Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Váltás asztali nézetre
Hozzászólás küldése

Sperrdifi utolag

2007.06.19. 10:11

Udv a forumozoknak.
tudtok valakit, aki beszerelne nekem a kocsiba (530d touring) egy sperrdifit?
koszi

(uj temaban hogy tudom ezt berakni? probaltam, de csak egy ures panel jott fel, uzenet nelkul)

2007.06.19. 14:12

Beraktam új témába :wink:

Re: Sperrdifi utolag

2007.06.19. 14:34

atizba írta:Udv a forumozoknak.
tudtok valakit, aki beszerelne nekem a kocsiba (530d touring) egy sperrdifit?
koszi

(uj temaban hogy tudom ezt berakni? probaltam, de csak egy ures panel jott fel, uzenet nelkul)

Szia! Helyileg hol lenne optimális?

Sperrdifi

2007.06.24. 18:24

Hali mindenkinek!

Nem tudjátok létezik sperdifi E39-re az m5-ön kivűl?!
ha igen akkor engem az 5.40-re érdekelne egy....:):):)

Vajon elég lenne csak a difit cserélni vagy elektronikát is kellene??? "Ha eggyáltalán létezik ilyen oosság"?!

köszi előre is a válaszokat.... :roll:

üdv.strobi.

Sperrdifi

2007.06.24. 18:26

ja az oosság az okosság akarna lenni....:)

2007.06.24. 22:36

Tudtommal E39-hez nincs sperdifi, még az M5-höz sincs...

2007.06.24. 23:52

Hi ! Ha valaki veszi a fáradtságot és szerez 1 normál difit és feláldozza a tudomány oltárán , akkor lehet találni szakit aki megcsinálja bele a feszített speert . Mi is így csináltattuk a versenyautóba. Amúgy , én jártam vele utcán , de szerintem ,jól gondolja meg mindenki! 1 idő után kicsit uncsi a gumicsere és az , hogy nem bírsz rendesen kanyarodni csak kilinccsel előre! Jó buli és én is imádom , de nem minden kereszteződésben! Javaslom,hogy ha van rá mód, elöbb próbáljátok ki egy coci off autón és majd meglátjátok,hogy miről beszélek. Szerintem,utcára felesleges !

EZZEL SENKIT NEM AKAROK LEBECSŰLNI,VAGY LENÉZNI!!!!!

2007.06.25. 17:03

@efer
kösz a segitseget!

@kbhont
elvileg mind1, barhol az orszagban, de sajnos csak hetvegen erek ra: szombat-vasarnap

@tanktaz
bevallom oszinten, nem neztem utana, hogy milyen rendszeru a BMW sperr-je, ezert toled kerdezem: miert enne a gumit jobban? a sperr allandoan fixrezarja a hatso tengelyt, nem pedig csak akkor, ha megcsuszik vmelyik kerek?

udv mindenkinek - atizba

2007.06.25. 21:46

tanktaz írta:Hi ! Ha valaki veszi a fáradtságot és szerez 1 normál difit és feláldozza a tudomány oltárán , akkor lehet találni szakit aki megcsinálja bele a feszített speert . Mi is így csináltattuk a versenyautóba. Amúgy , én jártam vele utcán , de szerintem ,jól gondolja meg mindenki! 1 idő után kicsit uncsi a gumicsere és az , hogy nem bírsz rendesen kanyarodni csak kilinccsel előre! Jó buli és én is imádom , de nem minden kereszteződésben! Javaslom,hogy ha van rá mód, elöbb próbáljátok ki egy coci off autón és majd meglátjátok,hogy miről beszélek. Szerintem,utcára felesleges !

Hali tanktaz!

Nekem E36 325i alatt volt sperdifi és hát mitnemondjak tudnám szeretni az 540 alatt is én
4 évig autóztam kilinccsel előre "persze csak ha akartam" szerintem lehet normálisan is autózni sperrel is csak meg kell szokni,hogy hamar eldobja a hátsóját de ezt egy kis ellen kormánnyal szépen lehet korigálni..... :D :D :D :lol:

Ha nem verettem akkor nem kellett hamar ccserélni a gumikat de az sajna ritkán volt..:)

Na mindegy ha nincs gyári akkor jó az ami van..:(

Szerintem az M5 az sperdifis.... szerintem!!! "nem én vagyok a csirkés fiú az RTL klub-ról" Szerintem!!!

üdv.strobi.

2007.06.25. 23:14

CoYoTe írta:Tudtommal E39-hez nincs sperdifi, még az M5-höz sincs...

hirtelen azt találtam, hogy az M5-ben egy 25%-os mechanikus sperrdifi van 3,15-ös áttétellel. mivel az 530d-é 2,35 (automatával 2,81), adódhatnak problémák, ha csak egyszerűen alárak az ember egy M5 difit...

kicsit jobban utánanázve már bonyolultabb a helyzet: az árlistákban a M3-nál, illetve az E60 M5-nél kifejezetten írják alapfelszerelésként az M-Differentialsperrét, de az E39 M5-nél kifejezetten nem írják. lehet, hogy tényleg nem volt egyáltalán az E39-hez sperr?

2007.06.26. 00:39

efer írta:lehet, hogy tényleg nem volt egyáltalán az E39-hez sperr?

minden megtortenhet, de elegge meglepne...

@strobi
neked a 325i-ben nem volt menetstabilizalo?

2007.06.26. 15:40

atizba írta:
efer írta:lehet, hogy tényleg nem volt egyáltalán az E39-hez sperr?

minden megtortenhet, de elegge meglepne...

@strobi
neked a 325i-ben nem volt menetstabilizalo?

Hello atizba!

Nem volt abba még kipörgésgátló sem...:) Hál istennek!!!

Volt benne manuál klima,abs,servo,elektromos ablak+tükör na meg alényeg a SPERDIFI...:)

üdv.strobi.

-------ja és kilinccsel előre-------

2007.06.26. 16:33

tanktaz írta:Hi ! Ha valaki veszi a fáradtságot és szerez 1 normál difit és feláldozza a tudomány oltárán , akkor lehet találni szakit aki megcsinálja bele a feszített speert . Mi is így csináltattuk a versenyautóba. Amúgy , én jártam vele utcán , de szerintem ,jól gondolja meg mindenki! 1 idő után kicsit uncsi a gumicsere és az , hogy nem bírsz rendesen kanyarodni csak kilinccsel előre! Jó buli és én is imádom , de nem minden kereszteződésben! Javaslom,hogy ha van rá mód, elöbb próbáljátok ki egy coci off autón és majd meglátjátok,hogy miről beszélek. Szerintem,utcára felesleges !

A feszített sperr alatt gondolom valami hézagolást kell érteni, nem tűnik túl profi megoldásnak, persze a semmihez képest jó, csak a baj az állandó záráson van, hiszen állandóan elő van feszítve a szerkezet.
A gyári BMW sperrnek (legalábbis E36-ig bezárólag) csak az egyik része az állandó előfeszítésű elem, ez alig veszi ki a részét a zárásból. A másik rész a nyomatékra záró rész. Ezt utólag egy difibe beletervezni lehetetlen, az egyedüli megoldás a sperr betét. E36-ig bezárólag "egyszerűen" le kellett venni a tányérkereket, átteni a sperr betétre, esetleg hézagolni a fogaskerék illeszkedés miatt és kész. A gumi nem a sperr jelenléte miatt kopik, mert a gyári sperr nyomatékra zár, hanem amiatt, hogy ha az autóban van sperr, akkor a kilincselést nem tudja megállni az ember. :-)
Szerintem utcára is jó, mi megcsináltuk 40%-osra a gyári 25%-ost, és azzal sem fogyott jobban a gumi. Esőben meg tud lepni egy gyakorlatlan sofőrt, gondolom ezért is került ki az extralistából az E38-tól.
Az E39 M5-ben és E46 M3-ban a sperrt módosították, hidraulikus lett, kicsit másképp működik, de az eredmény ugyanaz.
A régi (e30-e32-e34- e36) BMW sperrbetéteket/komplett sperrdifit fel lehet használni egy E39 sperresítésére, a neten van néhány példa rá.

Bömbölö

2007.06.26. 18:51

Jól gondolod, hézagolásról van szó,de nem sufnituning. Mivel nekünk verseny célra kellett, ez volt a legtökéletesebb megoldás. Azzal viszont fogyott a gumi utcán az állandó feszítés miatt. A nyomatékra záró sokkal megbocsátóbb és autózhatóbb is,ez igaz. Viszont ez max gyáriban létezhet ha létezik.

2007.06.26. 21:34

tanktaz írta:Jól gondolod, hézagolásról van szó,de nem sufnituning. Mivel nekünk verseny célra kellett, ez volt a legtökéletesebb megoldás. Azzal viszont fogyott a gumi utcán az állandó feszítés miatt. A nyomatékra záró sokkal megbocsátóbb és autózhatóbb is,ez igaz. Viszont ez max gyáriban létezhet ha létezik.

Félre ne értsd, egy olyan autóban, amiben semmilyen gyári megoldás nem létezett, abban nem gányolás az előfeszítés, ám kérdés, hogy meddig bírja a difi. Versenypályán persze kellemetlen, ha elromlik, de mi ez ahhoz képest, ha pl. egy családi kiránduláson adja meg magát a difi, mondjuk a horvát tengerparton tele csomagokkal 2 gyerekkel. Tehát közútra én nem használnám az előfeszítéses megoldást.
Mint ahogy a régi időkben előfordult a Zsigulik esetén, hogy homokot szórtak a difibe. Önzáró volt egy darabig, aztán hátsó hídcsere.

Bömbölö

2007.06.27. 11:03

Bombolo írta:Szerintem utcára is jó, mi megcsináltuk 40%-osra a gyári 25%-ost, és azzal sem fogyott jobban a gumi. Esőben meg tud lepni egy gyakorlatlan sofőrt, gondolom ezért is került ki az extralistából az E38-tól.

hello Bombolo, ezek a szamok mit jelentenek, 40% meg 25%?

Bombolo írta:Az E39 M5-ben és E46 M3-ban a sperrt módosították, hidraulikus lett, kicsit másképp működik, de az eredmény ugyanaz.
A régi (e30-e32-e34- e36) BMW sperrbetéteket/komplett sperrdifit fel lehet használni egy E39 sperresítésére, a neten van néhány példa rá.

na igen, mostmar csak az a kerdes, hogy akad-e valaki aki az *en* automba beszereli :D

egyebkent a hidraulikus az nem valami hasonlo elven mukodik, mint a Subaruk viszko rendszere? mert akkor ha valasztani lehet, en egy olyat szeretnek... :wink:

2007.06.27. 17:20

atizba írta:hello Bombolo, ezek a szamok mit jelentenek, 40% meg 25%?...
...na igen, mostmar csak az a kerdes, hogy akad-e valaki aki az *en* automba beszereli :D

egyebkent a hidraulikus az nem valami hasonlo elven mukodik, mint a Subaruk viszko rendszere? mert akkor ha valasztani lehet, en egy olyat szeretnek... :wink:

A zárás mértéke adja meg, hogy mekkora nyomatékkülönbséget tud kompenzálni az eltérő tapadású kerekek között.
példa:
25%-os még éppen zár, ha az egyik kerék 37,5%-át, a másik 62,5%-át tudja átvinni a hajtónyomatéknak.
Mert 62,5-37,5=25
40%-os még akkor is zár, ha az egyik kerék 30%-át, a másik 70%-át tudja átvinni a hajtónyomatéknak.
Mert 70-30=40
Szerintem E39 M5 sperrt nem nagyon fogsz találni, általában a Németeknél is 3-400 Eur. És annak az áttétele nem lesz jó, még alakítani kell. Marad a régebbi sperrből átalakítás, de én nem tudok neked erre embert. :-(

Bömbölö

2007.06.27. 17:36

Hello Bombolo,
kosz az infokat! utolso kerdes jon :-)

milyen attetelre gondolsz az M5 sperr-nel, amin szerinted meg alakitani kell?

sejtettem kulonben, hogy ez egy osszetettebb dolog. azert is szerettem volna, ha kulon temaba kerul, hatha vki kesobb bejelentkezik, hogy o mar reszelt ilyet, es akkor konnyebben megtalaljuk egymast.
nagyon nem surgos, csak par napja volt egy szitu, aminel orultem volna, ha van sperr, es akkor jutott az egesz eszembe.

meg1x kosz!

2008.04.28. 01:23

Kár, hogy nem lehet külön sperrt rendelni, csak ezért nem fog az ember M-es bömbit venni, hogy legyen önzáró difije. Vagy mégis? :)

2008.06.14. 19:55

hat ja... mondjuk nem jo taktika bmw forumon a markat fikazni, de a "freude am fahren" meg hasonlo rohejes szlogeneket egy sperr difivel, mint aktiv vezetestechnikai elemmel, szerintem illene megtamogatni.

ha mas nem, legalabb a rendelheto opciok kozt...
Hozzászólás küldése

VigLink badge