2007.06.10. 14:18
houdini írta:A kézifék (szakszerűen rögzítőfék) használata automata váltós autónál is ajánlatos föleg akkor ha meredek lejtőn parkoluunk.Én ha ilyen helyen állok meg először N-be teszem,fék behúz,lábféket elengedem és ezután rakom P-be. Így a váltó rögzitője nem tud megfeszülni és a következő indításkor simán jön ki P-ből.
Na erre nagyon nem is gondoltam még:) bár erre alföldön kevés a domb de majd akkor néha használom azt a kéziféket is
2007.06.11. 11:49
Nagy meglepetésemre a 740i első fékje teljesen ugyanaz a rendszer, mint offtopik-kisautómban (Corsa B) is van... csak kicsit nagyobb

.
Viszont fura, hogy egy ekkora tömegű autón a féknyereg gumihüvelyen úszik...

Teljesen jól fog, sosem éreztem hiányt fékhatásban, de azért mégis valami stabilabbat képzeltem volna.
(Előző, szintén offtopik autómban (Au..) fémhüvelyben úszó fék volt (Girling))
2007.06.29. 20:08
hi.
valaki hozzaerto mondja meg nekem a frankot: tegnap kiserletet tettem szerelocserere, akit ugy ajanlottak, de meg korabban sose lattam
lassan idoszeru a fekfolyadek-csere meg a tarcsa/betet. azt mondja nekem, mikor emlitem, hogy akkor le kene engedni a materiat, aztan az ujat bele, hogy hat azt ok nem ugy szoktak, mert akkor fellevegosodik az egesz, hanem hogy csak fokozatosan kicsit engednek belole, kicsit hozzaontenek, es a vegen, ha belement a kivant mennyiseg, akkor ott van vege.
erre mondtam azt, hogy meg atgondolom.
----
szerintetek nem keveredne az uj folyadek a regivel, mikor fentrol utanacsurgatjak? mer k*rvara meglepodnek! azert ez nem ugy van, mikor olajra ontunk vizet, aztan az egyik feltelepszik a masik tetejere...
2007.06.29. 21:34
atizba írta:hi.
valaki hozzaerto mondja meg nekem a frankot: tegnap kiserletet tettem szerelocserere, akit ugy ajanlottak, de meg korabban sose lattam
lassan idoszeru a fekfolyadek-csere meg a tarcsa/betet. azt mondja nekem, mikor emlitem, hogy akkor le kene engedni a materiat, aztan az ujat bele, hogy hat azt ok nem ugy szoktak, mert akkor fellevegosodik az egesz, hanem hogy csak fokozatosan kicsit engednek belole, kicsit hozzaontenek, es a vegen, ha belement a kivant mennyiseg, akkor ott van vege.
erre mondtam azt, hogy meg atgondolom.
----
szerintetek nem keveredne az uj folyadek a regivel, mikor fentrol utanacsurgatjak? mer k*rvara meglepodnek! azert ez nem ugy van, mikor olajra ontunk vizet, aztan az egyik feltelepszik a masik tetejere...
Pedig ezt igy szokták csinálni!
Általába egy liter belemegy és minden keréknél engedni kell körbe körbe és fönt tölteni.De valaki írta azt is hogy modikal még az abs szivatyut is müködteték.De enélkül is mükszik.
2007.07.02. 14:46
huh. hat akkor en kerek elnezest
meg jo, hogy nem kezdtem el ott vitazni, csak magambol csinaltam volna hulyet
2007.07.10. 22:04
hátso keréken fékcsö csere volt nem tudjuk lelégteleniteni
a jelenség a kovetkezö
Állo motornál minden OK de járomotornál a pedál
lassan bemegy a padloig
mi lehet a baj? segitsetek!!
2007.07.10. 22:15
jojo írta:hátso keréken fékcsö csere volt nem tudjuk lelégteleniteni
a jelenség a kovetkezö
lassan bemegy a padloig
Nyisd ki a jobb hátsó kerék légtelenítőjét, és addig pumpáld amíg fel nem tellik.
(közben folyamatossan töltögesd!)
Csak utána légtelenítsd!
2007.07.10. 22:25
már sajnos többször körbe légtelenitettuk
de lehet hogy rosszul azt is hallottam hogy
elol el kellrontani mert nagyobb a nyomás
és amikor a hátso OK utánna az elsöt kell
légteleniteni igaz lehet?
2007.07.10. 22:33
jojo írta:már sajnos többször körbe légtelenitettuk
de lehet hogy rosszul azt is hallottam hogy
elol el kellrontani mert nagyobb a nyomás
és amikor a hátso OK utánna az elsöt kell
légteleniteni igaz lehet?
Mindig a legtávolabbival kell kezdeni!!!!!!
Utána szépen sorba!
De előtte töltsd fel!!!
2007.07.11. 08:41
valoszinü kopásnélküli betétet rakott
a szerelö be ezért mindig világit a
müszerfalon kogy lehet kikapcsolni?
hogy ne világitson az ujjabb betét cseréig?
adjatok tippet koszike!!
2007.07.11. 12:27
jojo írta:valoszinü kopásnélküli betétet rakott
a szerelö be ezért mindig világit a
müszerfalon kogy lehet kikapcsolni?
hogy ne világitson az ujjabb betét cseréig?
adjatok tippet koszike!!
Az a legegyszerűbb, ha beraksz egy kopásjelzőt. Ha gányolni akarsz mindenképp, akkor a régi kopásjelzőre kell ráeszkábálni egy ellenállást.
2007.07.11. 18:00
Üdv !
hátsó gumifékcsö csere után a jelenség a következö
a motornem jár a fék kemény és fönt áll meg ahol kell
járomotornál fönt fog de lassan be süpped, ma kinunkban
már a föfékhengert is felujjitottuk de kiderült hogy jo volt
megvasaltuk,20x légtelenit mégis ez a jelenség.
A BMW serviz disel tipus hibának mondja,ha 1x megbontják
ez lesz. szerintetek ez igaz?
Hát a Friccek hogy raktákössze hogy eddig jol muködott
Segitsetek!!!
2007.07.11. 21:54
A BMW serviz disel tipus hibának mondja,ha 1x megbontják
ez lesz. szerintetek ez igaz?
Hát a Friccek hogy raktákössze hogy eddig jol muködott
SZERINTEM LEVEGŐS.
2007.07.12. 13:00
jojo írta:hátso keréken fékcsö csere volt nem tudjuk lelégteleniteni
a jelenség a kovetkezö
lassan bemegy a padloig
Nekem is ugyan ez a jelenség,csak nem volt fékcső csere. A fékpedál (ha nyomom) járó motornál szépen lassan (nagyon lassan) megy lefele, de nem padlóig. A szerelő azt mondta, hogy a főfékhengerben megkoptak a tömítőgyűrűk és a fékfolyadék szépen átszivárog a dugattyú másik oldalára és elmegy a folyadék nyomása.
2007.07.15. 14:53
Túlvagyok a fékbetét cserén 2 napja.
Mind a 4 lett cserélve, mennyi idő mire összekopik a cucc??Kicsit kezd idegesiteni, hogy a fékhatás messze nem a régi és kis fékezésnél is már olyan hangja van mikor huzamosabb időn át fékezek elég leményet, szóval mintha túlmelegedett volna.
Bekopik ez valaha vagy mehet vissza service???
Bal oldali motorbakom totál szétszakadt, aztis kicserélték és mintha az auto is ki lenne cserélve!!
2007.07.15. 20:25
Hero írta:Túlvagyok a fékbetét cserén 2 napja.
Mind a 4 lett cserélve, mennyi idő mire összekopik a cucc??Kicsit kezd idegesiteni, hogy a fékhatás messze nem a régi és kis fékezésnél is már olyan hangja van mikor huzamosabb időn át fékezek elég leményet, szóval mintha túlmelegedett volna.
Bal oldali motorbakom totál szétszakadt, aztis kicserélték és mintha az auto is ki lenne cserélve!!

olyan 500km-t mondtak nekem annak idején a teljes összekopásra (ha nem volt a tárcsa cserélve).
2007.07.18. 19:49
Hát akkor az még odébb lesz, de akkor várok még ha utánna is ratyi lesz akkor megyek vissza.
Köszi az infót!
2007.07.20. 14:18
efer írta:Hero írta:Túlvagyok a fékbetét cserén 2 napja.

olyan 500km-t mondtak nekem annak idején a teljes összekopásra (ha nem volt a tárcsa cserélve).
Olyan nagy különbséget azért nem volna szabad érezned, szerintem inkább arról van szó, hogy más minőségü betét került bele. Nem lehet hogy keményebb betéteket vettél bele?
Egyébbként nekem is ma cseréltek betéteket az E60-on elöl, és csak annyit mondtak, mint amit szoktak hogy az első 200km-en finoman fékezzek, amíg össze nem kopik, mert ilyenkor megégethetem. Nincs számot tevő különbség a fékhatás között!
2007.07.20. 16:49
Gyári betétek kerültek bele, mint eddigis, nemtudom mi lehet velük a problem :S
De még az 500 km nincs meg maj utánna megyek vissza
2007.07.20. 18:18
Akko' nagy gond nem lehet.

lehet a tárcsádon picit mélyebbek már a barázdák. Ha nem muszály ne satuzz vele egyenlőre!