Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.02.24. 17:23

Csak aztán utánad ne küldje a kutyát :lol:

2008.02.28. 19:07

tom írta:2.Honnan tudom megállapítani,hogy az M-es alufelni eredeti vagy replika-e?

A belső oldalán kell lennie egy BMW jelnek meg ETK számnak. Legalábbis szerintem. Másvalaki?

2008.02.28. 19:30

ytse írta:
tom írta:2.Honnan tudom megállapítani,hogy az M-es alufelni eredeti vagy replika-e?

A belső oldalán kell lennie egy BMW jelnek meg ETK számnak. Legalábbis szerintem. Másvalaki?

A külső felén van!Bmw feliret ET szám ami a gyári felnin általába IS nek írnak, méret 7JX17 vagy más méret.

2008.04.28. 21:35

Bekapcsolt klímánál, ha időnként nem jön a hideg levegő, sőt olykor meleget fúj a ventillátor, akkor lehet ez a süni hibája, vagy valami más?

2008.04.28. 21:44

VZoltan írta:Bekapcsolt klímánál, ha időnként nem jön a hideg levegő, sőt olykor meleget fúj a ventillátor, akkor lehet ez a süni hibája, vagy valami más?

A süni nem foglalkozik a hideg meleggel csak a ventilátor fordulat számával.

2008.04.29. 08:35

admin írta:
VZoltan írta:Bekapcsolt klímánál, ha időnként nem jön a hideg levegő, sőt olykor meleget fúj a ventillátor, akkor lehet ez a süni hibája, vagy valami más?

Akkor mi lehet az ok? Belső hőmérséklet érzékelő, esetleg kevés a gáz és a nyomáskapcsoló lezár?

2008.04.29. 18:34

VZoltan írta:
admin írta:

Akkor mi lehet az ok? Belső hőmérséklet érzékelő, esetleg kevés a gáz és a nyomáskapcsoló lezár?

Ha nincs gáz akkor elméletileg a kompresor se indul el.
Lehet egyébként normális dolog is ez.Mert mivel automata a klíma próbálja tartani a beállított értéket 20C°-ot ha netán túlhűti és lemegy mondjuk 16C°-ra akkor ráfűt mivel próbálja tartani a kért 20C°-ot

2008.04.29. 18:50

Esetleg, a külső hőszenzor cserélve volt, és nem forrasztották a vezetéket össze . Mikor meleget fúj a külsö hőmérséklet mérő hány fokot mutat ?

Klíma javítás

2008.04.29. 19:14

Sziasztok!

Én tudok egy megbízható klímaszerelőt, a baj csak az, hogy Dombóváron van (Bp-től 180km). Viszont nyugodtan rá lehet bízni az autót, és árban sem olyan lehúzós, mint a pestiek többsége! Ha valakit érdekel, szívesen megadom az elérhetőségeit!

Üdv,
szpbmw

2008.04.29. 21:47

szilagyi írta:Esetleg, a külső hőszenzor cserélve volt, és nem forrasztották a vezetéket össze . Mikor meleget fúj a külsö hőmérséklet mérő hány fokot mutat ?

Normálisat, nem változik meg a korábbi érték. Egyébként van amikor röviddel a bekapcsolás után is csinálja, viszont akkor nem nagyon fordulhat elő a túlhűtés.

Re: Klíma javítás

2008.04.30. 06:16

szpbmw írta:Sziasztok!

Én tudok egy megbízható klímaszerelőt, a baj csak az, hogy Dombóváron van (Bp-től 180km). Viszont nyugodtan rá lehet bízni az autót, és árban sem olyan lehúzós, mint a pestiek többsége! Ha valakit érdekel, szívesen megadom az elérhetőségeit!

Üdv,
szpbmw

Szia szpbmw!
Részben dombóvári vagyok, megtudnád adni a klímaszerelő elérhetőségét?

Köszi

2008.05.29. 22:14

A nyár kapcsán jön a klíma tisztitás.

Hogy kell csinálni, otthon vagy műhely.
Ha otthon akkor habbal vagy gázossal ill. milyen márkával stb...

PMiki

2008.05.29. 22:39

PMiki írta:A nyár kapcsán jön a klíma tisztitás.

Hogy kell csinálni, otthon vagy műhely.
Ha otthon akkor habbal vagy gázossal ill. milyen márkával stb...

PMiki

én bementem a lángba, megvetem ami volt (azt hiszem wynn's), és a ház előtt megoldottam :D az eredménnyel teljesen elégedett voltam (ha a klíma fertőtlenítésére gondolunk): a szag eltünt. olyannyira, hogy a tavalyi művelet után az idei bekapcsoláskor (még) nem jött elő.

2008.05.29. 22:43

Sziasztok!

Kérdésem a következő, mitől lehet az hogy bekapcsolt klímánál kb 10 másodpercenként bekapcsol a ventilátor olyan 3 másodpercig megy, és elég érdekes hangot ad..(zajos) Ennek így kell működni? lehet hogy túlreagálom de kívülről kicsit helikopteres. vagy rosszul állítom be? (digit klíma, a hópihét nyomom rá) bocs a tudatlansá :? gomért..

2008.05.29. 22:54

Bali írta:Sziasztok!

Kérdésem a következő, mitől lehet az hogy bekapcsolt klímánál kb 10 másodpercenként bekapcsol a ventilátor olyan 3 másodpercig megy, és elég érdekes hangot ad..(zajos) Ennek így kell működni? lehet hogy túlreagálom de kívülről kicsit helikopteres. vagy rosszul állítom be? (digit klíma, a hópihét nyomom rá) bocs a tudatlansá :? gomért..

a hang normális. először én is megijedtem, de megnyugtattak.
az, hogy 3 másodpercekig megy nem tudom normális-e, de arra tippelnék, hogy nem.

2008.05.29. 23:21

[a hang normális. először én is megijedtem, de megnyugtattak.
az, hogy 3 másodpercekig megy nem tudom normális-e, de arra tippelnék, hogy nem.[/quote]

Lehet hogy tovább megy mint 3 másodperc, de egy biztos hogy nem folyamatos hanem mindig csak rádolgozik. De azért KÖSZÖNÖM! :wink:

2008.05.30. 07:26

Bali írta:[a hang normális. először én is megijedtem, de megnyugtattak.
az, hogy 3 másodpercekig megy nem tudom normális-e, de arra tippelnék, hogy nem.

Lehet hogy tovább megy mint 3 másodperc, de egy biztos hogy nem folyamatos hanem mindig csak rádolgozik. De azért KÖSZÖNÖM! :wink:[/quote]

Majdd ha melegebb lesz akkor meg csak néha fog megállni pár másodpercre...:)
Ha lessz egy kis időd akkor lesdd meg működés közben a ventilátort mert amit irsz,hogy hangos meg ki-be kapcsol az lehet,hogy csak a kis fordulatról teszi fel magát a legmagasabbra és te azt érzed annak,hogy ki iilletve bekapcsol...
azt hiszem 99-elejéig szerelték az E39-eket 3 fokozatú ventillátorral...
a késöbbi nem tudom,hogy hány sebességes de állitólag "a venti-motornál már van valmi + elektronika is" és az már a feszűltséggel játszik...

2008.05.30. 08:09

[
Ha lessz egy kis időd akkor lesdd meg működés közben a ventilátort mert amit irsz,hogy hangos meg ki-be kapcsol az lehet,hogy csak a kis fordulatról teszi fel magát a legmagasabbra és te azt érzed annak,hogy ki iilletve bekapcsol...
a késöbbi nem tudom,hogy hány sebességes de állitólag "a venti-motornál már van valmi + elektronika is" és az már a feszűltséggel játszik...[/quote]

Meg fogom nézni, Köszi!

2008.05.30. 09:51

strobi írta:
Bali írta:[a hang normális. először én is megijedtem, de megnyugtattak.

Lehet hogy tovább megy mint 3 másodperc, de egy biztos hogy nem folyamatos hanem mindig csak rádolgozik. De azért KÖSZÖNÖM! :wink:

a késöbbi nem tudom,hogy hány sebességes de állitólag "a venti-motornál már van valmi + elektronika is" és az már a feszűltséggel játszik...[/quote]

Helló!

Sajnos a szerelő nem csinálta meg a ventilátort.3 fokozatú és az lenne a hibája,hogy
jobbra-balra mozdul és elindul,de néha csak segítséggel indul.
Kérdésem lenne,hogy ez az ellenállás cseréjével megoldódik?

2008.05.30. 10:27

Anti520i írta:
Helló!

Sajnos a szerelő nem csinálta meg a ventilátort.3 fokozatú és az lenne a hibája,hogy
jobbra-balra mozdul és elindul,de néha csak segítséggel indul.
Kérdésem lenne,hogy ez az ellenállás cseréjével megoldódik?

Ha a klima bekapcsolására magától elindúl illetve néha csak kézi segitséggel indul meg az szerintem nem ellenálás baj hanem inkább a motorod lett kefés... azt egy szakszerű elektromos tudja orvosolni...
Nekem sajnos ellenálásosra vágta magát és az 11.500Ft körűl van a BMW-nél... :oops:
Hozzászólás küldése

VigLink badge