* *
Pontos idő: 2023.03.20. 16:58

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
D-betüs rövidítések

DAB Digital Audio Broadcasting digitális rádióadás
DBC Dynamische Brems-Control
DBS Dynamic Brake Support
DDE5 Digitale Diesel Elektronik 5
DDK Dreh-Druckknopf forgatható nyomógomb
DI Direkteinspritzung közvetlen befecskendezés
DIN Deutsches Institut für Normung német szabványosítási intézet
Dynamic Drive aktív futómű A Dynamic Drive egy aktív futómű, amelyik elsőként kapcsolja össze egy 7-es BMW egyedi utazási komfortját a Z8-as egyedi teljesítményével. A Dynamic Drive két aktív stabilizátorból, egy érzékelőkkel egybeépített szelepcsoportból, egy tandemszivattyúból, egy keresztirányú gyorsulás-érzékelőből, egy szabályzóegységből, valamint további ellátó egységekből áll. A rendszer központi egysége a két aktív stabilizátor, amiket a hagyományos mechanikus stabilizátorok helyett az első és a hátsó tengelybe építettek be. Az aktív stabilizátor egy hidraulikusan működtetett, oldallengést végző motorból áll, amelynek a tengelye és a háza egy-egy stabilizátor-oldallal van összekapcsolva. Az aktív stabilizátorok lehetővé teszik a vezethetőség és a komfort optimalizálását. A szerkezettel egyrészt kanyaradáskor csökkentik a jármű dőlését. Így az autónak kiváló iránytartása marad a teljes sebességtartományon belül, valamint optimális marad viselkedése kormányzáskor és terhelésváltáskor. Másrészt az autó egyenes futásakor fejti ki jótékony hatását, mert megakadályozza az alaprugózás bekeményedését, ugyanakkor lecsökkenti a járműfelépítmény mozgását. Mindennek köszönhetően vezető és utasa egyenes úton szinte semmit nem érzékel az út egyenetlenségeiből, kanyarokban pedig ellensúlyozza a kocsi dőlését, és ezzel minden utazási helyzetben nagyfokú dinamizmust és stabilitást nyújt.
DIS Diagnose- und Informationssystem
DISA variable Sauganlage változtatható szívócsőhossz
DKP Drosselklappenpotenziometer fojtószelep-potenciométer
DKV Drosselklappenverstellung fojtószelep-állítás
DMS digitale Motorsteuerung digitális motorvezérlés Drehmomentreduzierungs-Schnittstelle nyomatékcsökkentési interfész
DMTL Diagnosemodul für Tankleck tank kilyukadását diagnosztizáló modul
dohc Double Overhead Camshaft dupla vezérműtengely
DOT Department of Transport Az USA közlekedési minisztériuma. Közlekedési szabványokat bocsát ki, többek között gumiabroncsokra is. Innen származik az ún. DOT-szám is, melyből kiolvasható az abroncs gyártási éve a végén lévő négy számból: XXYY = gyártás hete XX, éve YY .
DPF Dieselpartikelfilter dízel részecskeszűrő
DR Druckregler nyomásszabályozó
DTC Dynamische Traktions-Control
DWA Diebstahlwarnanlage riasztó
DWAH Diebstahlwarnanlage-Alarmhorn riasztó szirénája
DZM Drehzahlanzeige fordulatszámmérő
Szerző: Faludi Roland©


Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ugrás:  
cron
Booking.com

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

Az E39.hu egy privát rajongói oldal ami nincs semilyen kapcsolatba a BMW AG-val és leányvállalataival. A BMW név, jelzés, M csíkos logó és a kerek logó mind az X3, X5 és X6 megjelölés amit a honlapon használunk a BMW AG tulajdona.

© 2009 E39.hu. All rights reserved. E39.HU is a private enthusiast site not associated with BMW AG. The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG. This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2006-2014 E39 Klub.
VigLink badge
Free xml sitemap generator