* *
Pontos idő: 2024.06.14. 17:20

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
E-betüs rövidítések

E-OBD europäische On-Board-Diagnose európai OBD
E/A Eingang/Ausgang bemenet/kimenet
EAZ Erlebnis- und Auslieferungszentrum A várhatóan 2007 nyarán megnyíló hipermodern BMW központ, mely az aktuális modellek kiállítására, új autók átadására és különböző rendezvények befogadására szolgál.

EBA Einbauanleitung beszerelési útmutató
EBS Endbeschlagstrammer övfeszítő a hátsó üléseken
EBV elektronische Bremskraftverteilung elektronikus fékerőelosztó
ECD elektronisch geregelte Verzögerung (electornically controlled deceleration) elektronikusan szabályozott lassulás, DSC interfész
ECU elektronisches Fahrzeugsteuergerät (electronic control unit) központi vezérlőegység a járműben
EDC-K Elektronische Dämpfer Control elektronikus lengéscsillapítás-szabályzó Az EDC-K az eddigi 7-es és 5-ös BMW-ből ismert elektronikus lengéscsillapítás-szabályozás továbbfejlesztése. Míg eddig menetközben három csillapítási módozat között történt meg automatikusan a váltás, addig a fokozatmentes EDC-K esetében tetszőleges számú csillapítási fokozat áll a rendelkezésre, ezzel is elősegítve az utazási komfort és biztonság optimumának elérését. A szerkezet központi eleme a négy gáztöltésű kétcsöves lengéscsillapító, a beléjük épített, fokozatmentesen állítható szelepekkel. A szabályozó szelepet mind a négy esetben a lengéscsillapító dugattyújába építették be. Az elektromos vezérlés az üreges dugattyúcsövön keresztül történik. A négy lengéscsillapítót egy mikroprocesszor vezérli, amelyik az első és a hátsó tengely közelében beépített, a függőleges gyorsulást érzékelő szenzorok adatait kapja meg. A mikroprocesszor ezen kívül a kerékfordulatszám-érzékelők és a CAN-kapcsolat jeleit használja fel az aktuális menet és mozgási állapot kiszámítására. A vezérlőegység aztán ezekből az információkból számítja ki a szelepáramok nagyságát, aminek eredményeként létrejön az igényeknek megfelelő lengéscsillapítás. Ennek köszönhetően kanyarban, fékezéskor és gyorsításkor az utazási biztonságot magasabb lengéscsillapítási szint növeli. Az EDC-K további előnyeihez tartozik a jármű egyenletesen jó rugózási tulajdonsága mindenféle terhelés és útfelület esetén.
EfficientDynamics A BMW környezetvédelemért indított hightech programja.
EDS elektronisches Drucksteuerventil elektornikus nyomásszabályozó szelep
EDV elektronische Datenverarbeitung elektronikus adatfeldolgozás
EH Extended Hump Speciális felni, melynél a kiképzés megakadályozza, hogy az abroncs leugorjon a felniről, ha leereszt. A defektmentességet biztosító rendszer része az RFT és az RDC mellett.
EHPS elektrohydraulische Servolenkung elektorhidraulikus kormányszervó
EHV einbruchhemmende Verglasung betörésbiztos üveg
EKM elektronisches Karosseriemodul az a vezérlőegység, amely a karosszériával összefüggő funkciókat felügyeli, pl. ajtók, ablakok, világítás
EKS Einklemmschutz az ablak és a tetőabalak becsípődésgátlója
EMF Elektromechanische Feststellbremse elektromechanikus rögzítőfék
EML Elektronische Motorleistungsregelung elektronikus motorteljesítmény-szabályozás
EMV/EMC elektromagnetische Verträglichkeit / electromagnetic compatibility elektromágneses összeférhetőség
EN Europäische Norm európai szabvány
EO Einbauort beszerelési hely
EPDW Druckwandler nyomásátalakító
EPROM Erasable Programmable Read-only Memory
ER Entriegeln kinyitás
ESG Einscheibensicherheitsglas egyrétegű biztonsági üveg
ESV Einspritzventil befecskendező szelep
ET Einpresstiefe A felnik kerékagyra való rögzítési pontjának távolsága a felni függőleges középvonalától. Ez lehet negatív és pozitív is. Az ET szám akkor pozitív, ha a felfekvési felület a felni külső széle felé van eltolva: ekkor marad elég hely a tárcsaféknek a felnin belül. Negatív ET szám esetén a felfekvési felület a felni belső széle felé van eltolva: ekkor a felni külső széle eltávolodik az agytól, kilóg.
ETK Elektronischer Teilekatalog elektronikus alkatrész-katalógus
ETM Electronic Troubleshooting Manual
EURO Europa-Ausführung európai kivitel
EUV Elektro-Umschaltventil elektronikus-kapcsolószelep
EVG elektronisches Vorschaltgerät elektronikus gyújtótrafó (xenon lámpáknál)
EWD Einwicklungs-Drehsteller üresjárati fordulatszám-állítás
EWS Elektronische Wegfahrsperre elektornikus indításgátló
Szerző: Faludi Roland©


Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ugrás:  
cron
Booking.com

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

Az E39.hu egy privát rajongói oldal ami nincs semilyen kapcsolatba a BMW AG-val és leányvállalataival. A BMW név, jelzés, M csíkos logó és a kerek logó mind az X3, X5 és X6 megjelölés amit a honlapon használunk a BMW AG tulajdona.

© 2009 E39.hu. All rights reserved. E39.HU is a private enthusiast site not associated with BMW AG. The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG. This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2006-2014 E39 Klub.
VigLink badge
Free xml sitemap generator