* *
Pontos idő: 2023.12.04. 22:16

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
F-betüs rövidítések

F-CAN Fahrwerks-CAN futómű-CAN
F.I.R.S.T. Fully Integrated Road Safety Technology A BMW átfogó biztonsági koncepciója. Ennek keretében az összes, menet közbeni biztonságot szolgáló komponenst összehangolták egymással. Ennek fontos alkotórésze többek között a különböző légzsákok rendszere, vagy az erősített ajtók.
FAT Fahrertür vezetőoldali ajtó
FB Fernbedienung távirányítás Funktionsbeschreibung funkcióleírás
FBS Fading Brake Support Hosszan tartó nagy erejű fékezés esetén a fékek veszítenek teljesítményükből, ez az ún. „fading“ jelenség. A vezető a fékpedál erősebb nyomásával kompenzálhatja ezt. Az FBS ezt a szerepet veszi át: amennyiben hosszan tartó, többszöri fékezést érzékel, megnöveli a nyomást a fékrendszerben. Egyúttal egy kontrollámpa kigyullad a műszerfalon, figyelmeztetve a fading veszélyére.
FCKW Fluorchlorkohlenwasserstoff fluor-klór-szénhidrogén, freon
FDC Fahrdynamik-Control (Sportmodus) Gombnyomással kapcsolható sportmódusz. A motor aktivált FDC esetén még spontánabban reagál a gázpedálra, az automata sebességváltó sportprogramba kerül és a váltási idők lerövidülnek, a kormányrásegítés erejét csökkenti a rendszer a jobb útkontakt érdekében, valamint a tempomat erőteljesebben gyorsít.
FDR Fahrdynamikregelung menetdinamika-szabályozás
FDS Field Detection System A BMW által kifejlesztett rendszer, mely az SBE2 nevű ülésfoglaltság-érzékelő rendszer része. A rendszer másik komponense az OC (Occupant Classification) nevű nyomásérzékelő. Az FDS 4 kondenzátorlemezből áll, mely az emberi test víztartalma által az elektromos térben generált változás alapján felismeri az ülés foglaltságát. A két rendszer kombinációja képes arra, hogy teljesen automatikusan különbséget tegyen egy gyerekülés és egy utas között.
FFB Funkfernbedienung rádió-távirányítás
FGR Fahrgeschwindigkeitsregelung sebességszabályozás, tempomat
FH Fensterheber ablakemelő
FIS Funk-Innenraumschutz rádiós belsőtér-védelem
FIZ Forschungs- und Innovationszentrum A BMW kutatási és innovációs központja Münchenben, melyben mintegy 7.000 alkalmazott közreműködésével fejlesztik a legújabb modelleket.
FL Fernlicht távolsági fény
Follow-me-Home hazakísérő fény Ha gyújtás lekapcsolása után a fénykürtöt használjuk, a tompított fény aktiválódik. A Car Memory segítségével programozható ez a funkció, a bekapcsolás időtartama is változtatható 40, 90, 150 és 240 mp között.
Fond-MID Multi-Informations-Display für Fondraum hátsó ülések felé orientált MID
FPM Fahrpedalmodul az elektornikus gázpedál modulja
FSS Funkschließsystem kulcs nélküli zárrendszer A járművet megközelítve egy passzív RFID transzponder segítségével azonosítja magát a vezető, és a központi zárat nyitja a rendszer.
FZD Funktionszentrum Dach a tetőn lévő kapcsolóközpont
FZV Funkzentralverriegelung rádióirányítású központi zár
Szerző: Faludi Roland©


Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ugrás:  
cron
Booking.com

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

Az E39.hu egy privát rajongói oldal ami nincs semilyen kapcsolatba a BMW AG-val és leányvállalataival. A BMW név, jelzés, M csíkos logó és a kerek logó mind az X3, X5 és X6 megjelölés amit a honlapon használunk a BMW AG tulajdona.

© 2009 E39.hu. All rights reserved. E39.HU is a private enthusiast site not associated with BMW AG. The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG. This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2006-2014 E39 Klub.
VigLink badge
Free xml sitemap generator