![]() |
2012.12.14. 21:27
Kérdezi, eszi a vizet? Ja. 

2012.12.14. 21:44
bmw520ds írta: Gondoltam, Muha Ati a termosztáton fújt át, akkor én meg ezzel smárolok! Kézzel befogtam a termosztát helyét és a kis csövön fújtam jó erősen. Hihihi! Sziszegett, igaz, a seggem meg a szemem ki volt dülledve, de baja van!!! A másik darabot befogva, nem tudtam kifújni, mert nem sziszegett.
Na mindjárt jobb kedvvel álltam hozzá, hiszen kézzel fogható a történet
2012.12.14. 21:48
2012.12.14. 21:50
muhaati írta:bmw520ds írta: Gondoltam, Muha Ati a termosztáton fújt át, akkor én meg ezzel smárolok! Kézzel befogtam a termosztát helyét és a kis csövön fújtam jó erősen. Hihihi! Sziszegett, igaz, a seggem meg a szemem ki volt dülledve, de baja van!!! A másik darabot befogva, nem tudtam kifújni, mert nem sziszegett.
Na mindjárt jobb kedvvel álltam hozzá, hiszen kézzel fogható a történet
Ugye, az évek, meg a rutin!
2012.12.14. 21:52
2012.12.14. 21:57
2012.12.14. 22:01
jlaci74 írta:Nagyon tetszetős és tartalmas leírás, mint ahogy azt ds-től megszoktuk, sőt elvárjuk.
Már-már hamoriarpi szintű publikáció, súrolja annak szintjét, ( de csak alulról ...)
Javasolnám a topic címét bővíteni AGR / EGR ( mert sokan így ismerik ) és csatolt alkatrészei ( mert ugye itt sem az AGR -ről volt szó hanem a hűtőjéről )
Egyébként ötös, köszönöm Gabi!
2012.12.14. 22:17

2012.12.14. 22:29
2012.12.14. 22:37
admin írta:
Vazze nálatok nyár van!!
2012.12.15. 00:25
bmw520ds írta:admin írta:
Vazze nálatok nyár van!!
Ezek szerint Nálatok nincs. Mire készüljünk holnap?
2012.12.15. 09:04
Egy laikus számára ezek hengerfej probléma tünetek.
2012.12.28. 23:10
bmw520ds írta:Mi kerül ebbe újként 120000Ft-ba?
2012.12.28. 23:41
morv írta:Jó leírás!
bmw520ds írta:Mi kerül ebbe újként 120000Ft-ba?
Az árat tekintve nem bánom, hogy az enyémben nincs ilyen!
2012.12.29. 17:22
2012.12.29. 18:00
jlaci74 írta:
2012.12.29. 19:31
jlaci74 írta:
2013.01.03. 20:41
bmw520ds írta:Szerintem egy fontos dolog, ezért itt nem vesznek el a hozzá fűzött dolgok!
Észrevettem, szépen lassan fogy a hűtőközeg a kiegyenlítő tartályból.Több mint öt év alatt, sosem volt ilyen jelensége ennek a rendszernek! Ezért, arra gondoltam, biztosan a balesetből maradt valami hajszálrepedés a hűtőnél, vagy valamelyik vízcső sérült, esetleg öregszik.
Után tölteni talán két litert kellett mióta restaurálásból talpra állt.
Megjött ez a betyár hideg és egy reggel arra lettem figyelmes, hogy az utcában kifele hajtva, fehéres füsttel telik meg az elhagyott terület!Egészen a boltig húztam a jelet magam után. Ez nem elég hogy égő, de még aggodalomra adott okot, mi a fészkes fene ez a jelenség? Buszmegálló tele emberrel, szembejövő autók vezetői kerek szemmel néznek...
Mar az ideg. Nem tagadom.
Felhívom 204d1 barátomat, elnyűszítem neki, füstölök és már megint a szégyen!Kérdezi, eszi a vizet? Ja.
már akartam is kérdezni, de sehol nincs nyoma sérülésnek, szivárgásnak, folyásnak.
AGR hűtő.![]()
Hát akkor jó, majd cserélem...
Tegnap este kicsapta az agyam a biztosítékot, mert a mögöttem utazó jármű lámpájának fényét alig láttam a gőztől!![]()
Kinyitom a kiegyenlítőt alig van az alján hűtőközeg!Két litert kellett beleönteni. Ennek itt már fele sem tréfa! A motor élete forog fenn, de rövidítve!
Ma nekiálltam kicserélni.
Első nekifutással a viszkót és a védőburkolatot távolítottam el.
Uploaded with ImageShack.us
Két 32-es villáskulcs és bal menet amire figyelni kell!
A burkolatot két műanyag bolha fogja.
Mikor ezek eltávolításra kerültek, tánctér lett egyből! Igaz ez egy régebbi kép, de szemlélteti!
Szemrevételezem a szükséges szerszámok méretét, alakját a csavarkötések szerint. 13-as csillag és 6-os imbusz kulcs ami kell, illetve egy csavarhúzó amivel az AGR termosztát rögzítő gyűrűjét szét lehet pattintani, csak vigyázni kell az O gyűrű el ne guruljon, valamint, csak egyféle képen lehet majd összerakni! Kell még 6-os kulcs az AGR hűtő alsó csövéhez csatlakozó gumicső bilincsének oldásához. Négy darab M8-as csavar rögzíti a kipufogó gázok csövét, ennek a feje belső nyílású 6-os imbusz kellett hozzá, a hűtő rögzítősét szintén négy darab M8-as hatlapfejű csavar fogta, ehhez kell a 13-as csillag kulcs.
Természetesen a kipufogó gázok csövének illesztésénél lemeztömítés van mindkét oldalon, ezt vissza kell rakni! Meg biztos cserélni is a nagykönyv szerint, de ez most kimaradt. Hozzátenném, először azt gondoltam, az AGR szelep felé menő hajlított csövet elég lesz a bilincsénél lebontanom, mert az " új " egységen rajta van ez a könyök, de felszereléskor kiderült, fordítva van rá felszerelve, ezért kellett bontogatnom!
Lent is van.
A kiszerelt AGR hűtőt nézegetve, semmi érdemleges nem látszott! Gondoltam, Muha Ati a termosztáton fújt át, akkor én meg ezzel smárolok! Kézzel befogtam a termosztát helyét és a kis csövön fújtam jó erősen. Hihihi! Sziszegett, igaz, a seggem meg a szemem ki volt dülledve, de baja van!!! A másik darabot befogva, nem tudtam kifújni, mert nem sziszegett.
Na mindjárt jobb kedvvel álltam hozzá, hiszen kézzel fogható a történet!
Felszerelés egyszerű, ügyelni kell, hogy minden meg legyen húzva és semmi ne maradjon ki!
Vásároltam fagyállót és desztillált vizet és nekiálltam mixelni, egészen addig, amíg jónak gondoltam!![]()
Majd megint két liternyi folyadék kellett, mert a csövek elegáns lehúzásával nem vesződtem a sterilitással, jó az máshova is, kap újat! Légtelenítés gyerekjáték és felmelegítettem a jó állófűtés segítségével 80C fokra és megvizslattam, nehogy folyadék szivárgás legyen! Viszkót visszakapatni volt kicsit nehéz, de mikor megvan a kényelmes testtartás, pár menetet kell kulcsozni, a többit elintézi a motor beindítása után a fizika.
Az addig szellemként kísértő gőzfelhő eltűnt és elégedetten mentem lemosni a paripát, mert imádom, még ha ilyen ökörségek tarkítják is a kapcsolatunkat!
2013.01.03. 20:51
fgeri92 írta:
Szia
Nekem egy 2002es 525d-m van,kékes-fehér füstöt ad ki magából,de nem ennyire vészes mint az itt lejjebb található audis videón,és büdös is a kipufogó gáz ami kijön a kocsiból!!Elképzelhető hogy ugyan ez a baja vagy itt valami komolyabb probléma lesz szerintetek?
Üdv
2013.01.03. 21:00
bmw520ds írta:fgeri92 írta:
Szia
Nekem egy 2002es 525d-m van,kékes-fehér füstöt ad ki magából,de nem ennyire vészes mint az itt lejjebb található audis videón,és büdös is a kipufogó gáz ami kijön a kocsiból!!Elképzelhető hogy ugyan ez a baja vagy itt valami komolyabb probléma lesz szerintetek?
Üdv
Szia!
Ha ugyanezt produkálja, elképzelhető. De nem írtad hogy tűnik el a víz. Elsőre nekem sem csinálta ilyen drasztikusan. A víz viszont elkezdett fogyni lassan!