www.alpina-automobiles.com/

2007.08.29. 15:57

Köszi! Megnézem!

2007.08.29. 16:07

sxoe írta:

köszi,
üdv!

Nekem is! ...küldd el még egyszer.

Amúgy Collins megnéztem neked múltkor Diósdon egy touring 30-as dízelt, de végül nem ajánlottam neked, mert nem volt olyan tökéletes, mint ahogy azt a kereskedő állította...szóval... ha van írdd meg és szerintem ha valamelyik klubtag a közelben lakik, biztos megnézi! Én múltkor az egyik munkámat mentem intézni és nem röstelltem bemenni....(mert emlékeztem, hogy touring kell neked, a motor meg "már" mindegy).. és szántam rá negyed órát......szerintem mások is így vannak ezzel..... szóval ne habozz

Üdv,

Labi

2007.08.29. 16:13

jaaa tényleg sxoe ezt én lefelejtette: :roki :lol:

Üdv,

Labi

2007.08.29. 19:08

Labi írta:
sxoe írta:

köszi,
üdv!

Amúgy Collins megnéztem neked múltkor Diósdon egy touring 30-as dízelt, de végül nem ajánlottam neked, mert nem volt olyan tökéletes, mint ahogy azt a kereskedő állította...szóval... ha van írdd meg és szerintem ha valamelyik klubtag a közelben lakik, biztos megnézi! Én múltkor az egyik munkámat mentem intézni és nem röstelltem bemenni....(mert emlékeztem, hogy touring kell neked, a motor meg "már" mindegy).. és szántam rá negyed órát......szerintem mások is így vannak ezzel..... szóval ne habozz

Üdv,

Labi

Szia!

Igazán rendes Tőled, köszönöm szépen!
Ha a továbbiakban találsz akkor ne tartsd magadban :)

Üdv!
collins

Ui: ez lesz az:
persze nem 230 lo, ha csak nincs benne chip, és nem 116k szerintem, de ezeken már fenn sem akadok..

ez már több mint négy misi, de erről vélemény esetleg:

2007.09.01. 10:59

collins írta:
Labi írta:
sxoe írta:

köszi,
üdv!

Üdv,

Labi

Szia!

Igazán rendes Tőled, köszönöm szépen!
Ha a továbbiakban találsz akkor ne tartsd magadban :)

Üdv!
collins

Ui: ez lesz az:
persze nem 230 lo, ha csak nincs benne chip, és nem 116k szerintem, de ezeken már fenn sem akadok..

ez már több mint négy misi, de erről vélemény esetleg:

Hát szépek...de fotó alapján már semmi nem megállapítható, hiszen fiatalok nagyon...és szépek, főleg az első! Asszem a váltó a szűk keresztmetszet, főleg a chip miatt. (mint a fórumról tudjuk, nem bírja a váltó a nyomatékot!?...és a lóerőt??) Szerintem gyorsan rövidre lehet zárni egy márkaszervízben a dolgot!! holnap megyünk az Őrs fele, ha nyitva vannak még du beugrok, megnézem a Fehér úti kereskedést.... Megnézem kívül belül, ha szép, nincs nyoma komoly sérülésnek, akkor érdemes megvizsgálnod egy márkakereskedőnél oszt GYÍ

ui.: marhára tetszik az elsőnél az alu váltógomb! Manuálra is lehet kapni?? tudja vki? Mennyi és hol?? (ha nem találok gyárit, esztergáltatok vmi egyedit, gravírozott emblémával! :twisted: )

Üdv,

Labi

2007.09.02. 01:10

légrugó ügyben (ha még aktuális):

ha jól tudom, a 28i, 40i és a 30d touringban volt széria a automata szintszabályozás. ha minden igaz, ez egy (kettő) légrugóból, egy kompresszorból meg egy vezérlőegységből áll. a "légrugó" tkp egy gumizsák, ami idővel elöregszik ,így azt biztos előbb-utóbb cserélni kell. és ha az egyik elszáll (mókásan néz ki, amikor leül a hátulja...), akkor ajánlatos mindkettőt cserélni, mert hamarosan a másik is el fog durranni. darabja 50k körül van, ami nem olcsó, de azért nem is a horror kategória. a szervízben nekem azt mondták, hogy a légrugón kívül a többi nem szokott tönkremenni (na az tényleg horror lenne, a kompresszor kb 250k), ők csak egyszer láttak olyat, az is egy X5-ben volt...
Hozzászólás küldése

VigLink badge