* *
Pontos idő: 2024.06.14. 17:35

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
H-betüs rövidítések

H Höhe
magasság
HA Hinterachse
hátsó tengely
HAG Hinterachsgetriebe
differenciálmű
Hall-IC Hall-Integrated-Circuit
Hall-IC
A Hall-jeladó egy mágneses hatásra működő kis teljesítményű elektronikus kapcsoló. Ennek részét képezi a Hall-IC. Az IC belsejében egy szilícium-kristály található, melyet ha mágneses erőtér ér, feszültség keletkezik rajta.
HC Kohlenwasserstoff
szénhidrogén
HD Hochdruck
nagynyomású
Herstellungsdatum
gyártás időpontja
HDC Hill Descent Control
lejtmenet vezérlő
A HDC meredek lejtőn való ereszkedés megkönnyítését szolgálja négykerékmeghajtású járműveknél. Bekapcsolt HDC esetén a jármű kb. 8 km/h konstans sebességgel ereszkedik anélkül, hogy a fékre kellene lépni. A HDC a DSC rendszer része, mind a négy keréken individuálisan képes beavatkozni. A hátulról érkezőket a féklámpa világítása figyelmezteti. Enyhe gázadással vagy fékezéssel, vagy a tempomat gombjaival a sebesség változtatható. A HDC 35 km/h alatt kapcsolható be, és ha ennél magasabb sebességre gyorsítunk, átmenetileg kikapcsolódik a rendszer.
HF Hochfrequenz
nagyfrekvencia
HFM Heißfilm-Luftmassenmesser
légtömegmérő forró filmmel
HG Hauptgruppe
főcsoport (ETK-ban)
HSH Heckscheibenheizung
hátsó ablak fűtése
HK Heckklappe
csomagtértető, hátsó ajtó (touring)
HKA Heiz- und Klimaanlage
fűtő/hűtő egység
HKM Heckklappenmodul
elektro-hidraulikus csomagtértető vezérlőegysége
hl hinten links
bal hátsó
HLM Hitzdraht-Luftmassenmesser
légtömegmérő forró dróttal
HP Hydraulic Pressure
hidraulikus nyomás
High Power
nagy teljesítményű
Horse Power
lóerő
hr hinten rechts
jobb hátsó
HSV Hochdruckschaltventil
az ASC/DSC vezérlőegységben a szívóoldali szelep, amely a nagynyomású részt elválasztja az alacsonynyomásútól
HTK Historsche Teilekatalog
historikus alkatrész-katalógus
Ebben a katalógusban találhatók a régebbi BMW szériák alkatrészei (jelenleg az E30 előtti sorozatok ezek). Külön szoftverként is létezik, de az ETK-nak része. Az ETK-val ellentétben szabadon felhasználható.
HUD Head-Up Display
kivetítő kijelző
A műszerfalba épített kivetítő egység a szélvédőre, a sofőr látóterébe vetít egy képet, melyről a legfontosabb menetadatok olvashatók le anélkül, hogy az útról le kellene venni a szemet. A virtuális kép kb. 2 méterre látszik, nagyjából a motorháztető végénél. Az aktuális sebesség a központi kijelzett érték. Opcionálisan megjelentethető még a navigáció nyilai, vagy az aktív sebességtartás és a Check Control információi. A virtuális kép nagysága kb. 20 x 10 cm. Minden látási körülmény között – közvetlen napfény, sötétség, köd, nedves úttest) A személyes beállításai, mint pl. fényerő, a Car Memory/Key Memory –n keresztül tárolhatóak.
HVA hydraulischer Ventilspielausgleich
hidraulikus szelephézagállítás
HWB Handels- und Werkstättenbedarf
a BMW Ag. egykori leányvállalata, mely a különböző tartozékokat és a kereskedéseknek/szervizeknek szükséges anyagokat forgalmazta
HW Heizungswärmetauscher
fűtés hőcserélője
Szerző: Faludi Roland©


Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ugrás:  
cron
Booking.com

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

Az E39.hu egy privát rajongói oldal ami nincs semilyen kapcsolatba a BMW AG-val és leányvállalataival. A BMW név, jelzés, M csíkos logó és a kerek logó mind az X3, X5 és X6 megjelölés amit a honlapon használunk a BMW AG tulajdona.

© 2009 E39.hu. All rights reserved. E39.HU is a private enthusiast site not associated with BMW AG. The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG. This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2006-2014 E39 Klub.
VigLink badge
Free xml sitemap generator