Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Váltás asztali nézetre
Hozzászólás küldése

Szervíz intervallum lenullázása.

2006.07.24. 21:16

Üdv!

Tud valaki arról valamit, hogy hogy a legegyszerűbb "lenullázni" a szervíz intervallum kijelzőt? Működik E39-nél is a "rövidre zárom a megfelelő helyen és 10mp ráadom a gyújtást és kész" megoldás??
((Nem kontárkodás miatt!! Csak nem látom értelmét, hogy egy egyszerű olajcsere miatt szervízbe vigyem az autót és lehúzzanak.))

2006.07.24. 21:29

Resetting the SI:

To reset the service indicator after performing an oil-service or an inspection:
1. With the ignition off connect pin 7 (SI reset) with pin 19 (gnd). Remeber to fuse this wire or to use a resistor just to be safe.
2. Turn the ignition to position 2.
3. Pull the wire out after about 5 seconds to get an oil reset or 10 seconds for an inspection reset.
3. Now replace the cap on the diagnostic connector.
4. Turn off the ignition.

Re: [u][b]Szervíz intervallum lenullázása.[/[/u]b]

2006.07.24. 21:29

svan írta:Üdv!

Tud valaki arról valamit, hogy hogy a legegyszerűbb "lenullázni" a szervíz intervallum kijelzőt? Működik E39-nél is a "rövidre zárom a megfelelő helyen és 10mp ráadom a gyújtást és kész" megoldás??
((Nem kontárkodás miatt!! Csak nem látom értelmét, hogy egy egyszerű olajcsere miatt szervízbe vigyem az autót és lehúzzanak.))

Hi,
aha műxik. Attól függ milyen évjárat. 99 előtt kábel és csatlakozó, utána műszerfalról lehet. Bár volt egy átmenet, az enyém 99-es, de még kábel kell hozzá. Hogy pontosan melyikbe kell azt nem nem tudom, mert egy ismerősöm csinálta. De tuti van itt aki tudja.

Sepi

2006.07.24. 21:38

Ja ujabb tipusoknál állitólag titkos menüből is lehet nulázni!

Re: [u][b]Szervíz intervallum lenullázása.[/[/u]b]

2006.07.24. 21:43

Sepi írta:
svan írta:Üdv!

Hi,
aha műxik. Attól függ milyen évjárat. 99 előtt kábel és csatlakozó, utána műszerfalról lehet. Bár volt egy átmenet, az enyém 99-es, de még kábel kell hozzá. Hogy pontosan melyikbe kell azt nem nem tudom, mert egy ismerősöm csinálta. De tuti van itt aki tudja.

Sepi

Megelőztél! :D

2006.07.26. 21:58

Enyém 99'júliusi,valkaki még 1szer légyszi mondja el magyarul,hogyan kell lenullázni .köszi :D

2006.07.27. 20:53

Kristof80 írta:Enyém 99'júliusi,valkaki még 1szer légyszi mondja el magyarul,hogyan kell lenullázni .köszi :D

A letöltések közöt van egy leírás!

2006.07.27. 21:30

Az a leírás '96-os gépen is műkszik??
Mert amit nekem javasoltak azt a motortérbe kell csinálni.

Attila.

2006.07.27. 21:39

svan írta:Az a leírás '96-os gépen is műkszik??

Attila.

Szerintem neked a rövidre zárós a jó!! Az OBD csatin a motortérbe.

2006.07.27. 21:44

Köszönöm :!: :!:
(azzal kárt nem lehet tenni ugye?)
Attila.

2006.07.27. 21:45

admin írta:
svan írta:Az a leírás '96-os gépen is műkszik??

Attila.

Szerintem neked a rövidre zárós a jó!! Az OBD csatin a motortérbe.

Én úgy tudom, hogy azt lehet műszerfalról nullázni, aminek az újabb műszerfala van (nagy kijelző).
De lehet hogy nem jól tudom. Ez esetben én kérek elnézést... :P :P :P

Sepi

2006.07.28. 07:57

Hi all
felnyomtam a letöltések közé a leírást hogy, milyen módon lehet nullázni az olajszervízt a 2000/08 utáni modelleken. Sok sikert.

2006.09.06. 22:23

Leírná valaki,hogy a rövidrezárós módszert hogy kell csinálni? Azt se tudom melyik az az OBD csatlakozó.A segítséget előre is köszönöm.

2006.09.06. 22:57

Zoli írta:Leírná valaki,hogy a rövidrezárós módszert hogy kell csinálni? Azt se tudom melyik az az OBD csatlakozó.A segítséget előre is köszönöm.

Itt találsz egy kis infót:
http://www.bmwtips.com/tipsntricks/reset-plug/reset.htm

Itt a tippek között találsz róla leírást:
http://www.bmw-style.de/

És még egy kis infó Magyarul:
http://www.bmwbonto.hu/szer.htm

2007.01.09. 20:40

Sziasztok !!

A szevizintervallumot a következő képpen lehet nullázni.
Egyes típususoknála motortérben lévő szervízcsatiban
(jobb elsö tornyon) meg kell keresni a 7 számu csatlakozó
pontot.Ezt a 7számu pontot próbalámpa segítségével le kell
testelni miután rá tetted a gyujtást (kb 10mp).Egyszerübben
próbalámpa csipeszes része 7pont áram kereső tüske pedig test.
Másik típusoknnál pedig (ahol az indikátor a kilóméter orában
helyezkedik el)ott a kilóméter nulllázó segítségével történik
a művelet.
Sok sikert!!!
Mindenki csak saját felelőségére!!

2007.03.30. 15:14

admin írta:Resetting the SI:

To reset the service indicator after performing an oil-service or an inspection:
1. With the ignition off connect pin 7 (SI reset) with pin 19 (gnd). Remeber to fuse this wire or to use a resistor just to be safe.
3. Pull the wire out after about 5 seconds to get an oil reset or 10 seconds for an inspection reset.

Tegnap esedékes volt nálam is ez a visszaállítás. Egy kicsit egyszerűbb megcsinálni, mint ahogy ez az infó leírja (bocs Admin, nem ellened... :wink: ).
Eszerint IGNITION OFF állapotban kell az ellenállással biztosított vezetéket csatlakoztatni, majd 2-es állapotba a kulcsot, és légy gyors a 3 sec miatt :)
Nálam így is ment:
1. Kulcs 2-es állapotba
2. Síma vezeték a 7-es és a 19-es pont közé (nem kell védelem, fesz.kontakt jön létre a két pont között, nem folyik nagy áram és elég bénának kell lenni egy akármilyen rövidzár okozásához. A lényeg, nem kell fosni, csak dugni :) )
3. A vezetéket eltávolítani 3 sec (oilservice reset) v. 12 sec (inspektion) után. Nálam 3-5 sec volt, csak oilservice.
4.Csatlakozó tetejét visszarakni.
5. Kocsiba be, rögtön látod az 5 szép zöld LED-et világítani (ha nem hibás valamelyik :twisted: )

2007.03.30. 22:50

Chrys írta:

Tegnap esedékes volt nálam is ez a visszaállítás. Egy kicsit egyszerűbb megcsinálni, mint ahogy ez az infó leírja (bocs Admin, nem ellened... :wink: ).
Eszerint IGNITION OFF állapotban kell az ellenállással biztosított vezetéket csatlakoztatni, majd 2-es állapotba a kulcsot, és légy gyors a 3 sec miatt :)
Nálam így is ment:
1. Kulcs 2-es állapotba
2. Síma vezeték a 7-es és a 19-es pont közé (nem kell védelem, fesz.kontakt jön létre a két pont között, nem folyik nagy áram és elég bénának kell lenni egy akármilyen rövidzár okozásához. A lényeg, nem kell fosni, csak dugni :) )
3. A vezetéket eltávolítani 3 sec (oilservice reset) v. 12 sec (inspektion) után. Nálam 3-5 sec volt, csak oilservice.
5. Kocsiba be, rögtön látod az 5 szép zöld LED-et világítani (ha nem hibás valamelyik :twisted: )

Igaz!

Én már 2x csináltam, és működik! Gyújtás rá, egyszerű drót a 7 és 19 likba be és nekem mondjuk mindig kb 10 mp kellett. Kiveszed és kész világít mind az 5 zöld. először fostam nagyon de kárt nem lehet tenni szerintem, ha jókat zársz össze. Meg vannak számozva a lukak.

2007.03.30. 23:40

Chrys írta:

Nálam így is ment:
1. Kulcs 2-es állapotba

Nekem még drótse kell :lol: :lol: Mert müszerfalról lehet nulázni :!:

2007.03.31. 20:33

sikerült lenulláztam:DDDköszi a :help: -et,túl vagyok életem első nullázásán,már akartam visszavinni a kocsit a szervizbe mer 3 hete cserélték az olajat de elfelejtették lenullázni.

2007.04.02. 15:35

Admin, egy 2002-es előnyét (előnyeit :wink: ) élvezed :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge